Lokalizácia
Formulár sa odosiela
no a nejak nahodou som sa prave dopracoval k tomuto - http://solclighting.com/cs/ tu nabijanie nemusis riesit niekolko dni a ked tak napojit mozes co mas po ruke. na par hodin mas vstavanu bateriu (kratke vyjazdy) a battery pack na niekolkodnove jazdy.
Zobraziť komentár 11.10.2025 - 21:48:00
02
No možností je teda dosť. Asi si budem musieť najprv zažiť celonočnú jazdu aby som zistil čo mi vlastne treba. Momentálne mám čelovku Phoenix, ale ako píšete, jeden zdroj svetla nestačí a ani baterka by to neutiahla. Navyše má široký rozptyl, dobré pri pomalsej jazde a v lese, no v zjazde nevidim dostatočne vpred.
Pozdáva sa mi svetlo Phoenix co poslal Gusto0. Uvidim...
Zobraziť komentár 12.10.2025 - 19:33:08
00
mat Ako to myslíš "celonocna jazda"
Väčšinou vyrážam ešte za svetla. Do cieľa prídem už po tme. Takže časovo to vychádza že som po tme von asi 2 hodiny Max 3
Zobraziť komentár 12.10.2025 - 20:05:26
00
EroF1 jazdím podobne ak ty, všetko s čelovkou. No chcel by som sa hecnut budúci rok a skúsiť aj ultra výjazdy, t.j. ísť napr. deň a noc vkuse. Tam už chcem mať lepšie svietenie.
Zobraziť komentár 12.10.2025 - 20:13:39
00
zober tu BC30, k nej este jeden par baterii a mas vystarane. na bezne vecerne jazdy uplne staci, pri celonocnom vymenis niekedy v noci baterie. nad inymi treba rozmyslat ak mas v plane jazdit nejaky narocny teren (pochopil som ze nie), alebo nejaky viadnovy ultra kde spis 3h a nemas moznost alebo cas nabijat. zaujimava je aj BC26 len nema dialkove ovladanie https://www.mtbiker.sk/shop/elektronika-a-svetla/svetla/predne/fenix-bc26r-nabijatelne-predne-svetlo-1-600-lm-p166464.html
Zobraziť komentár 12.10.2025 - 20:46:54
02
Kúpim BC30. Zatiaľ by mi mohla stačiť.
Díky za tipy!
Zobraziť komentár 12.10.2025 - 21:02:29
01
mne sa na fenix bc30 podarilo pokazit tu zadnu zapadku/uzavierku krytu s baterkami neviete ci sa neda kuoit nahradny kusok? pozeram na alieexprese ale nevidim tam take
Zobraziť komentár 12.10.2025 - 22:30:49
00
pred casom som si kupil taku sadu svetla znacky moon, je to s externym battery packom. neviete ci sa neda kuoit nejaky mount na ten battery pack? v orginali sa to ma len prichytit o ram takou velcro packou ale kedze to musim po kazdom vyjazde dat nabijat a vzdy to tam musim pracne cez uchyty navliekat, tak by som preferoval nejaky mount kde to len zacvaknem. takto ten battery pack vyzera https://moon-sport.com/products/xp-bs-s2
Zobraziť komentár 17.10.2025 - 21:50:11
00
romanca...kúp si nejakú malú rámovú taštičku za predstavec a strč to tam...niektoré majú aj zospodu otvor, na kábel...
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 07:51:02
00
!! Na Alze práve prebieha black friday na svetlá Moon ak by niekto potreboval.
Zobraziť komentár 08.11.2025 - 17:59:58
01
arrow_leftpol napísal:
z vlastnej skusenosti, ked to je poctivych 400lm, tak ku 1200 na prilbe to bude stacit..

Viem, že je to tu OT, ale aká kombinácia svetiel -rajdy+prilba sa aktuálne oplatí kúpiť na fulla na ľahké single? Nechcem jazdiť žiadnu divočinu, na to som už starý... kedysi som mal na HT na rajdách 2x 1000lm z aliexpresu a svietilo to parádne, akurát mi chýbalo svetlo na prilbu. Mám doma dosť kvalitné aku 16850 aj s magnetom na kontakt, ktoré môžem do toho použiť.
Zobraziť komentár 13.11.2025 - 12:07:20
01
Za mna toto je fajn svetlo ktore rozhodne neurazi v lese a ten ovladac tomu velmi pomaha
https://www.mtbiker.sk/shop/elektronika-a-svetla/svetla/predne/fenix-bc30-v20-predne-svetlo-p104366.html
K tomuto svetlu este upozornim ze treba dlhe 18650 clanky, to su tie ktore maju protection. a teda realne meraju 700mm, cize typ (Button top + PCB) akoze mozu byt aj flat top ale ta PCB je nutnost aby bol dostatocny pritlak pruziniek o baterku v battery packu.

Povodne som totiz pouzit bez flat bez PCB a ked som chytil nejaku jamu tak svetlo zhaslo. Tak som si potom docasne urobil podlozky z pruziniek a 1 centoviek kym som nenasiel dlhsie baterky.

Ale casom by som k tomu odporucil tuto montaz, je trosku tuhsia https://www.mtbiker.sk/shop/elektronika-a-svetla/svetla/prislusenstvo/fenix-alb-10-drziak-pre-svietidla-na-bicykel-p131798.html

Takto som jazdil 3 roky, len jedno svetlo na rajdoch a casom som zacal jazdit aj dolekopce, ale tak tu uz mam v podstate vsetko pojazdene a poznam po pamati.

Teraz som prikupil aj tuto celovku, lebo predsa len je fajn sa obzriet za suchotom do lesa a aj nieco vidiet.

https://www.iled.sk/nabijatelna-celovka-fenix-hp12r-t-celocierna/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5Bptagroup%5D%20-%20PM%20-%20Baterky%20a%20svietidl%C3%A1&utm_id=21961201858&gad_source=1&gad_campaignid=21950874639&gclid=CjwKCAiAoNbIBhB5EiwAZFbYGAubKnRpxpNwhnLQmvXtWths4fK9l_zE0_4nUCq-lo6Cbr5hlkgdLhoCrmIQAvD_BwE

Kupil som tuto lebo na mna skocila reklama (81€ aj s postou) je to uz s 4000mah aku, ma to klasicky popruh ktory das pohodlne na helmu, a je to rozdelene reflektor vpredu a aku vzadu coz podla mna dost pomaha rozlozit vahu takze mi ta celovka vobec netancuje a aj v rockgardenoch je pekne stabilna. A co sa tyka svetlenej vykonnosti su obe svetla na rovnakej urovni.

Jedine co mi chyba je ze neni ovladacik aj na celovku :) a jedine za mna je ze meh je ten druhy reflektor s teplejcim svetlom, pre bezcov je to asi fajn ale ja by som asi skor prijal nejaky flood reflektor na doplnenie.
Kazdopadne obe reflektory maju velmi pouzitelny rozptyl a dobre siroke ohnisko, cize vidis aj dobre do dialky aj okolo seba.

Gombicky su pekne citatelne v rukaviciach, uz v zimnych je to horsie ale stale sa da. A jo este sa mi velmi paci cervena blikacka na battery packu ktora pre mna nahradza cervenu blikacku niekde na batohu alebo sedlovke.

A teda vydrz tej 4000mah 18650 ktora dojde s celovkou je fakt uspokojiva, pokial mas nejaky svetleny manazment a nemas to furt na max tak vklude svietis 3-4 hodiny dva vyjazdy bez nabijania.
Zobraziť komentár 13.11.2025 - 13:41:05
04
Dam trochu navrh na zamyslenie, nie na rozputanie flame-u.
Odporucam kombinaciu = silnejsie svetlo na rajdy + slabsie na prilbu.
Cim dalej, tym viac ludi jazdi v lese vecer, stava sa mi, ze po tme stretnem na traily v protismere bajkera, silne svetlo na prilbe priamo namierene vo vyske oci na protiiduceho. Myslim, ze na dosvietenie postacuje slabsie resp. teplejsie svetlo.
Dajte nazory...
Zobraziť komentár 13.11.2025 - 14:52:29
08
cim vyssie svetlo tym viac vadi prach, hmla .... cize silne svetlo na rajdy, na hlavu slabsie na prisvetlenie do zakrut a okolo seba. zapinat len ked treba.
Zobraziť komentár 13.11.2025 - 15:07:33
04
arrow_leftDudo napísal:
Dam trochu navrh na zamyslenie, nie na rozputanie flame-u.
Odporucam kombinaciu = silnejsie svetlo na rajdy + slabsie na prilbu.
Cim dalej, tym viac ludi jazdi v lese vecer, stava sa mi, ze po tme stretnem na traily v protismere bajkera, silne svetlo na prilbe priamo namierene vo vyske oci na protiiduceho. Myslim, ze na dosvietenie postacuje slabsie resp. teplejsie svetlo.
Dajte nazory...

Ono podla mna to je jedno, dolezitejsie je ci mas volu s tym svetlom pracovat.. celovku odklonim lahko, tak ze sa nepozeram na bikera oproti ale ohnisko namierim pred seba, a svetlo stlmim ovladacom.

Ale na asfalte si vsimam ze 90% ludi proste svetlo zapne a jak to je tak to je a idu.
Samozrejme moje oblubene silne predne blikacky namiesto normalneho svetla su pre mna uplna topka.
Zobraziť komentár 13.11.2025 - 15:36:03
01
keyboard_arrow_up