Maratón Medzihorím - Memoriál Radovana Kaufmana

23. 4. 2011
2. kolo - Cyklomaratónska séria
2. kolo - Slovenský pohár XCM
MTB maratón
Partizánske - Malé Bielice (Slovensko)

Propozície, Výsledky, Foto, Reportáže
Zúčastnených bikerov (47)
andrej25CraObsFlinkerftakopyskGreywolficemanivodrnojakub023jasopetoJezusjurajko1975kalcokrtko333kubasLubiklubos73Manusmartin190martinantoni13matotopemibajkmilsuMiMiNomipo13mirec33miro80mishoxmismesmysteryoborPa3kPipikovicR-u-d-erichardleromanesromanxRoskotigeragontmaxunigenavankesVladko1vulpeculayojo
nestras
25.05.2009 - 16:22:00
00
Duchman, nebude, verim/e/ :wink:
Ja som trat ako tak poznala /dokazem sa stratit aj v Karpatoch :P /, a preto som vedela, ze co ma caka a kde asi treba odbocit.
Bola som milo prekvapena, ze sme pri prezentacii dostali ponozky aj dusu; minuly rok boli na vyber ponozky alebo dusa.
Ak si niekto mysli, ze startovne je vysoke, nech na maraton jednoducho nejde /ak bude pokles, organizator sa bude snazit pochopit, ze preco../ alebo nech startuje bez cisla, moznosti nieco vyhrat v tombole, mat nejake body, potesit zaludok v cieli, .. nech si prejde trat kludne aj v den preteku, to nikto nikomu nezakaze a vzdy sa najdu taki, ktori tak robia.
Je jasne, ze patrim k tym, ktori su zvycajne prvi od konca, a preto by som sa mohla stazovat, ze na prvej obcerstvovacke banany neboli, druha ani nebola a regulcici na mna na krizovatkach, prip. nebezpecnejsich usekoch necakali..no nestazujem sa!!
Ak budem mat volny vikend a najde sa niekto, kto bude mat chut prejst si ho mimo maraton, rada si ho dam este raz!
Obdivujem kazdu zenu, ktora prejde akukolvek dlhu trat! Verim, ze im tuto kategoriu nezrusite!
25.05.2009 - 16:35:23
00
matt, ukludni sa, pretoze to nie je brebt, ale citacia.

ked je to citacia tak je korektne aj napisat kto to povedal. teraz to skor vyzera ako klasicka klebeta. A vrha to nepekny tien na organizatora.
Pokial tretia zena v hocijakej kategorii nebude nejak vyrazne pomalsia ako najpomalsi muz na tej istej trati (co sa v praxi nestava), tak hocijaky normalne uvazujuci organizator nema vobec ziaden dovod spochybnovat existenciu specialnej zenskej kategorie. Mne by vobec nevadilo keby tych kategorii bolo cim najviac napriklad muzi rocnik 78 8)

A este k absencii igelitiek a podobne - nie je to dovod na zatratenie, ale na zlepsenie maratonu. Ked si to organizator precita, okrem par (vacsinou nicim nepodlozenych) utokov najde prevazne pozitivne reakcie na pretek samotny a urcite vacsina ludi co bola tento rok rada pride ak bude moct aj o rok.
25.05.2009 - 16:43:50
00
ja som prekvapena ze ty si dosiel... osobne som si myslela ze na maraton v Partizanskom neprides.
.
priatelia povedzme si kto by neprisiel buduci rok? vsetci pridu :D ved to je super maraton ( a podla mna dobre zorganizovany. ja davam 1+, plne spoko :wink: ). ja som sa velmi tesila, bo tam je super atmosfera hlavne po preteku, a nesklamalo. 8)
a edit: nikto tu nad nikym nelame palicu, dutch - nebud taky katastroficky :wink: :wink:
btw. si ma uplne dorazil ked pocujem odzadu ze: "danka je na vylete?" - a ja drem jak vúl :evil: :mrgreen:
25.05.2009 - 17:00:48
00
whiteboss: aspon si sa nepotil ako minuly rok v tych dlhych gatiach :D


:mrgreen: :mrgreen: ... Heno soraaac ... :lol: :lol:
25.05.2009 - 17:22:13
00
Ja sa uz tesim na ten buduci rocnik :) - tolko protichodnych reakcii som uz veru davno necital (rad si na to o rok utvorim vlastny nazor ak sa mi podari zucastnit).

Napriek tomu ze som nebol, tak aj ja dam par veci z mojho pohladu:
- 20 Euro v den preteku je podla mna este OK (ked chcem startovat, tak ta suma nie je odstrasujuca)
- 16,90 Euro aj ked sa prihlasim 2 mesiace vopred je malo motivujuce na prihlasenie vopred (primala uspora oproti registracii na poslednu chvilu) - keby bolo prihlasenie vopred napr. za 13 Euro, to beriem ako motivaciu prihlasit sa vopred (zaroven tym organizator eliminuje naval na poslednu chvilu a pripadny nedostatok startovych cisel, balickov, jedla a pitia v cieli a pod.).
- nie som z tych, ktori potrebuju plastove eska pasky na pripevnenie startoveho cisla a uprimne lutujem ludi, ktori nevedia pouzivat spagat - bezplatne naucim kazdeho, kto bude mat zaujem :)
- igelitka a katalogy ma tiez netrapia - tych par metrov k autu alebo k ruksaku zvladam veci odniest v rukach a z pohladu ekologie aspon nevznikne dalsi odpad (ale beriem aj to, ze v igelitke je to praktickejsie)
- na znacenie trate som celkom zvedavy
- kto pada, jazdi nad svoje moznosti, takze by mal jazdit menej na hrane ak trat nepozna a nie obvinovat niekoho ineho
- to, ze niekomu zavadzaju konare beriem (ja tiez nepatrim medzi tych nizkych), ale v takom useku radsej spomalim a prejdem ho opatrnejsie ak nevidim kam idem a nebudem to tam naplno pustat a dufat, ze nevyletim z trate alebo netrafim niekoho pred sebou
- k obiehaniu ci uz dievcat/zien abo chalanov/muzov - je jedno koho obieham, ale ak by to bolo prilis nebezpecne pre predbiehaneho, tak radsej pockam (pokladam to za jedine normalne spravanie sa a je jedno, ci som na maratone abo na vyjazde so znamymi)

Takze snad sa o rok vidime. :)
25.05.2009 - 18:18:06
00
- na znacenie trate som celkom zvedavy

ako som pisal, kratka sa da prejst bez faboriek a vapna len vdaka trvalemu znaceniu na stromoch. tymto sa moze pochvalit prilis malo maratonov na SVK...

coskoro si tie single zopakujeme na prazdnej trati ;)
25.05.2009 - 19:27:35
00
Saldi, rád by som tento maratón o rok prešiel s Tebou (s vami), Tvojim tempom, ak ma teda zobereš do partie. Nebol som tam, len tu o ňom čítam a tá trať sa mi zapáčila. Budem mať biele tričko, modrý bicykel, brucho, plešinku a červený karafiát. Ak dostanem priepustku. Tak zobereš?
25.05.2009 - 20:19:05
00
A ked vam dosla nafta ako to mohlo naskocit??
no je to viac menej pravda s tým štartovným, ale zase je tu to prihlásenie dopredu a pod., mne osobne chýbalo aj nejaké to tričko, tak obľúbené skoro na všetkých maratónoch...

ako som už písal v závere svojho predchádzajúceho hodnotiaceho príspevku, bol som spokojný a určite sa sem vrátim, ak nebude kolízia termínov...

nedá mi nespomenúť príhodu z cesty späť, keď nám vo Fačkovskom sedle asi 500 metrov pred vrcholom došla nafta :mrgreen: našťastie hneď prvé auto čo išlo asi o minútku za nami bola 1203-ka s Cysákmi vracajúcimi sa zo Žiaru n. Hronom z kritéria a tí nás potiahli aspoň na vrchol...dole kopcom už to opäť naskočilo a došli sme až do Rajca na pumpu... :D
25.05.2009 - 20:35:53
00
neviem presne ako je konštrukčne riešená nádrž auta, ale na vine asi bola gravitácia...smerom hore sa nafta do čerpadla asi už nedostala, zatiaľ čo dole kopcom sa dostala na to správne miesto a mohli sme to nakopnúť... :mrgreen:
25.05.2009 - 20:42:52
00
A ked vam dosla nafta ako to mohlo naskocit??


jedoducho sli do kopca a bolo nahnute tak netahalo, ked ich roztiahol tak sa inak auto nahlo a benzin si to uz naťahalo ... asi :D
25.05.2009 - 20:49:32
00
Zaujímavé čítanie... Tlačenie sa vpred bez rozmyslu je vecou snáď každého preteku. A rovnako ako napr. aj na cestách (v aute) platí, predvídaj.
Tento rok mi účasť nevyšla, no teším sa na budúci ročník. :wink:
25.05.2009 - 21:01:39
00
Buno mal naštastie v aute volné miesto, tak som sa mohol zúčastniť aj ja :P (Buno díky za odvoz).

ked sa na to s odstupom 2 dní pozerám, tak som s maratónom veľmi spokojný.
Na prezentácii som nečakal,keďže sme to stihli ešte v piatok večer. Mimochodom nás sa normálne spýtali akú máme veľkú nohu a podľa toho nám dali veľkosť ponožiek. Ale pri rýchlosti akou sa tie správne ponožky dali z krabice vytiahnuť sa ani nečudujem, že v sobotu dávali aké im prišli pod ruku.
Štart bol asi kameňom úrazu tohto maratónu. Najprv trapas s neotvorenou bránou (nemuseli ju otvárať, stačilo len presunúť pásku). Ale to beriem, môže sa stať a hádam to ani nikomu nevadilo.
Jediný rušivý element bol spíker. Pred štartom nám nepovedal dokopy nič a občerstvovačky posunul skoro o 10km :roll: . Ak by povedal, že trať je značená troma bodkami a v záverečnom zjazde si treba dať pozor na ostré zákruty, tak sa stratí o 90% menej ľudí, na ten posledný zjazd by nenadával asi nikto a boli by tu azda len pozitívne komenty.
Ja som si trať maximálne vychutnával. Môžem povedať, že najkrajšia akú som kedy išiel a pritom konkurencia je veľká.Prvé stúpanie po tom korenistom singli bolo výtečné. Konečne to bolo zaújímavé aj hore kopcom. Kľukaté technické zjazdy tiež nemali chybu. Tam som sa s bikom vyhral asi ako nikdy predtým :D :twisted: .
Dojazd pri vstupe na štadión bol trochu chaotický, keď každý kričal niečo iné, ale stačilo sa držať pásky a zaraz som pochopil, že treba spraviť ešte kolečko okolo štadióna. Neskôr som si všimol, že regulovčíci už dalším pretekárom kričia, že ešte kolečko a nie len doprava, doľava takže to bolo ok.
No a posedieť si v cieli na jemnej futbalovej trávičke sa nedá na každom maratóne (niekde sa nedá ani sadnúť).Navyše vynaliezavosť organizátorov keď objednali pizzu po tom ako došiel guľáš a cestoviny nemala chybu (ja som stihol ešte cestoviny, ktoré boli mimochodom tiež výborné). :mrgreen:

celkovo hodnotím maratón na 1-. Mínus som dal kvôli spíkrovi, ktrorý to trošku pokazil (možno mal len zlý deň).

Ako pozerám, tak som sa trošku rozpísal, tak dúfam, že to aspoň niekto prečíta do konca :mrgreen:
25.05.2009 - 21:02:42
00
jezus, hlasim sa na tie spagaty...
25.05.2009 - 21:45:32
00
Konecne som sa dostal k PC fotky sa uz uploaduju na server :wink:

Prílohy:

collage.jpg
collage.jpg 311.77 KiB thumb_up0thumb_down

25.05.2009 - 21:49:19
00
keyboard_arrow_up