Tak mam tu este jednu otazku pre vas mudre hlavy ... je medzi tymito pribuznymi brzdovymi systemami nejaky rozdiel, alebo je to len marketingovy ,,tah" od vyrobcu?
Tie blbe/cudne recenzie casto vznikaju tak, ze recenzent ich bud ani nevidel, alebo ich ma namontovane na biku, ktory k nim vobec nesedi (aj to sa moze stat), pripadne su nejak cudne nastavene/zavzdusnene/iny technologicky problem.
CCa pred 3ma rokmi (neviem presne) sme si s kolegom kupili HFX9, u mna brzdili dobre (oproti starym Juliam), u neho to boli prve kotuce po VBrake Avid. Predna brzdila dobre, zadna stale klepala a drncala... Bolo mi to cudne, ale na dovod sme neprisli. Vymenil za XTcko v domneni, ze je to shitovou brzdou, rovnaky vysledok. Az ked sme dali ram na defektoskopiu, odhalil prasklinu v zadnej stavbe, ktora pri namahani hydrou rezonovala. A to ma dany chalan stale vahu 52kg a bike pouzival len na XC. ODvtedy meridu nejak nemusi
celkom dobre nazory byvaju aj na mtbr.com
nalinkujem stranky prelozene googlom, ak nemas problem s anglickym jazykom tak si precitaj original(link na originalny clanok je v hlavicke stranky).
Tak nakoniec mam bike na ktorom su Trail-y...brzdi to diabolsky, JA som spokojny ale...Uz odnova mam mierne ,,krive " kotuce, co ma za nasledok jemne ,,chytanie" o platnicky. Je to normalne alebo je to vakel od vyroby? Su to moje prve kotucove brzdy, tak sa znazim o nich zistit co najviac...Vdaka.
normalne to urcite nie je, zavisi od toho aky velky kotuc mas (cim vacsi, tym zial citlivejsi) + ake kolesa...
Suchanie sa da odstranit docasne bud podlozkou alebo vyrovnanim kotuca mechanickou cestou, zvacsa vsak vymenou za novy alebo inu znacku, doporucujem prezriet aftermarket...
rukou neviem, ale kolega na to mal taky geret vytvoreny homemade zo stavebnice merkur. na miesto kde bol kotuc ohnuty tlacil z boku takym srubkom (cez noc)... nemam foto, ale fungovalo to
Mozes mi opisat ako sa to robi...nemam s tym skusenosti...
Prasiatko je ten ,,dzindzik" v com su proti sebe piesty? Lebo to skusal a nevelmi pomohlo...
Uplne postaci, ked sa budes riadit tym co napisal davhan, kasli na ohybanie kotucov. Jemne povolis skutky drziace prasa tak, aby sa mohlo jemne hybat, potom uz iba pribrzdis, potocis koleso (stale drzis stlacenu brzdu) a kym je este zabrzdene, tak dotiahnes prasa napevno. Ak treba, tak zopakovat postup 2-3 krat a je vyriesene. Vyrabat si na taku hlupost nastroje moze niekto, kto sa fakt nudi alebo sa tomu venuje v ramci svojej kazdodennej prace. A okrem toho, jemne skrtanie nie je ziadna tragedia, da sa prezit. Ked sa pokusis kotuc ohybat, väcsinou to dopadne horsie ako ked sa ho nechytas...
Zdravim pani, mam tiez Hayes Stroker Trail brzdy. Kotuc o platnicky (v predu) suchal velmi dlho, kaslal som sa s tym 3 tyzdne skoro kazdy den. Nakoniec som siel do servisu a zistili, ze bola vidla zle vybrusena...ta cast, kde sa prasa uchytava k vidle. Po ofrezovani (v ramci garancky) to bolo lepsie, ale obcas si suchnu...pri rychlostiach nad 35kmh pocut mierne rezonovanie od kotuca...zvykol som si ;o) ked sa mi chce, tak ako tu uz bolo spominane...povolim prasa, roztocim koleso, zabrzdim, trosku s nim pootocim este dopredu, dozadu, dotiahniem tie dva imbusaky a je to. Je to rychle a prakticke. V tych vyssich rychlostiach rezonuje kotuc podla toho ci su brzdy zahriate alebo nie, spravidla po narocnejsom zjazde (na brzdenie) nie je problem, za "studena" ano.
Co mi viac vadi je divny zvuk od zadnej brzdy, ucinok je skvely, ale...take divne suchanie-mierne piskanie...oblozenie a kotuc som uz odmastoval (sprej specialne na odmastenie brzd) xx krat a nic. Brzdi ale skvele.
Chlapi, pomali sa mi treba pozriet za brzd. dostickami na Stroker Trail...ake mate skusenosti s konkretnymi dostickami od konkretnych vyrobcov v kombinacii s povodnymi kotucmi od Hayesu???
Vdaka.
keď som zháňal na moje strokery platničky ja, tak som zistil, že okrem originálnych platničiek u nás v PO v kamennom shope veľký výber teda nie je.Obvolal som pár kamenných obchodov a bez výsledku (prípadne len originály). Slovenské a české e-shopy bez výsledku. Z tých známejších zahraničných shopoch som našiel nejaké platničky len na CRC. http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=25580
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
CCa pred 3ma rokmi (neviem presne) sme si s kolegom kupili HFX9, u mna brzdili dobre (oproti starym Juliam), u neho to boli prve kotuce po VBrake Avid. Predna brzdila dobre, zadna stale klepala a drncala... Bolo mi to cudne, ale na dovod sme neprisli. Vymenil za XTcko v domneni, ze je to shitovou brzdou, rovnaky vysledok. Az ked sme dali ram na defektoskopiu, odhalil prasklinu v zadnej stavbe, ktora pri namahani hydrou rezonovala. A to ma dany chalan stale vahu 52kg a bike pouzival len na XC. ODvtedy meridu nejak nemusi
nalinkujem stranky prelozene googlom, ak nemas problem s anglickym jazykom tak si precitaj original(link na originalny clanok je v hlavicke stranky).
Hayes Stroker Ryde
http://tinyurl.com/HayesStrokerRyde
Hayes Stroker Trail (white)
http://tinyurl.com/HayesStrokerTrail
Suchanie sa da odstranit docasne bud podlozkou alebo vyrovnanim kotuca mechanickou cestou, zvacsa vsak vymenou za novy alebo inu znacku, doporucujem prezriet aftermarket...
to mgx: pod: narovnat mechanicky myslis vyrovnat rukou (zistujem, ze tie kotuce su v celku poddajne...nie ako na aute
tak tak
Mozes mi opisat ako sa to robi...nemam s tym skusenosti...
Prasiatko je ten ,,dzindzik" v com su proti sebe piesty? Lebo to skusal a nevelmi pomohlo...
podobny "tool" si mozes urobit aj doma
https://jupiter.safe-order.net/utahmountainbiking/fix/diskrotortrue.htm
Co mi viac vadi je divny zvuk od zadnej brzdy, ucinok je skvely, ale...take divne suchanie-mierne piskanie...oblozenie a kotuc som uz odmastoval (sprej specialne na odmastenie brzd) xx krat a nic. Brzdi ale skvele.
Vdaka.
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=25580
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=26798
nakoniec som aj tak skončil pri origináloch...
potom daj vedieť, čo si tam nakoniec dal. kamarát akurát tiež potrebuje meniť platničky na svojich strokeroch trail...