Ahojte,
mám problém s cestným bikom Specialized Allez.
Pri prejazde nerovnou cestou (starší asfalt, záplaty atď.) počujem dosť nepríjemné hrkanie. Počuť to od stredu rámu, ale hrkanie sa môže aj prenášať. Vymenil som reťaz a stále to pretrváva.
Na priloženom linku je aj video ktoré som natočil keď sa to prejavuje. https://www.youtube.com/shorts/2YcVcfIHXpY
Neuraz sa, ale kolesa a upinaky mas dotiahnute? To znie ako keby bolo nieco uvolnene, ako keby hrkala nejaka podlozka. Nepadlo ti nic dovnutra do ramu? Nejaka matka, srobik...
Tak problém vyriešený.
Po dlhom skúmaní a rozoberaní som zistil že bol povolený zadný orech naboja ktorý je v strede kolesa (čim je dotiahnutá rozeta).
Fascinuje ma že to nemalo žiaden vplyv na funkčnosť, a koleso nemalo žiadnu vôlu.
Caute, posledne mesiace pozorujem, ze mi v rame hrkocu bowdeny. Bajk mam tretiu sezonu, ale zacalo to robit len tento rok. Neviem, ci sa bowdeny daju vnutorne nejak uchytit k ramu alebo vystlat niecim, ale nenapada ma nic, ako by som to hrkanie mohol eliminovat... Poradite?
Dik
akoze zospodu do spodnej trubky to tam nejak natlacit myslis? mam aj nejake zvysky zateplovacej mineralnej vlny, aj to by nemuselo byt zle..
Inak, pozrel som zospodu dovnutra - tie bowdeny su uz niecim obalene, musi to klepat inde ako vnutri. asi to trieska o stred (domcek), dal som tam gumu, uvidime
Tak o stred to netrieska. Problem je, ze ten otvor do hlavnej trubky od stredoveho domceka je tak uzky, ze tam asi neviem natlacit fakte ze nic... Napada vas este nejaka finta?
Ak hrkocu bowdeny v rame ako pises tak hned prva odpoved je ta co by ti mala pomoct. Casom sa ti to mohlo proste predrat ci zacat rozpadat a to isto prave na miestach kde to klepe najviac.
Ked chces vymyslat alternativne riesenia ako vec na to urcenu tak montazna pena v spreji bude urcite fungovat viac nez dobre. Rovnako vybrat tie bowdeny z ramu a upevnit ich zvonku by mohlo pomoct. Ak nebuchaju brzdy tak i bezdrotove radenie a ovladanie podsedlovky je moze byt cesta. Teoreticky i napnutie bowdenov v rame tak aby sa vobec nepohli ale toto sa ti asi nepodari tak lahko ako to znie. Mozes skusit vyvrtat do ramu diery tak ze tie bowdeny po troche nadavania pripevnis o ram stahovacimi paskami. A napada mi plno dalsich fint.
Hrkotat ti moze bowden i zvonku. A hrkotat ti nemusi len bowden ale i retaz, salter, nejaka zle dotiahnuta vec, prasknuty ram, nieco na ruksaku/obleceni, ...
Tak vrtat do ramu diery a upevnovat bowdeny binderkami to je ozaj rada hodna genia...
fungovat by to fungovalo ale dufam ze vies ze to bolo cele az na prve dve vety ironia. Presne na toto su urcene tie navleky na bowdeny - aby to neklepalo v rame. A vidis ze ich ani nevyskusal a hlada ine riesenia. Chcel by som byt pri tom ked bude menit bowdeny a vyberat tu hubku z ramu.
:D fungovat by to fungovalo ale dufam ze vies ze to bolo cele az na prve dve vety ironia. Presne na toto su urcene tie navleky na bowdeny - aby to neklepalo v rame. A vidis ze ich ani nevyskusal a hlada ine riesenia. Chcel by som byt pri tom ked bude menit bowdeny a vyberat tu hubku z ramu.
precitaj si moj prispevok skor, kde pisem, ze tie navleky tam uz su… ak by tam neboli, samozrejme, ze by som ich tam dal
A ty si precitaj ten moj prvy prispevok tiez este raz. Tam kde pisem ze sa to moze vydrat, hlavne na tom mieste kde to klepe. A ak ti to napriek tomu ze to tam mas, je to dobre nasadene a neporusene klepoce tak to nebude bowden v rame co ti hrkoce.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Po dlhom skúmaní a rozoberaní som zistil že bol povolený zadný orech naboja ktorý je v strede kolesa (čim je dotiahnutá rozeta).
Fascinuje ma že to nemalo žiaden vplyv na funkčnosť, a koleso nemalo žiadnu vôlu.
Ďakujem všetkým za Vaše rady.
Paťo.
Dik
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/bowdeny-a-lanka/prislusenstvo/capgo-protihlukovy-navlek-brzdoveho-bowdenu-1-m-p223251.html
capgo protihlukový návlek brzdového bowdenu, 1 m
2,69 €
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/bowdeny-a-lanka/prislusenstvo/capgo-protihlukovy-navlek-brzdoveho-bowdenu-1-m-p223251.html
akoze zospodu do spodnej trubky to tam nejak natlacit myslis? mam aj nejake zvysky zateplovacej mineralnej vlny, aj to by nemuselo byt zle..
Inak, pozrel som zospodu dovnutra - tie bowdeny su uz niecim obalene, musi to klepat inde ako vnutri. asi to trieska o stred (domcek), dal som tam gumu, uvidime
capgo protihlukový návlek brzdového bowdenu, 1 m
2,69 €
Ked chces vymyslat alternativne riesenia ako vec na to urcenu tak montazna pena v spreji bude urcite fungovat viac nez dobre. Rovnako vybrat tie bowdeny z ramu a upevnit ich zvonku by mohlo pomoct. Ak nebuchaju brzdy tak i bezdrotove radenie a ovladanie podsedlovky je moze byt cesta. Teoreticky i napnutie bowdenov v rame tak aby sa vobec nepohli ale toto sa ti asi nepodari tak lahko ako to znie. Mozes skusit vyvrtat do ramu diery tak ze tie bowdeny po troche nadavania pripevnis o ram stahovacimi paskami. A napada mi plno dalsich fint.
Hrkotat ti moze bowden i zvonku. A hrkotat ti nemusi len bowden ale i retaz, salter, nejaka zle dotiahnuta vec, prasknuty ram, nieco na ruksaku/obleceni, ...
precitaj si moj prispevok skor, kde pisem, ze tie navleky tam uz su… ak by tam neboli, samozrejme, ze by som ich tam dal