Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
Ten tocak je tam po velkom pive, a do pol hod asi bude prec. Ale nebudem sa tvarit a hanbit o tom hovorit. Jasne, ked niekto pije pravidelnejsie, tak je jednak aj zvyknuty (a to je ten problem, pretoze tipujem ze zvacsa precenujeme svoje schopnosti) a aj metabolizmus je trocha inak nastaveny, ale ten vplyv alkoholu tam stale je.
len pre info, nepijem cca 17rokov, predtym som teda konzumoval riadne (stalo sa mi, ze som ani bike na druhy den nevedel najst, v elastakoch do baru bezne....). Radler, alebo ciste nealko mi teda ani len placebo naladu nesposobi. Ani len ten prezrety banan ma nezlozi
Ja by som za volant nesadol ani po jednom pive - 12tke. To uz citit. Minule ma stopli cajti o polnoci na bicykli, ked som siel z mesta. Tak som fukol a mal som pod 0.5. A myslel som si, ze budem mat viac, podla toho ako som sa citil a co vsetko som vypil. Za volant by som urcite nesadol.
1 veľké pivo / 1 pohár vína dokáže priemerný dospelý muž zmetabolizovať cca za 1 hodinu. Tj. za hodinu si na nule / skoro na nule. Ja samozrejme nevravím že si máš dať pohár vína pri odchode z reštiky a hneď sadať za volant...
Ale dať si pohár vína / pivo počas obedu/ večere, kde aj posedíš, pokecáš s priateľmi... tak v podstate odchádzaš skoro po hodine od poslednej konzumácie... a tá nízka hranica ktorá je povolená je aspoň v mojich očiach na to aby si sa nemusel báť že ešte nefúkaš niečo zostatkové...
ale áno, so slovenskou mentalitou by sa to zneužívalo a našlo by sa určite dosť takých čo by lupli ešte jedno odchodové pivo rovno pred nasadnutím do auta..
To je práve tá fyziologická odchýlka, keď metabolizmus produkuje alkohol (etanol) a ten môže byť detekovaný. Tak ak fúknete pod 0,14 mg/l a policajt bude zvedavý, tak to môže byť aj ketodiétou. Alebo máte dm.
perez má v tomto pravdu. Ľudské telo dokáže v niektorých prípadoch samo generovať alkohol v drvivej väčšine prípadov to nepresiahne cca 0,2 promile. Slovensko je ak si dobre pamätám jedna zo 6 krajínv Európe, kde je nulový limit na alkohol. Ale v každej je internný predpis, že do tých 0,29 promile by sa to riešiť nemalo. Aj z tohto dôvodu majú Nórsko, Švédsko a Poľsko ak si dobre pamätám limit 0,2 promile a nemajú nulu. Okrem krajín spadajúcich pod Britániu, kde je 0,8 promile povolených, je vo zvyšku Európy limit 0,5 promile.
do SE je povinne fukanie kazdy jedinec.Este nebol za tu dobu pripad,kebyze niekto fukne z tvorby etanolu,resp. z nejakej choroby ako dm apod. Vsetko to boli priznane alkoholove zostatky
Neuveris, niektori ludia sa pri kupe veci (a je jedno ci ide o bicykel, nabytok alebo auto) rozhoduju aj podla toho, ci sa im pacia. A dokonca aj partnera si vyberaju podla toho, ci sa im paci. Sokujuce, viem. Ty pokojne zi obklopeny skaredymi vecami, nikto Ti nekaze obklopovat sa peknymi.
@Jezus, veď ja to nekritizujem. Len skrátka auto je drahá spotrebná vec, kde je pre mňa dizajn či kritérium "peknosti" u mňa na jednom z posledných miest. Neviem si predstaviť, že by som si kúpil za desiatky tisíc eur kúpil niečo síce "krajšie", ale horšie ako to, čo je síce "škaredšie", ale lepšie.
To mas ako so zenou... niektori sa zmieria, niektori nie...
To fakt kazde rano nastupis do auta, napne ta z dizajnu, no ty sa utesis, ze je dobre? Neveriiim
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
len pre info, nepijem cca 17rokov, predtym som teda konzumoval riadne (stalo sa mi, ze som ani bike na druhy den nevedel najst, v elastakoch do baru bezne....). Radler, alebo ciste nealko mi teda ani len placebo naladu nesposobi. Ani len ten prezrety banan ma nezlozi
1 veľké pivo / 1 pohár vína dokáže priemerný dospelý muž zmetabolizovať cca za 1 hodinu. Tj. za hodinu si na nule / skoro na nule. Ja samozrejme nevravím že si máš dať pohár vína pri odchode z reštiky a hneď sadať za volant...
Ale dať si pohár vína / pivo počas obedu/ večere, kde aj posedíš, pokecáš s priateľmi... tak v podstate odchádzaš skoro po hodine od poslednej konzumácie... a tá nízka hranica ktorá je povolená je aspoň v mojich očiach na to aby si sa nemusel báť že ešte nefúkaš niečo zostatkové...
ale áno, so slovenskou mentalitou by sa to zneužívalo a našlo by sa určite dosť takých čo by lupli ešte jedno odchodové pivo rovno pred nasadnutím do auta..
Zipsik Slovensko má 3. či 4. najnižší podiel alkoholu na nehodovosti v rámci EU + GB. Okolo 12%. A to tam máš štáty, kde je na rozhodnutí policajta, či sa bude bude fúkať po nehode, alebo nie. V takom susedom Rakúsku je cca 40% nehôd pod vplyvom alkoholu. Takže nerobme zase zo Slovákov alkoholikov. https://sita.sk/pod-vplyvom-alkoholu-nejazdia-len-soferi-aut-ale-aj-cyklisti-v-trnavskom-kraji-ich-vlani-prichytili-takmer-tisic/ Ak si pozrieš aj túto správu, tak rozhodne nepatríme k alkoholikom za volantom.
To fakt kazde rano nastupis do auta, napne ta z dizajnu, no ty sa utesis, ze je dobre? Neveriiim