Lokalizácia
Formulár sa odosiela
rozdiel je len v ohadzani ramu suciastkami a farbou
Zobraziť komentár 25.06.2009 - 20:56:20
00
horím nedočkavosťou tu ma už nikto ničím nemôže prekvapiť :wink:
Zobraziť komentár 25.06.2009 - 20:57:42
00
na 500 použili viac lepidla :mrgreen:
OT: nedalo sa neodpovedať krásne si nahrala na smeč :wink:
´

no jooo, sa vytesujes, ze jak cista blond? zeeee???? :lol: :lol: :lol:
Zobraziť komentár 25.06.2009 - 20:59:59
00
nie zle si to pochopila mne je jedno aké a či máš vlasy :-) vôbec nenarážam na tvoju inteligenciu nepoznám ťa len sa dobre bavim a ty si dala peknu otázka na ktorú neodpovedať by bolo hriech toť vsjo :mrgreen:
Zobraziť komentár 25.06.2009 - 21:03:22
00
nie zle si to pochopila mne je jedno aké a či máš vlasy :-) vôbec nenarážam na tvoju inteligenciu nepoznám ťa len sa dobre bavim a ty si dala peknu otázka na ktorú neodpovedať by bolo hriech toť vsjo :mrgreen:

v pohode, viem, ako si to myslel,
to bolo len pomyselne, ze som to napisala ako keby sa pytala blondinka nooo.... :lol:
ale zasa na druhej strane ako neodbornik po tejto stranke nemam ako tusit co ma 500 a co 100...takze trochu strpenia s tymi menej informovanymi... :wink:
Zobraziť komentár 25.06.2009 - 21:10:45
00
nepodstatne sa tu naťahujete o meride ako takej (takých threadov je tu plnoveľa) namiesto toho aby ste radšej dali tipy na bike pre babu do 500 €.kefrin založ si nové vlákno 'bike do 500 € pre babu' a napíš tam konkrétne cca koľko najazdíš ročne a popri tom asfalte koľko a akého terénu (možno ti bude vhodnejší skôr cross ako mtb) a určite sa dozvieš viac a možno sa aj niečo naučíš o komponentoch nahadzovaných na rámy bajkov a o kvalite tých komponentov.téma merida je totiž nevyčerpateľná a objavuje sa tu v takmer pravidelných intervaloch.jedna nekonečná pieseň.a ďalšia nekonečná pieseň ktorá ťa tu čaká už čoskoro je téma kotúčové alebo véčkové brzdy :mrgreen: doporučujem ti radšej kvalitnejšie véčkové ako nekvalitné kotúčové.
p.s. pre tých čo tu riešia meridu ako celok jednej veľkej sračky..momentálne jazdím na staršej xc meride a nevidím v tom žiadny problém.rám nepraskol pod o dosť ťažším chalanom ako som ja tak nemá prečo prasknúť ani podo mnou..
yo a na ukážku (sú aj iné je to len ako príklad) jedna z tých sračiek meríd..podľa toho čo tu na tejto stránke niektorí o meride píšete by ste ju asi hodili do koša aj keby ste ju dostali zadara.ja by som ju hneď bral
http://www.merida.sk/prodej/am-5000-d-08
Zobraziť komentár 25.06.2009 - 23:54:24
00
coco neber to tak vážne ked ti služi buď rád :-) ano hodil by som ju do koša :mrgreen:
Zobraziť komentár 26.06.2009 - 06:40:26
00
doteraz som meridu nikdy nejazdil, ale pred par dnami som si meridu kupil a pravda je taka ze som sa dost ludi na meridu pytal. nik z nich mi nepovedal, aby som sa poobzeral radsej po niecom inom, lebo merida nie je ok. praskajuce ramy su vraj uz davno minulostou a nie je dovod sa obavat. 70% kamosov v partii sa meridu a ani jeden sa nestazoval. jedina nevyhoda je asi to, ze ju ma kazdy druhy biker.(co mne osobne vobec nevadi). ono vlastne kazdy si ju kupuje asi preto lebo su to zle biky. v mojom pripade rozhodla hlavne cena, za tuto cenu by som nic lepsie nekupil. zatial nelutujem :D

Prílohy:

11.jpg
11.jpg 344.08 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 26.06.2009 - 07:29:02
00
Tiež si nechápem čo je také zlé na tej meride (okrem toho, že ju má každý druhý). Podľa mňa aj vývoj patrí medzi špičky na svete, čo dokazuje napr. Merida 96. V mojom okolí ju má pár ľudí a sú to chrti, ktorí dávajú tým bikom dosť zabrať a nepočul som nič zlé..... Len pred 10 rokmi možno bola "praskajúca séria" a teraz sa to vezie s meridou do nekonečna - a najviac nadávajú tí čo možno na nej ani nikdy nesedeli.
Ale osobne by som tiež nešiel do Meridy, ale nie z dôvodu nejakej technickej stránky, ale preto že sa mi páčia iné biky ako napr. Gary Fisher :mrgreen:

Ale tú Meridku čo má nado mnou peto by som bral 8)
Zobraziť komentár 26.06.2009 - 08:00:31
00
Kefrin ohľadne Meridy Ti viem dokonale poradiť. hehe Zastav sa, ukážem Ti zopár modelov naživo aj tie čo si tu spomínala. A určite budeš prekvapená aj cenami.
Zobraziť komentár 26.06.2009 - 08:51:06
00
pekny bicykel peto, uz len ram vymenit a bude to super :mrgreen:
to, ze uz merida nepraska je blbost, kazdy bicykel moze prasknut.
ja som videl minuly rok prasknutu jednu meridu mission. zadna stavba na 3 rocnom bajku.

cenovu kategoriu do 500 euro by som sa ale meridy nebal. sedi ti ? ber!

napriklad na zenskej meride juliet za asi 500 euro som jazdil cely den./pozicany bajk kamosovej zeny/
malo to Vecka brzdy a peknu grafiku na rame. 34 zubovy pastorok a siroke sedalo, spolu s
vspriamenym posedom si chvalila pri oskusani aj moja manzelka. tiez majitelka bajku si pochvaluje.
jedine vidlu som dostal pri jazdeni v terene na hranicu svojich moznosti. neprijemne kopala.
inak to bol podla mna velmi vydareny bajk. hravy, pekne akceleruje a bol citatalne ovladatelny.
vymenit vidlu, nasadit naslapne pedale, kusavy plast aspon na predne koleso a neni problem :)
Zobraziť komentár 26.06.2009 - 09:25:20
00
Ja som kedysi davno jazdil Meridu a v porovnani s Trekom je nestabilnejsia v zjazdoch, bolo ju treba drzat. Inac bola na singlacoch vrtka, ale to moc neoblubujem. Rychle, tvrde trate mi sedia lepsie a k tomu mam aj bike. Takze vyber je podla toho co jazdis, kolko money, ako casto a uz spominane brzdy a ine detaily atd, atd. Zelam prijemne hladanie vhodneho bike :D
Zobraziť komentár 26.06.2009 - 10:27:36
00
Podľa mňa aj vývoj patrí medzi špičky na svete, čo dokazuje napr. Merida 96.
Môžeš mi povedať v čom ?
Zobraziť komentár 26.06.2009 - 11:57:27
00
ahojte, dakujem vsetkym za info a davam tu priestor uz na dalsie otazky od dalsich prispievatelov... :mrgreen:
Zobraziť komentár 26.06.2009 - 17:51:26
00
Konečne som sa dostal k tejto téme. Iná diagnóza poniektorí... :D

Na značke viac-menej nezáleží (nehovoríme o Tesco a pod. bikoch). Ja som chcel mať 27-speed, tak som hľadal najlacnejšie modely, na deorečku. Predtým som mal Scotta, tak som chcel ostať verný značke. No rozpočet nedovolil, nemohol by som ísť do deore. Tak som mal vo výbere Author Traction, no našťastie som bol pozrieť aj v Zanzo biku, kde som zbadal Meridu Matts Sport 500-V, nádhernú strieborno-čiernu. Sadol som na ňu a bolo jasné. Čiže zvíťazil výber výbavy a dizajnu nad značkou. Výhodou tohto dizajnu je, že všetky šrámy zanikajú a aj obité komponenty nevadia. No a rám je super, zatiaľ drží, a to dostal poriadne veľa šutrov a konárov do seba. Len je to nižší model, tak sú na ňom hovadiny ako príprava na stojan a tak (vyššiu váhu môžem pozdraviť)... Zvyšok životopisu nabudúce. :P
Zobraziť komentár 26.06.2009 - 20:16:10
00
keyboard_arrow_up