Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ale veď fee platí len príjemca platby...či toto si charguje CRC?
Zobraziť komentár 24.01.2009 - 14:16:27
00
no vyvoj kurzu je priaznivy teraz: http://finance.yahoo.com/echarts?s=EURGBP=X#chart2:symbol=eurgbp=x;range=1m;indicator=volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined

hadam sa to neprepadne pod 0,9 kym objednas
Zobraziť komentár 24.01.2009 - 14:27:41
00
ale veď fee platí len príjemca platby...či toto si charguje CRC?

Neviem ci si to uctuju. Idem si prestudovat poriadne moznosti platby u nich.

No len pri platbe kartou si stahuju peniaze az ked bude tovar pripraveny na odoslanie.(teraz som si to skontroloval na stranke) Co u tohto bicykla bude asi az v marci. Za ten cas moze byt kurz aj horsi ako 0,9.

Jedina moznost je ten paypal , a tam neviem ci si uctuju aj to fee a kurz bude menej vyhodny.
Zobraziť komentár 24.01.2009 - 14:31:10
00
tak ako si prišiel na tie 4%...

https://www.paypal.com/uk/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside

ak ma oči neklamú tak Purchase -> Pay = free

ešte je tu toto...

If your transaction involves a currency conversion, it will be completed at a retail exchange rate determined by PayPal. This rate includes a 2.5% spread above the wholesale exchange rate at which PayPal obtains foreign currency.

A cross-border fee of 0.5% may apply. This fee is waived for UK sellers who are registered with PayPal in a European Union country and who receive payments in Euros from other EU countries.
Zobraziť komentár 24.01.2009 - 14:36:20
00
objednal som balik, platil prevodom na ucet, poslal im maila (ako ziadali) ked som previedol prachy, a to je uz pomaly tyzden, a nic, ziadna zmena, status = new. cdp?

konecne processing, ale teraz pre zmenu vypredali 3 veci ktore som mal objednane... takze si asi pekne pockam, blbe vybrakovane CRC :/
Zobraziť komentár 24.01.2009 - 14:39:55
00
tak ako si prišiel na tie 4%...

https://www.paypal.com/uk/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside

ak ma oči neklamú tak Purchase -> Pay = free

ešte je tu toto...

If your transaction involves a currency conversion, it will be completed at a retail exchange rate determined by PayPal. This rate includes a 2.5% spread above the wholesale exchange rate at which PayPal obtains foreign currency.

A cross-border fee of 0.5% may apply. This fee is waived for UK sellers who are registered with PayPal in a European Union country and who receive payments in Euros from other EU countries.

No ale u personal transfer je aj toto.

There is a charge of

3.4% + £0.20 GBP

for debit or credit card payments
(either the sender or recipient can pay this fee).
Zobraziť komentár 24.01.2009 - 14:40:59
00
ale treba rozlišovať Purchase (to sa týka teba) a Personal transfer predsa :roll:
Zobraziť komentár 24.01.2009 - 14:42:43
00
Nj, vsimol som si to ale az po tom co som napisal ten prispevok a nestihol zmazat. V tom pripade bicykel z UK este nezavrhujem. dik
Zobraziť komentár 24.01.2009 - 14:44:59
00
Pozri, kriza je na postupe, peniaze si daj na ucet, mozes sa medzitym pohrat s forexami a obligaciami a akciami a ked bude bajk v marci realne skladom, podla okolnosti objednas. kludne sa moze stat, ze bude o 100ky EUR lacnejsi (ale v inom obchode) a ty si potom budes trieskat hlavu o stenu. A v pripade CNR to plati 2nasobne.
Zobraziť komentár 24.01.2009 - 18:53:24
00
Ještě doplním, při platbě kartou ti udělají blokaci podle aktuálního kursu, ale stržená částka se může lišit přesná suma se právě přepočítá až v okamžiku zaůčtování, když ti to opravdu strhnou z učtu a to trvá 2-3 dny od blokace. A tam muže být rozdíl podle aktuálního kursu

hm a ked to zaplati clovek prevodom ako napr steju, ktoremu teraz ten balik stoji uz minimalne tyzden, a dajmetomu este tyzden bude tak? suma zaplatena aku pozadovali ale vysledna cena podla kurzu sa za tie 2 tyzdne moze zmenit dost vyrazne pri vyssej sume..
Zobraziť komentár 24.01.2009 - 18:55:03
00
kdyz platis prevodem tak je zauctovano ihned jak penize strhnou z uctu to je vetsinou pres noc ten den kdy byl splatny prikaz.
Zobraziť komentár 24.01.2009 - 19:11:36
00
Velmi sa neorientujem v cenach vidlic (sak naco ked mam) :), ale Toto sa mi zda ako celkom good cena:
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=29069
Zobraziť komentár 29.01.2009 - 01:22:14
00
kolik těch osobních skušeností máš?
tohle co píšeš je nesmysl, peníze z karty ti ztrhnou až si o to prodejce zažádá a je úplně fuk o jaký typ karty se jedná.
jediná 100% jistota je Pay Pal kde jimty peníze natvrdo a okamžitě pošleš.
Zobraziť komentár 29.01.2009 - 12:56:09
00
opakuju - penize ti strhnou až si o to druhá strana zažádá, je úplně jedno jakou máš kartu, ty při nákupu nic neplatíš jen dáš číslo své karty prodejci a ten realizuje transakci.
Zobraziť komentár 29.01.2009 - 13:22:20
00
z kreditky po objednávke z chainu mi peniaze strhli ešte v deň objednania tovaru ( a to ešte nemali nabalené)nakoľko mi volali z banky asi po 5 min od objednania tovaru, že či povolujem strhutie penazí či som robil objednávku.Zučované je to samozrejme v tvojej banke keď máš zučtovací den v danom mesiaci a tam ten kurz može plávať.
Zobraziť komentár 29.01.2009 - 14:10:45
00
keyboard_arrow_up