Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Od toho je fajn mat jeden ovladac (na riadidlach) na obidve svetla, vidim bajkera - znizim jas. Jazdil som slabsie svetla, potom som kupil poriadne od gloworm a musim povedat ze s poriadnym svetlom je to uplne iny level...
Zobraziť komentár 13.11.2025 - 16:12:38
00
Ja by som chcel silné svetlo na rajdy a silnú čelovku (na bajk by som zrejme používal menej lumenov ale na skialp ak ideš v noci dole po zjazdovke, potrebujem silné svetlo). V každom prípade ďakujem za obsiahly popis.

Ešte k tej veľkosti 18650 článkov, ja som chýbajúci dzindzik vyriešil silným plochým magnetom a zatiaľ mi to super funguje. Magnety sa dajú kúpiť v rôznych rozmeroch a doma ich používam na rôzne DYI projekty. Kontakt 18650 článku je magneticky vodivý.
Zobraziť komentár 13.11.2025 - 16:43:30
01
Ja mám svetlo toto.

https://www.iled.sk/led-bicyklove-svietidlo-gaciron-v9dp-2000--usb-c-nabijatelny--usb-powerbank/

A na prilbe čelovku

https://www.svet-svietidiel.sk/ledlenser-hf8r-work-stmievatelna-nabijatelna-led-celovka-3700-mah-ip68-1600-lm-90-h-cierna/?gad_campaignid=20962435803&gbraid=0AAAAADh7Zq0IpZ1xLLS2OE0qOpTQT5dHZ
Zobraziť komentár 13.11.2025 - 17:17:43
01
arrow_left-Pa3k- napísal:
Jazdil som slabsie svetla, potom som kupil poriadne od gloworm a musim povedat ze s poriadnym svetlom je to uplne iny level...

Neriesil si ciste nahodou kompatibilitu ovladacov Gloworm svetiel dvoch generacii (G0.1 a G0.2)?
Mam totiz od nich jedno predchadzajucej a jedno sucasnej a ta nekompatibilita ich ovladacov a nutnost mat dva ma dost serie, tak ze ci to nahodou nejde nejakym sposobom vyriesit.
Aj ked to bude asi dost utopia, kedze minula generacia ma nejaky radiovy a sucasna zase bluetooth ak si dobre pamatam.
Zobraziť komentár 13.11.2025 - 21:13:59
00
Franzo Ak si dobre pametam, gloworm vyslovene upozornuje ze to nie je kompatibilne. Ale stale mozes kupit aj gen1 model, aj ked uz je asi menej typov. Ono niekomu moze viac vyhovovat ten gen1 konektor. Ja som chcel univerzalne USB takze mi vyhovuje gen2ka.
Zobraziť komentár 14.11.2025 - 12:34:42
00
gen1 mam uz dlhsie. Gen2 bola minuly rok v dobrej zlave, tak som kupil druhe svetlo na riaditka aj ked som si to upozornenie vsimol. Okrem tejto drobnej veci som inac spokojny.
Zobraziť komentár 14.11.2025 - 13:40:42
00
ja osobne by som inak praveze chcel nezavisle nastavovanie hlavy a riaditok..
Zobraziť komentár 14.11.2025 - 13:41:57
00
to sa da
oba ovladace (aj gen1 a aj gen2) maju dve tlacidla. A vies ich nastavit bud tak, ze jednym ovladacom budes ovladat len jedno svetlo (zvysovanie a znizovanie intenzity), alebo obe svetla (kazdy z gombikov na ovladaci cykluje ine svetlo medzi rezimami).
Zobraziť komentár 14.11.2025 - 13:44:00
01
tak to maju pekne premyslene. Uz len ta cena :P
Zobraziť komentár 14.11.2025 - 13:47:52
00
Treba to kupovat v akcii.
Vacsinou mavaju aspon 1x rocne zlavy.
Ja som takto kupil zaciatkom novembra 2024 model X2 Adventure (G0.2) za 164€.
Tri roky predtym, v oktobri 2021, model X2 (G0.1) aj s prislusenstvom navyse za 180€.
To uz su o nieco znesitelnejsie ceny.
Zobraziť komentár 14.11.2025 - 14:18:10
01
arrow_leftDudo napísal:
Dam trochu navrh na zamyslenie, nie na rozputanie flame-u.
Odporucam kombinaciu = silnejsie svetlo na rajdy + slabsie na prilbu.
Cim dalej, tym viac ludi jazdi v lese vecer, stava sa mi, ze po tme stretnem na traily v protismere bajkera, silne svetlo na prilbe priamo namierene vo vyske oci na protiiduceho. Myslim, ze na dosvietenie postacuje slabsie resp. teplejsie svetlo.
Dajte nazory...

To tiež, aj keď oslňovať protiidúcich sa dá úplne bez problémov aj svetlom na rajdoch, tam je to skôr o ohľaduplnosti daného jedinca.

Tiež by som sa ale skôr priklonil k modelu silnejšieho svetla na rajdoch a to kvôli tomu, že takto umiestnené lepšie ukáže štruktúru povrchu. Ľudovo povedané, "vyrába viac tieňov" a tým pádom sa s ním dá o niečo ľahšie čítať terén. Nie je to nejaký "deal breaker," na asfalte je to viac-menej prašť jak uhoď, no v lese to do určitej miery pomáha.
Zobraziť komentár 14.11.2025 - 18:04:40
00
arrow_leftFranzo napísal:
Treba to kupovat v akcii.
Vacsinou mavaju aspon 1x rocne zlavy.
Ja som takto kupil zaciatkom novembra 2024 model X2 Adventure (G0.2) za 164€.
Tri roky predtym, v oktobri 2021, model X2 (G0.1) aj s prislusenstvom navyse za 180€.
To uz su o nieco znesitelnejsie ceny.

pozerám ten gloworm, vyzerá to zaujímavo. nejaké negatívy? je niečo podobné alebo lepšie? n
Zobraziť komentár 14.11.2025 - 18:31:01
00
V tejto novej generacii ma trochu stve konektor kabla (usb-c), ktory ide do baterie. Ked mam svetlo na helme a kabel mi ide po chrbte k baterii vo vrecku, obcas sa uvolni (posledny vyjazd ani raz, vyjazd predtym 2x, predtym tiez ani raz - je to nevyspytatelne). Toto sa mi pri predchadzajucej generacii s klasickym DC konektorom nikdy nestalo. Ten drzal perfektne. Zase ale pri novej generacii by sa mali dat pouzit aj alternativne baterie (neodskusane). Pri starej generacii by sa to dalo tiez, ale uz asi nie tak jednoducho. Zaroven nastavovanie predvolenych rezimov intenzity, pricom su na vyber 3, je cez appku v mobile ovela jednoduchsie, ako na starom svetle. Ale toto aj tak clovek robi podla mna len raz, dva krat, kym si to vyladi a potom to uz nie je potrebne.
Vo vseobecnosti maju super poriesenu vymenu "optiky", ktorou menis tvar a druh svetelneho kuzelu. To plati u oboch generacii - menit to vies aj v starom, aj v novom, viacere optiky mas pribalene, ale daju sa aj dokupit (akurat nepasuju medzi generaciami). To je fakt perfektne. Ja mam radsej difuznejsie svetlo, nie bodove, takze na helmu som dal take, aby bolo viac do dialky ale s rozptylenym okrajom a na riadidla zase "sirokouhle", ktore ale svieti najma do stran a minimalne hore a dole.
Trochu ma zaskocilo, ze nova generacia ma mat o 300lm viac (1700lm vs 2000lm), ale pocitovo je podla mna prave naopak o chlp slabsia. To som bol trochu prekvapeny.

Pre europu robi oficialnu distribuciu tento shop v Grecku: https://luminous.bike/product-category/gloworm/bike-lights/?srsltid=AfmBOoo3bVI-NGzDYvQEpwlIGi9z8Fel7W9NJxdG6IvcSNHZ6sqvxbMG

Riesil som cez nich akoby vypalenie cierneho bodu na jednej z diod na starsej generacii. Svietila stale rovnako, len pri vymene optik som si vsimol ciernu bodku na diode. Bez problemov mi po roku a pol od kupy svetlo vyreklamovali a poslali celu novu jednotku.
A vyzera, ze aktualne maju v tom europskom shope aj zlavy.

Co sa ale tyka porovnania, to ti bohuzial neviem dat. Predtym som jazdil s celovkou Nitecore HC68, ktora ma deklarovany output 2000lm, ale ten si drzi len prvych niekolko desiatok sekund a potom postupne, takmer nebadatelne, slabne a zastabilizuje sa na ovela nizsej urovni. To je inac typicke pre dost vela svetiel. Na rajdoch som mal baterku Astrolux S43 (2100lm deklarovanych, tiez ale postupne slabla). Dalo sa s tym jazdit, ale tieto glowormy su neporovnatelne lepsie a svetelny tok si drzia skutocne cely cas konstantny. Na MTB toho svetla treba predsalen trochu viac. Je to skutocne o inom.

Udajne su velmi dobre svetla Lupine, ale cenovo to je uplne mimo mna. Celkom si ludia pochvaluju aj Magicshine a Outbound svetla. Tie su uz dostupnejsie, ale ked som to pozeral a ked som kupoval ja, stale to bolo o kus drahsie ako Gloworm v zlave.

Na zaver len poznamku, ze prvy Gloworm som kupoval aj trochu impulzivne, lebo na Zelande som bol a ta krajina mi prirastla k srdcu. A skutocne glowwormy som aj videl. Ale svetlo ma nesklamalo, tak som kupil aj druhe. A navyse som chcel nieco s bateriou na kabli, nie integrovanou, aby som to vedel pouzit aj na ine aktivity (skialp, turistika).
Zobraziť komentár 14.11.2025 - 22:00:16
02
Ďakujem za podrobné info, tiež sa občas venujem skialpu a aj iným kadejakým obskúrnym veciam. Akurát neviem, či nezostať pri nejakej kombinácii svetlá na rajdy + čelovka oboje na 18650, alebo investovať do tohoto. Možnosť ovládať to celé jedným vypínačom z rájd je dosť lákavá.
Zobraziť komentár 14.11.2025 - 22:14:49
00
Je to pohodlne, nebudem klamat, ale zaroven to podla mna nie je nevyhnutne. Ale clovek si na ten luxus velmi rychlo zvykne :)
Pre mna je ale dolezitejsie, ze takto mam ovela viac svetla a lepsie rozlozeneho. Lebo ako vravim, tie celovky sice zvyknu mat deklarovany nejaky lakavy output, ale nie je konstantny a casom klesa aj ked je bateria este uplne nabita. A optika spravi niekedy este viac ako samotna pouzita led dioda.
Pre tu moju spominanu celovku, ktora je inac perfektna a na turistiku ako nudzovka do batoha uplne staci, dokonca aj na dlhsie slapanie v tme, je to klesanie outputu vidno napriklad v tychto recenziach, kde merali output: https://1lumen.com/review/nitecore-hc68/ a https://www.candlepowerforums.com/threads/review-nitecore-hc68-dual-customizable-beam-red-light-usb-c-18650.480120/
Zobraziť komentár 14.11.2025 - 22:35:48
02
keyboard_arrow_up