ked som ho pre asi rokom kupoval, patricne som ho vychvalil, co sa tyka mnozstva funkcii, ovladania, ale aj dizajnu, som naozaj spokojny, ale...
- ako som po case pisal, vyskytol sa jeden problem: obcas sa stalo, ze pocas jazdy akoby zamrzol, neukazoval akt. rychlost, cas stal a takisto aj pocitadlo km., sucasne symbol, ktory blika, ked komputer meria, neblikal, ale svietil, pritom sa menila aj aktualna vyska (tento udaj nie je velmi presny)...po case "odmrzol" a akoby prejdene metre dobehli skutocnost, lenze nie cas, tym padom aj vsetky udaje, ktore sa s nim spajaju boli skreslene a okrem toho aj prevysenie...akoby pocas "zamrznutia" nemeral nic, len prejdenu vzdialenost...
- vymenil som vtedy baterku a mal som dojem, ze sa to napravilo, lenze je to tu zase...
ma este niekto podobnu skusenost alebo sa to tyka iba mojej sigmy?
PS: ak nie som sam, tak...surne predam sigmu bc 2006 mhr
ale nie, asi som vychvalil den pred vecerom
posledný komentár: 27. 4. 2021 o 14:47
Ešte chvíľu ukazoval slabú batériu, ale nejako si to rozmyslel. Možno by aj tak bolo dobré ju vymeniť. Ktovie, ako dlho bol odložený v obchode.
Výškomer/tlakomer je presný v rámci možností: po skalibrovaní tlaku sa zhoduje s hodinkami Suunto Core. Teplomer rovnako vyzerá byť vcelku presný, akurát veľmi rýchlo sa zahreje, takže pri dlhšej manipulácii teplota stúpne, čo ale na biku je skôr problém ak naň praží slnko.
Ale ja uz nemam kde posunut snimac. Ja mam vidlu 140 mm a hore mam vedeny hydraulicky bowden od prednej brzdy. Pisal som vyssie ze comp pouzivam na dvoch bikoch ten druhy ma vidlu len 100 mm cize snimac je o 4 cm blizsie a comp robi aj tak to iste.
Ano toto som postrehol a tvoj problem moze byt zalezitostou cipu. Ja som poukazal iba na to, ze cely system je citlivy na vzdialenost a umiestnenie drziaka od snimaca a aj od napetia baterii. Po vymene a premerani baterie ( pri izbovej teplote ) bateria vykazovala napetie v norme, ale je otazne o kolko sa napetie znizi pri nizsej teplote a ake napetie uz spominane problemy robi. Meranie baterii je uplne nepodstatne, pretoze ak system nefunguje baterku treba a vymenit a hotovo.
na starej som nameral 2,6 V, nova litiovka ma okolo 3,2 V, pricom pri zatazeni o nieco klesne
na starej som nameral 2,6 V, nova litiovka ma okolo 3,2 V, pricom pri zatazeni o nieco klesne
Ziadnu tabulkovu hodnotu od vyrobcu nepoznam ale vymenena mala 2,4 na compe uz blbla ale po vlozeni do hodinky ide bez problemu aj s podsvietenim. Velky vplyv ma samozrejme teplota, pri nizsej klesa napetia a samozrejme aj kapacita.
A este malicky postreh : baterky roznych vyrobcov sa spravaju rozne
Toto su postrehy zo zivota ja som s nim spokojny.
Na montaz dali 3 gumicky tie kolieska, ale neviem naco je ta tretia, ta najhrubsia, jedna na snimac, druha drziak a tretia? Diki.
Ale minule som s computrom zahrkal a zistil som ze tam nieco hrkoce, ale neviem co.
Tlacitka ani baterka to nie su.
Vam v nom nic nehrka?
ja som si tiez myslel ze mi toto robi baterka v snimaci tak som ju vymenil ale nepomohlo ale pulzmeter ukazoval dobre. potom som zistil ze je zla baterka v tachometri(pri zapnuti podsvietenia sa uplne vypol). takze vymen baterku aj v tachometri