Na zadnom kolese som zistil vôlu pri otáčaní, a na webe som sa dočítal že treba správne dotiahnuť kónusy. Vzadu mám náboj Shimano LX M585, a potrebujem dať z neho dole kotúč. Na to som si kúpil sťahovák na CenterLock, ale tento sťahovák nemôžem nasadiť na osku a potočiť maticu, lebo je akýsi krátky. Na prednom kolese mi to išlo bez problémov.
A preto sa chcem spýtať, či mám najskôr niečo iné povoliť, aby mi tam išiel ten sťahovák nasadiť, alebo robím všetko správne?? Prikladám aj foto.
posledný komentár: 18. 3. 2023 o 21:09
vypada stejne jen ma zevnitr vetsi zahloubeni
No škoda, takže tento klúč som kúpil vlastne zbytočne. Tohto som sa obával.
Stacil by Ti aj klasicky, za 80 korun, k nemu by si potreboval este 24ku kluc, ktory urcite mas doma.
to není klíč určený na povolování kotouče, ale na povolení kazety a tam je to bez problémů.
Takže s reklamací nemá šanci.
navíc zadní kotouč s ním povolí taky bez problémů
samozrejme ze by ti to teoreticky pasovalo aj do kotuca, no nenapichnes to tam kvoli tomu, ze ti brani oska... snad chapes o com tocim.
ak che spovoilt kotuc, tak si kup taky kluc, ktory ma v strede dieru, aby ti tam ta oska vliezla.
btw ja tiez cakam v najblizsich dnoch na jeden balik kde budem mat stahovak tak dufam ze takyto problem mat nebudem
vnitřní průměr je 19mm
že Shimano používá stejný klíč na povolení kotoučů CL je věc jiná a nikdo nemůže po výrobci klíče chtít aby pasoval na něco k čemu není určený.
a ten mu pasovat urcite bude, prave dnes som s nim daval dole a nahadzoval centerlock.
je to park tool fr-5
.. podľa označenia vieš ktorý máš a podľa toho ďalej postupovať .. buď choď reklamovať, alebo si ho obúchaj o hlavu .. sorry
http://www.skprofibike.sk/index.php?docID=100&menu=1&product=N%C3%A1radie&d=BBB
BTL-12S LockOut Slúži na demontáž poistnej matice kazety, kompatibilné s Shimano kazetami a taktiež s CenterLock systémom.
ale tady píšou že je i na CL takže by se dalo reklamovat
Ďakujem chalani za pomoc, aj tebe risototh špeciálne, ale dneska som už svoj problém šťastne vyriešil, a kotúč som demontoval. V práci mi ho kolega trochu upravil flexou, takže už sa dá použiť, a nasadil som naň už spomínaný klúč 24-ku. Pripájam aj foto "úpravy"