Prepac , nechapem. Pises ze obchod to nema skladom lebo su v tom viazane peniaze ,ale Ty si kupujes do zasobi.
Ze ty si este pamatas tuzex a fronty na banany.
13.10.2008 - 20:45:15
00
čo je na tom nepochopiteľné? koľko km najazdíš ročne? už sa ti stalo, že sa ti pokazil bike a v tom momente si nemal prachy a musel si čakať aj niekoľko týždňov, kým si ho spojazdnil? a tréning? kondička? mne sa to stalo na vysokej. SÚKROMIE a OBCHOD je niečo iné. V SÚKROMÍ zásoba má význam, lebo ju URČITE miniem. v obchode sú to "zmrazené" prachy a riziko nepredajnosti = strata. už CHÁPEŠ? ak máš 15 rokov, tak sa nečudujem, že nerozumieš. nič v zlom, neuraz sa ty.

ja sa neurážam, ale je mi čudné že si ma nepochopil. čo je na tom divné niečo mať doma v zásobe? ja cyklistiku beriem vážne a ako píše tmax - ak najazdí 1000 km ročne tak mu stačí svetrík, keď je chladno. ale keby jazdil denne a minimálne 10000 km ročne po CELÝ rok, teda aj v mraze, tak by pochopil, načo sú gore-texové tretry, zimné hrubé elasťáky, isowindová bunda, spodné prádlo z funkčných vlákien na odvádzanie potu (obľubujem Moiru), v krátkych dňoch kvalitné osvetlenie - kolízií som na cestách zažil už dosť. keď som poriadne osvetlený, tak ma vodiči citeľne viac rešpektujú, lebo ma vidia už z diaľky (preto mám "do zásoby" niekoľko sád nabíjacích vysokokapacitných batérií) a pod. a asi ešte nemal zarezané švíky do kože v rozkroku = nutné bezšvové cyklistické oblečenie. pri občasnom výletnom jazdení samozrejme netreba ale pri niekoľkohodinových denných tréningoch je to nutnosť. bez rukavíc si jazdu na bicykli tiež neviem predstaviť a keď majú kvalitné a mne sa staré už takmer zničili, kúpim aj dopredu. čo keď sa mi rozsypú, pred výplatou, či na začiatku sviatkov? :wink:

a keby som mal zodrané predné platničky, tak by som do terénu nešiel. bicykel musí byť 100 % spoľahlivý. nerád by som sa zabil. nejazdím rýchlosťou 10 km/h, ale čo to dá. keď sa dá ísť bezpečne na cestnom dolu kopcom z Fačkovského sedla 75 km/h, tak idem. keď sa to rozbehne dolu z Polomu (viď súťaž Šprintpolom - to je ten kopec, ktorý mám na mysli. pre istotu: časovka sa ide hore :P ja teraz hovorím o jazde dolu) tam by som s jednou brzdou rozhodne neuspel, musel by som brzdiť už skôr... no nie som zjazdár, na maratónoch patrím medzi najpomalších jazdcov dolukopcom. idem na istotu = 100 % spoľahlivý bicykel. kvalitné gumy a brzdy sú pre mňa dôležité.

už je vsjo jasno tovarišči? :lol: :wink:
13.10.2008 - 22:37:45
00
:P Absolutny nesuhlas.
1. nemam bezsvove gate a zijem (sice sa sem-tam mrvim, ale vsak nie sme z cukru),
2. rukavice mam pakistanske za cca 80Sk,
3. nemam funkcne pradlo (minulu zimu som zvacsa jazdil vo svetri a tricku, nan pri vacsom chladne bunda),
4. nemam zimne tretry,
5. nemam svetlo (zadna blikacka je vsak samozrejmost),
6. sezona nikdy nekonci,
7. nemam sice 10 000 ale len 7187,42km.
8. atd.
Ale 8 ludi 7 chuti. Chorošo, málčik? :D
14.10.2008 - 09:04:04
00
Tmax, prečo absolútny nesúhlas?

To čo si napísal má absolútnu logiku a je to v poriadku. To ale neznamená, že Lord a ďalší to robí zle.
Ja som tiež začínal na Eske s Campagnolom, z päťdesiatych rokov, na ktorej otec obrážal kritériá. A veru som sa celkom dobre povozil. Takisto som jazdil v teplákoch a kadejakých kraťasoch a tričkách. Dokonca v plesových, flanelových rukavičkách po mame. Keď je však možnosť zariadiť si lepšie veci, uľahčí to život. Tento rok som si dal vyrobiť dresy podľa mojej chuti a veru pár kusov zostane do zásoby. Teraz sa dalo, možno o rok by to bolo ťažšie. Takisto so spotrebným materiálom. Predsa nerisknem dlhú pauzu len preto, že akurát nemajú doštičky, alebo čo... Ale, ako som povedal, chápem, že je to aj o možnostiach. Bohužiaľ, ako hovorí Kurt Vonnegut - "Tak to chodí..."
14.10.2008 - 11:56:36
00
Robert: Nesuhlas v tom, ze ked clovek nejazdi malo, nemohol by sa obist bez vselijakeho funkcneho pradla, speci zimnych topanok, super rukavic, bezsvovych gati a pod. Samozrejme suhlasim v tom, ze je to urcite pohodlnejsie, no da sa aj bez toho. Najma ak su prvoradejsie ine veci, ako kupovat si taketo drahe oblecko.
14.10.2008 - 13:48:29
00
tmax, jazdil si už v mraze zo dve tri hodiny? čo na to prstíky na nohách? rukavice mám obyčajné pletené. na ruky mi chlad našťastie nebýva. mám ruky celkom fajn prekrvené.
... mne s bežnými tretrami, moira zimnými termo ponožkami a neoprénovými návlekmi na tretrách po hodine jazdy v mraze prsty na nohách vždy omŕzali. goratexové tretry to posunuli do oveľa nižších teplôt. ale vidím, že si stojíš na svojom, tak ťa presviedčať už nebudem. mám svoje cca 17 ročné skúsenosti a tie mi nikto nevyvráti. učil som sa na vlastných chybách a mám aj preto spravenú tabuľku oblečenia podľa teplôt. viac krát sa mi stalo, že som vymrzol, či som sa potil ako kôň, keď som sa obliekol podľa pocitu, či podľa toho či svieti slniečko.
na bicykli je to veľmi klamlivé. :(

a to že som dal do kvalitného oblečenia už pekné peniaze neľutujem, lebo je to super. hlavu už mám náchylnú na prechladnutie - vyjazdil som si problémy s dutinami. preto sa bez akejkoľvek čelenky aj v lete nepohnem. dolu kopcom hlavu zvykne fajne prefúkať aj keď sú teploty nad 25 stupňov Celzia. už nemôžem v zime chodiť (aj pešo) bez čiapky ako keď som bol chlapec. zdravotný stav to už nedovolí.

toť vsjo.
14.10.2008 - 19:47:37
00
T max ked chces jazdit a normalne jazdit tak termo pradlo nie je ziadna nadstandardna vec,ale potreba kazdeho cyklistu.A k tym zimnym veciam sa vyjadrovat nebudem pretoze ty tazko asi jazdis v zime.
14.10.2008 - 20:02:41
00
Lord hoď sme tú tabulku dik
14.10.2008 - 20:15:07
00
keyboard_arrow_up