Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Dnes bola vydaná slovenská verzia Cyklotrás 2.13 SK.

Od poslednej verzie boli aktualizované oblasti Zemplín a Okolie Prievidze. Pribudla oblasť Lago di Garda - tá sa však nenachádza v klasickej inštalácii Cyklotrás, ale je ju nutné stiahnuť zvlášť, nakoľko to nie je slovenská oblasť.

Čo sa týka noviniek, spomenul by som hlavne možnosť importu a zobrazovania GPS záznamov na mape, jednoduchšie úpravy mapy a rýchlejšiu tvorbu trás. Viac sa dočítate nižšie.

Program je tradične možné stiahnuť z http://cyklotrasy.mtbiker.sk.

Prajem veľa šťastných kilometrov!

=================================================
Novinky vo verzii 2.13 SK
* GPS záznamy. V Cyklotrasách jde otevřít soubor GPX (nebo více těchto souborů, klidně najednou) a zobrazit z něj stopy, trasy a body. Program označí tyto záznamy v mapě. V seznamu bodů zobrazuje názvy, komentáře, zeměpisné polohy a nadmořské výšky. U stop a tras se zobrazuje také výškový profil.
* Jednodušší úpravy mapy. Nové místo se umístí kliknutím na mapu, nová cesta klikáním od jednoho místa k druhému, nový objekt klikáním a závěrečným dvojklikem na mapu.
* Bublinová nápověda u výškového profilu trasy. V bublině se zobrazují k místům zeměpisné polohy, nadmořské výšky, poznámky, případně fotografie.
* Rychlejší vytváření trasy. Další místo se do seznamu klíčových míst vloží za označené klíčové místo.
* Čitelnější názvy objektů v mapě.
* Upraven export trasy do GPX: nyní se trasa exportuje pouze jako "route", včetně názvů průchozích míst a jejich nadmořských výšek.
* Nově podporována místa jez a minerální pramen.
* Pro tvůrce map přibyly funkce jako hromadný import více cest ze souborů GPX, PLT a TXT, hromadný import míst ze souborů GPX, přidávání bodu tvaru cesty/objektu dvojklikem myši, formát zápisu souřadnic SS°MM.mmmm'.
* Opraveny další drobnosti.
* Od vydání předchozí verze 2.12 byly vytvořeny mapy Lužické hory - Českolipsko a Lago di Garda.
* Znovu byla vytvořena mapa Slovácko - Bílé Karpaty.
* Z hlavní instalace Cyklotras byly odebrány mapy mimo území Česka, dají se ale do programu doinstalovat zvlášť.
* Desítky map byly aktualizovány.
Zobraziť komentár 25.09.2008 - 22:28:07
00
dobrá práca!!! akurát upravte inštalátory aby písalo ze sa insaluje verzia 2.13, pretoze pise ze je to 12ka...som to stiahol viac krat a viac variant teda bez map, full a tak..a stale to pisalo, tak som skusi nainsalovat je to to 13ka..takze to upravte..myslim ze to moze viacerych ludi zmiast

inac fajnové upravy to má :)
Zobraziť komentár 28.09.2008 - 09:04:59
00
dobrá práca!!! akurát upravte inštalátory aby písalo ze sa insaluje verzia 2.13, pretoze pise ze je to 12ka...som to stiahol viac krat a viac variant teda bez map, full a tak..a stale to pisalo, tak som skusi nainsalovat je to to 13ka..takze to upravte..myslim ze to moze viacerych ludi zmiast

inac fajnové upravy to má :)

dakujem za upozornenie, zabudol som na to. Uz su uploadnute opravene instalacky.
Zobraziť komentár 29.09.2008 - 12:22:35
00
ked si stiahnem to Full tak uz si nemusim tahat tie mapy??? a su tie mapy kompatibilne s nejakym GSP programom do mobilu?? napr SmartComGPS??

a ja nechapem tej registracii to nieje Freeware?? a pri tom premium je vsetko zdarma?? pls dajte mi nejaky navod jako to mam registrovat
dik

edit // dik

Naposledy upravil Tommy dňa 28.12.2008 - 21:45:19, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 28.12.2008 - 18:15:58
00
ked si stiahnem to Full tak uz si nemusim tahat tie mapy??? a su tie mapy kompatibilne s nejakym GSP programom do mobilu?? napr SmartComGPS??

a ja nechapem tej registracii to nieje Freeware?? a pri tom premium je vsetko zdarma?? pls dajte mi nejaky navod jako to mam registrovat
dik

- vo verzii Full su predinstalovane vsetky dostupne slovenske oblasti (mapy)
- z programu sa daju exportovat trasy do formatov, ktore podporuju GPS pristroje
- program nie je Freeware, je mozne ho pouzivat zadarmo, ale s obmedzeniami. Plna verzia sa da zakupit na http://cyklotrasy.mtbiker.sk
Zobraziť komentár 28.12.2008 - 21:41:09
00
Ahojte,
vcera som doplnil moju oblast Bratislava a okolie rozsiahlym update. Je tam zakreslenych dalsich cca 40 percent novych ciest a chodnikov. Pribudlo vacsie mnozstvo studniciek a altankov. Ako bonus som prikreslil zopar singletrackov, dalsie dokreslim do jari...
Kto ma rad historiu, tiez tam najde zopar pamatnikov, o ktorych nemal ani tusenia...
Takze Vam prajem prijemnu jazdu v novej doplnenej oblasti Bratislava a okolie.... :wink:
Zobraziť komentár 22.01.2009 - 08:02:37
00
keyboard_arrow_up