hlboko sa ospravedlnujem ze tu davam tolko tem no ale nevedel som kde zaradit tuto otazku ::: jake brzdy su lepsie "V" (celustove) alebo disc-ove mechanicke ???
ja som vacsinou chodil hore aj dole po zelenej z Horneho Harmanca. raz som to ale spustil do Rybovskeho sedla a to je chutovka - kilometer dlhy zjazd s 25% klesanim .
Takze pre autora tohto prispevku - ak jazdis nieco taketo a chces si to vychutnat, tak potrebujes hydraulicke kotuce napr. od Shimana min. XT (myslim ze mne pri mojich skoro 90kg by ani tie nestacili) - tym chcem povedat ze v takomto pripade treba vyssie resp. najvyssie rady hydraulik brzd.
Mechanicke by som nekupoval iba v pripade, ze namas prachy a neskor chces zainvestovat do hydraulik.
Hydraulicke Vecka su urcene skor pre XC pretekarov - maju o dost nizsiu hmotnost ako kotuce, ale zase nizsi brzdny ucinok a su dost drahe.
Takze ak chces usetrit, kup si dobre Vecka napr. SH XT, pokial nechces jazdit trate takeho typu ako som tu spominal.
Ja som vyskusal Sachticky. Hore to bol slusny zaberak, ale dolu som bol as za 5 min (pod odbocku na Sasovu). Isiel som skoro stale na 70 km/h, max. bola okolo 76 km/h. Nemal som dofukane dobre pneu, inak by to bolo aj viac Ale nejako brzdit som nemal potrebu
Nejako divne to zaradilo... To bola reakcia na duurkoo (dufam, ze som neskomolil prezyvku). Pekny zjazd je aj hrebenovky do Hronseku, len je to tiez asfalt. Je tam par ostrych zakrut, kde brzdy dostanu zabrat. Kotucovkam staci fakt kusok na sotastocne spomalenie. Na V-kach by som potreboval urcite dlhsiu drahu na brzdenie. Tiez mam kotuce (konkretne Avid J3), ale mam s nimi mensie problemy (suchaju, aj ked boli 2x v servise). Ale s brdznym ucinkom som spokojny.
ja eném k mokrým Včkam... keď som používal obyčajné brzdové klátiky, tak tie naozaj za mokra veľmi slabo brzdili. ale keď som začal zarábať bubáky a začal som na horskom kupovať lepšie brzové klátiky, tak som rozdiel medzi mokrým a suchým koleskom nevidel a hlavne necítil. je to o kvalite klátikov a o tom ako si rozumejú s konkrétnym typom ráfiku. ale prešiel som na mechaniky shimano 495 a nemám s nimi žiaden problém. spravil som to kvôli zimnému jazdeniu, kde som sa presvedčil, že brzdové klátiky sa dajú hravo zodrať za dva až tri dni, čo som dovtedy nikomu neveril. trošku snehu a námrazy a mohol som ich zase nastavovať, príp. vymeniť. dostal som nervy (tabletky nezaberali ) tak som kúpil mechanické kotúčofky. uvidíme čo povedia na zimu. hehe.
cawte nechcem zakladat novu temu ako je to u mna zvikom......kupil som new bike s brzdami avid juice5 no aj som hlada l ale nic som take nenasiel .........problem: kolko cm od rajd ma ist packa po stlaceni ja mam tak 1,5cm je to dobre ? a este zadna mi tak dobre nebrzdi je to tym ze su nove a platnicky sa "neusadili " ?? za rady vopred dakujem
No skús hladať Juicy 5 .. brzdy s menom Juice som nevidel.
K brzdám .. áno je to možné všetko to závisí od toho ako ja nastavená vzdialenosť páka - rajdy. (malý imbus na čape medzi pákou a piestikom) Môže však aj byť že brzdy sú zavzdušnené a nefungujú dobre, no niesom si istý či to dokážeš posúdiť.
K zadnej brzde: ak sú tam platničky na medených podložkách (sintrované) trvá dlhšie ich zabehnutie. Mne ešte po cca 100km nefungovali na 100% (U J7). Chce to pár výjazdov a určite sa zabehnú. Väčší problém by bol keby šla páka až na grip.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Takze pre autora tohto prispevku - ak jazdis nieco taketo a chces si to vychutnat, tak potrebujes hydraulicke kotuce napr. od Shimana min. XT (myslim ze mne pri mojich skoro 90kg by ani tie nestacili) - tym chcem povedat ze v takomto pripade treba vyssie resp. najvyssie rady hydraulik brzd.
Mechanicke by som nekupoval iba v pripade, ze namas prachy a neskor chces zainvestovat do hydraulik.
Hydraulicke Vecka su urcene skor pre XC pretekarov - maju o dost nizsiu hmotnost ako kotuce, ale zase nizsi brzdny ucinok a su dost drahe.
Takze ak chces usetrit, kup si dobre Vecka napr. SH XT, pokial nechces jazdit trate takeho typu ako som tu spominal.
Ja som vyskusal Sachticky. Hore to bol slusny zaberak, ale dolu som bol as za 5 min (pod odbocku na Sasovu). Isiel som skoro stale na 70 km/h, max. bola okolo 76 km/h. Nemal som dofukane dobre pneu, inak by to bolo aj viac
Nejako divne to zaradilo... To bola reakcia na duurkoo (dufam, ze som neskomolil prezyvku). Pekny zjazd je aj hrebenovky do Hronseku, len je to tiez asfalt. Je tam par ostrych zakrut, kde brzdy dostanu zabrat. Kotucovkam staci fakt kusok na sotastocne spomalenie. Na V-kach by som potreboval urcite dlhsiu drahu na brzdenie. Tiez mam kotuce (konkretne Avid J3), ale mam s nimi mensie problemy (suchaju, aj ked boli 2x v servise). Ale s brdznym ucinkom som spokojny.
K brzdám .. áno je to možné všetko to závisí od toho ako ja nastavená vzdialenosť páka - rajdy. (malý imbus na čape medzi pákou a piestikom) Môže však aj byť že brzdy sú zavzdušnené a nefungujú dobre, no niesom si istý či to dokážeš posúdiť.
K zadnej brzde: ak sú tam platničky na medených podložkách (sintrované) trvá dlhšie ich zabehnutie. Mne ešte po cca 100km nefungovali na 100% (U J7). Chce to pár výjazdov a určite sa zabehnú. Väčší problém by bol keby šla páka až na grip.