Mna celkom bavi ako bezne ludia poucaju (aj profici), ze musis robit hento a tamto lebo mne to pomohlo a zabuda sa zohladnovat individualne kazdy jedinec...co plati na jedneho nemusi platit na druheho.
Vo finale je to vzdy matika prijem vs vydaj, ale su iste odlisnosti, ktore treba zohladnovat (vek, typ tela, metablozmus..atd)
Ja chudnem uz asi 3 roky, ked sa pravidelne vazim a mozem (za seba) povedat toto:
- hoci som typicky ektomorf, ktoreho mama nahanala s B12, ked bol mensi dnes je situacia ina
- mam o 25kg viac ako je moja prirodzena hmotnost a dopracoval som sa k tomu pocitivym treningom (napriklad s pivkom), ktory trval cez 30 rokov
- vaha ide kazdorocne hore, nepadne o 1-2kg
- s pribudajucim vekom je coraz tazsie udrzat udrzatelny metabolizmus, napriklad prvy rok, co pravidelne cvicim smerovala moja trendova ciara jasne dole, minuly rok uz len jemne dole a tento rok sla hore...pricom mam pocit, ze robim stale to iste, dokonca mam menej sabesov s chipsami a pod (zozeriem aj balik ak sa nekontrolujem, tento rok som to nespravil ani raz).
- tento rok som zablokoval rast vahy 5 dnovou hladovkou (zaujimavy experiment), kedy dostal metabolizmus na drzku a hoci su to uz 2 mesiace vaha ide hore tak pomaly, ze trendova ciara smeruje zrazu dole.