Co som zatial nasiel (abecedne):
American Classic - Vyrobca uvadza na stranke "Compatible with many of the tubeless systems on the market." Viete niekto, ci su UST compatible bez uprav?
Mavic Crossmax SLR/ST - Vyrobca uvadza, ze by mala byt vola nastavitelna "Fast, easy and very precise micro adjustment of the hub play with the special tool". Ja fakt nechapem, ako sa da klasicke priemyselne lozisko dotahovat - pls. ako to funguje?
Fulcrum Red Metal - Viete niekto, ci su UST compatible bez uprav? (vyrobca spomina technologiu "Ultra-Fit™ Tubeless", ale o UST ani slovo) Z mojho pohladu ich znevyhodnuje pouzite klasickych konusovych lozisk.
Shimano XT - Konecne po Mavicu druhy vyrobca zo styroch, ktory ma jasne definovanu UST kompatibilitu. Nevyhodou opät konusove loziska, naopak vyhodou CenterLock.
Je pripadne este nejaky dalsi vyrobca UST kompatibilnych kolies? Ak viete, dajte tip. Dik.
to bola moja chyba
jo a AC mam iba naboje...
Stax: No jasne, ale na UST by si nesekol aj napriek jazdeckej chybe a to je na tom to krasne. Ale ked mas iba naboje, tak samozrejme nic neotestujes...
to som nepochopil
pricom ta DT alternativa vychadza tak o 7tis lacnejsie?
niečo ku kolesám SLR vs ST (SLR sú tu ešte vo verzíí 2008 ale myslím že parametre sa nezmenili, len design a množstvo odfrézovaného materiálu na ráfoch)
SLR
ST
EDIT
len chcem vedieť kde na webe výrobcu nájdeš foto prierezu s rozmermi
SLR - klik na Compatibility a ajhla ETRTO size: 559x17c
ST - klik na Compatibility a ajhla ETRTO size: 559x19c
mne sa tie obrázky proste viac pozdávaju ... len som to blbo napísal vyššie ... ok nebudme sa tu hádať kôli ničomu
koniec OT
tak hlavne s tou vahou by som to netvrdil. ked pozeram parametre tak :
kolesa 1350g + galusky 900g + blbosticky 35g = 2285g
na druhej strane naopak napr SLR :
kolesa 1520g + plaste 1200g ( nejake z najlahsich ust ) = 2720g
co robi rozdiel vo vahe pomaly pol kila co je neskutocne moc ohladom kolies. a hlavne galusky sa nedaju svojimi vlastnostami porovnavat s plastami. kto skusil aj na cestaku jazdu na plastoch a galuskach potvrdi dost vyrazny rozdiel. samozrejme cena je vyssia. a potom tu je dalsie mnozstvo moznosti ktore tu uz boli pisane.
ja len dufam ze niekto tie galusky na bike vyskusa a da vediet ako sa na tom jazdi
pjosim pjosim, vyber si toto riesenie a ja sa tych mojich veeelmi rad zbavim, aj cena bude bezkonkurencna...