Turbi dobre pise... hehe (chyba Ti to tam tak som si dovolill...)
hlinikove zliatiny na vzduchu iba povrchovo oxiduju (hlbkovej korozie sa bat netreba) a toto naozaj vyzera ze dakto si nedal tu namahu poriadne pripravit ram pred lakovanim...
By si sa divil, ako sa niektore doslova rozsypavaju... hlavne s prisadami magnezia
Al-Si-Cu-Mg zliatiny sa vyznačujú výbornou oteruvzdornosťou, malou teplotnou rozťažnosťou, vysokou tepelnou vodivosťou a dobrými mechanickými vlastnosťami pri zvýšených teplotách. Majú však nízku odolnosť voči korózii, malú ťažnosť a zlú obrobiteľnosť. Typickou je zliatina AA 390.0 (16 - 18 % Si; 4 - 5 % Cu; 0,45 - 0,65 % Mg; max 1,3 % Fe).
Luho myslim ze hovorime o beznych zliatinach na baze Al (7005, 7020, 6061, ....) , ktore sa pouzivaju v bikovom priemysle a tam by malo platit to co som napisal... horcik a jeho zliatiny je samozrejme ina vec bo to je svina co koroduje medzikrystalicky, ale o nom tu rec nebola. tahat sem material z ktoreho sa leju bloky motora je tu uz trochu OT...
Kazdy kov oxiduje aj hlinnik akurat pri oceli sa to nazyva korozia - robim v praci s kyselinami a takmer vsetko tam mame zoxidovane keby som si v labaku zabudol na noc telefon tak rano je po nom
hmm to by vysvetlovalo tu drsnu strukturu po odskoceni farby , inak existuje nejaky zakladak co by tu oxidaciu nejako drzal na uzde ( na zelezo znamy hrdzistop ) resp. ako postupovat aby sa to nalakovalo spravne ?
Eloxovanie hlinika je tusim to, co sa na nete oznacuje ako "HA" (hard anodized) typ II alebo III. Typ II je castejsi, je aj v roznych farbach ale nie je taky odolny. HA III je odolnejsi, ale je len v tmavo sedej farbe. Takmer nemozne poskrabat (mam US armadne svetla s takou upravou, s nozom mozete po tom rezat a neostane ani skrabanec). Taky bicykel s HA III upravou by som bral , technicky to je mozne ale asi by to bolo drahe.
ak ta mozem poprosit , inak co povies, ako by mohol ist bezbolestne dole stary nater ? ( pieskovanim ) ??
Pieskovanim by to urcite neslo ram je z dost makkeho materialu na to, mozno ak by sa zvolila dost jena struktura kremiciteho piesku tak by to slo ale myslim ze za tie peniaze sa to neoplati
Eloxovanie sa robi v kyseline a ram by som tam teda nedal. Acher pisal ze dal eloxovat vahadlo na fulla a po eloxe to tam uz nepasovalo...
Pieskovanie keramickym pieskom 3x zosl. AL 7005 - no problemo - cena 5sto.
ze ram ma roznu hrubku steny, na najviac namahanych miestach je nejhrubsia stena, pripadne este aj zosilena navarenim dalsieho plechu, inde je trochu tensia a na najmenej namahanych miestach je stena najtensia
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
hlinikove zliatiny na vzduchu iba povrchovo oxiduju (hlbkovej korozie sa bat netreba) a toto naozaj vyzera ze dakto si nedal tu namahu poriadne pripravit ram pred lakovanim...
By si sa divil, ako sa niektore doslova rozsypavaju... hlavne s prisadami magnezia
Al-Si-Cu-Mg zliatiny sa vyznačujú výbornou oteruvzdornosťou, malou teplotnou rozťažnosťou, vysokou tepelnou vodivosťou a dobrými mechanickými vlastnosťami pri zvýšených teplotách. Majú však nízku odolnosť voči korózii, malú ťažnosť a zlú obrobiteľnosť. Typickou je zliatina AA 390.0 (16 - 18 % Si; 4 - 5 % Cu; 0,45 - 0,65 % Mg; max 1,3 % Fe).
inak co si myslis o eloxovani ? slo by to vobec niekde spravit ?
inak ta zlta je asi žltý chromát ze ? ( nasiel som to niekde na nete )
Pieskovanim by to urcite neslo ram je z dost makkeho materialu na to, mozno ak by sa zvolila dost jena struktura kremiciteho piesku tak by to slo ale myslim ze za tie peniaze sa to neoplati
Pieskovanie keramickym pieskom 3x zosl. AL 7005 - no problemo - cena 5sto.
inak co znamena 3x zoslabovany ?