Nazdar chlapi! Je priepasny rozdiel medzi tymito vidlami ( v prospech Foxa)? Zaujma ma to hlavne ohladom citlivosti - progresivity; udrzba; zivotnost...
Vdaka za relevantne odpovede ...
Marzocchi v poslednom case ma velke problemy s kvalitou. A zda sa, ze Fox mu zacina uspesne sekundovat, vsak Mar_tin? Ale napriek tomu by som isiel skor do Foxu.
Zober si jednoznačne FOX sú spolahlivé velmi ojedinelé reklamácie dostatočne tuhé bez vôle v púzdrach vynikajúci systém tlmenia ergonómia ovládacích prvkov čo sa nedá povedať o MARZOCCHI(vyrába SR SUNTOUR)tlmenie nedostatočné,vôla v púzdrach,kt.sa časom zväčšuje(ospravedlňujú to,že ide o pracovnú vôlu),váha posledná generácia býva pretlmená(aj tlmiče) s nedostatočným nastavením a pri nižších modeloch problémy s pevnou osou(po vyreklamovaní už v pohode).
No u mna si to Fox uz pos..babral (este stastie, ze ja mam vidlu z roku 07). Mar_tin uz ide davat vidlu na druhu reklamaciu a podla toho co spominal nie je jediny. Takze to vyzera tak, ze v sucasnej dobe asi neexistuje znacka (s rozumnou cenou), ktora by vyrabala spolahlive produkty. Snad este Magura sa celkom drzi.
No... RS na pretesnení som už veru mal, po strate locku, ale ako RS tak aj Fox sú dnes asi najlepšie vidly, proste Rebu by som nemenil (a ak by som nemal Floatku, tak popri Talaske by som aj nad napr. Revelationkou uvažoval na Zestyho)
u RS je výhodou lacnejší a dostupnejší servis, inak ich top modely sú spracovaním asi na rovnakej úrovni
Lapierre má pravdu v tom že jednoduchšie konštrukcie sa menej kazia
Dovolím si tvrdiť že v neupravenom stave sú RS na tom horšie ako Fox a to aj najvyššie modely. Záleží možno ako v čom, ale v chode majú navrch ... tvrdia to aj ľudia po prechode z RS do Foxu ... teda asi nie 100% nich ale väčšina.
Fox je podstatne citlivejsia ako RS. Jazdil som Revelation aj Fox 32 Talas. Foxacky chod je podstatne "maslovejsi" skor pripominajuci typicku "cvachtavost" marzocchi vidlic.
Od marzocchi radsej ruky prec. Rocnik 08 viacmenej skoro vsetky rady mali problemy s praskanim (zvukovym) v korunkach, vo verziach s pevnymo osami to bola vola medzi nabojom a nohami vidlice.
09 modely su este velmi kratko vonku a jazdi ich minimum ludi takze je tazke povedat ako na tom budu s kvalitou. Ale vo vseobecnosti panuej nazor marzocchi nie je to co byvalo aa stale viac a viac ludia zacinaju inklinovat k RS a Foxu
Jazdil som dve Floaty(obe 2007,jedna 120mm,druha 140mm) a od citlivosti ma daleko...po zjazde na kamennej ceste som som si necitil ruky a od Macochy po skusenostiach z 55kami by som sa tiez drzal daleko.Ked to musi byt z tychto dvoch,tak ta Floata,ale ak by som si ju chcel nechat,tak by sla jednoznacne na upravu...
Súhlasím, ale môže sa stať, že vidlica už bude upravená. Nakoľko je to OEM vidla [RL verzie sa nepredávajú čiže bude zhodená z biku] a niektorý výrobcovia bikov si vidlice nechávaju upraviť a tak sa môže stať, že vidla bude citlivejšia. Stretol som sa s tým na X-Controlovi a Foxe F 100RL. Nový Float na Zestym mi príde tuhší, chystá sa rozborka.
Float na Zestym je tuhší, ale pripísal som to predbežne zime a trošku ho podfúkol. Som zvedavý čo zistí tvoja rozborka ja mám síce 15QR verziu ale inak the same.
Súhlasím, ale môže sa stať, že vidlica už bude upravená. Nakoľko je to OEM vidla [RL verzie sa nepredávajú čiže bude zhodená z biku] a niektorý výrobcovia bikov si vidlice nechávaju upraviť a tak sa môže stať, že vidla bude citlivejšia. Stretol som sa s tým na X-Controlovi a Foxe F 100RL. Nový Float na Zestym mi príde tuhší, chystá sa rozborka.
Hmm, to je zaujimavy poznatok, ze niektori vyrobcovia to davaju na upravu...Ja som tu temu zalozil, pretoze sa rozhodujem medzi dvoma rovnakymi bikami odlisne osadenymi (katalogovo) a okrem ineho mali rozdielne prave tieto vidlice...
Je mozne sa niekde docitat o tych upravach vidlic, respektive vyrobcovia to niekde avizuju (jedna sa mi o zacku Giant a niesom anglicky hovoriaci )???
No výrobca niekedy uvedie že "factory tuned" a pod., ale čo za úpravu to je, sa spravidla zistí, až keď sa dotyčný model dostane do rúk nadšencom čo urobia tú vec, na ktorú sa chystá Lapierre - teda daný komponent rozoberú a potom sa sem-tam ukáže, že pre danú konštrukciu to nemusí byť to pravé orechové myslím že Mlok tu v nejakom threade hodil niekoľko takých postrehov o tlmičoch. (Niekedy to "mírně nasertivní provedení" ani nie je tým, že by výrobca nechcel, ale že výrobca vidly/tlmiča proste dané nastavenie ako OEM pre daný rok nedodá...)
Informácie o týchto veciach sa nikde neuvádzajú a rozdiel pocítiš jedine pri rovnakom tlaku vo vidliciach a v skúške napr. na biku pri jazde. Dá sa to pocitovo zistiť. Takže odporúčam vyskúšať a potom si vybrať.
Vidlica sa dá v krajnom prípade upraviť ... pár ľudí sa tým zaoberá
2tulenik .. tieto informácie o "factory tuned" sa uvádzjú iba u tlmičov, u vidlíc som sa s tým nestretol.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
radsej novy revelation..
rockshox servisuje kdekto...
u RS je výhodou lacnejší a dostupnejší servis, inak ich top modely sú spracovaním asi na rovnakej úrovni
Lapierre má pravdu v tom že jednoduchšie konštrukcie sa menej kazia
Od marzocchi radsej ruky prec. Rocnik 08 viacmenej skoro vsetky rady mali problemy s praskanim (zvukovym) v korunkach, vo verziach s pevnymo osami to bola vola medzi nabojom a nohami vidlice.
09 modely su este velmi kratko vonku a jazdi ich minimum ludi takze je tazke povedat ako na tom budu s kvalitou. Ale vo vseobecnosti panuej nazor marzocchi nie je to co byvalo aa stale viac a viac ludia zacinaju inklinovat k RS a Foxu
Hmm, to je zaujimavy poznatok, ze niektori vyrobcovia to davaju na upravu...Ja som tu temu zalozil, pretoze sa rozhodujem medzi dvoma rovnakymi bikami odlisne osadenymi (katalogovo) a okrem ineho mali rozdielne prave tieto vidlice...
Je mozne sa niekde docitat o tych upravach vidlic, respektive vyrobcovia to niekde avizuju (jedna sa mi o zacku Giant a niesom anglicky hovoriaci
Vidlica sa dá v krajnom prípade upraviť ... pár ľudí sa tým zaoberá
2tulenik .. tieto informácie o "factory tuned" sa uvádzjú iba u tlmičov, u vidlíc som sa s tým nestretol.