V tejto novej generacii ma trochu stve konektor kabla (usb-c), ktory ide do baterie. Ked mam
svetlo na helme a kabel mi ide po chrbte k baterii vo vrecku, obcas sa uvolni (posledny vyjazd ani raz, vyjazd predtym 2x, predtym tiez ani raz - je to nevyspytatelne). Toto sa mi pri predchadzajucej generacii s klasickym DC konektorom nikdy nestalo. Ten drzal perfektne. Zase ale pri novej generacii by sa mali dat pouzit aj alternativne
baterie (neodskusane). Pri starej generacii by sa to dalo tiez, ale uz asi nie tak jednoducho. Zaroven nastavovanie predvolenych rezimov intenzity, pricom su na vyber 3, je cez appku v mobile ovela jednoduchsie, ako na starom svetle. Ale toto aj tak clovek robi podla mna len raz, dva krat, kym si to vyladi a potom to uz nie je potrebne.
Vo vseobecnosti maju super poriesenu vymenu "optiky", ktorou menis tvar a druh svetelneho kuzelu. To plati u oboch generacii - menit to vies aj v starom, aj v novom, viacere optiky mas pribalene, ale daju sa aj dokupit (akurat nepasuju medzi generaciami). To je fakt perfektne. Ja mam radsej difuznejsie svetlo, nie bodove, takze na
helmu som dal take, aby bolo viac do dialky ale s rozptylenym okrajom a na riadidla zase "sirokouhle", ktore ale svieti najma do stran a minimalne hore a dole.
Trochu ma zaskocilo, ze nova generacia ma mat o 300lm viac (1700lm vs 2000lm), ale pocitovo je podla mna prave naopak o chlp slabsia. To som bol trochu prekvapeny.
Pre europu robi oficialnu distribuciu tento shop v Grecku:
https://luminous.bike/product-category/gloworm/bike-lights/?srsltid=AfmBOoo3bVI-NGzDYvQEpwlIGi9z8Fel7W9NJxdG6IvcSNHZ6sqvxbMGRiesil som cez nich akoby vypalenie cierneho bodu na jednej z diod na starsej generacii. Svietila stale rovnako, len pri vymene optik som si vsimol ciernu bodku na diode. Bez problemov mi po roku a pol od kupy svetlo vyreklamovali a poslali celu novu jednotku.
A vyzera, ze aktualne maju v tom europskom shope aj zlavy.
Co sa ale tyka porovnania, to ti bohuzial neviem dat. Predtym som jazdil s celovkou Nitecore HC68, ktora ma deklarovany output 2000lm, ale ten si drzi len prvych niekolko desiatok sekund a potom postupne, takmer nebadatelne, slabne a zastabilizuje sa na ovela nizsej urovni. To je inac typicke pre dost vela svetiel. Na rajdoch som mal
baterku Astrolux S43 (2100lm deklarovanych, tiez ale postupne slabla). Dalo sa s tym jazdit, ale tieto glowormy su neporovnatelne lepsie a svetelny tok si drzia skutocne cely cas konstantny. Na MTB toho
svetla treba predsalen trochu viac. Je to skutocne o inom.
Udajne su velmi dobre svetla Lupine, ale cenovo to je uplne mimo mna. Celkom si ludia pochvaluju aj Magicshine a Outbound svetla. Tie su uz dostupnejsie, ale ked som to pozeral a ked som kupoval ja, stale to bolo o kus drahsie ako Gloworm v zlave.
Na zaver len poznamku, ze prvy Gloworm som kupoval aj trochu impulzivne, lebo na Zelande som bol a ta krajina mi prirastla k srdcu. A skutocne glowwormy som aj videl. Ale svetlo ma nesklamalo, tak som kupil aj druhe. A navyse som chcel nieco s bateriou na kabli, nie integrovanou, aby som to vedel pouzit aj na ine aktivity (skialp, turistika).