1. Košický bike maratón

25.06.2011
6. kolo - Cyklomaratónska séria
MTB maratón
Jahodná pri Košiciach (Slovensko)

Propozície, Reportáže, Foto, Výsledky
Zúčastnených bikerov (26)
666bikeralfiretoandrej25dragoon17Hackojasopetokrtko333Lazilubo32ManiacmaparMarki007milsumiropesmisenoMisqa12nomadPajoncekpetrerekibRobert1Robo87Rudy79scr@tchtomddozuz
vážne?tak to sa mi teda podarilo :mrgreen: ok katko
28.06.2009 - 23:12:54
00
takze o maratone nediskutujeme?
ako sa vam pacil padak z kojse co ho tuna coco tak krasne demonizoval?
co ja viem, tak vela ludi padlo v zjade do opatky, a nie na tom "strasnom useku" -musim ale uznat ze bol rozbitejsi ako minule 3 roky.
a krasne bolo videt, ze lesna cesta alebo aj prirodny singel, napriklad ten korenisty pod kojsovkou znesu aj kopu dazda aj kopu bajkerov bez ujmi. isiel som medzi poslednymi a ziadne vyjazdene kolaje ani erozia ani oskulane korene sa nekonali!
kde bol bordel? tam kde tazili lesnici drevo. take bahenne kupele jak lusk. ale to tu vsetci vieme a je nam to jasne vsak ano.
a tepla sprcha ako ma potesila. minule nebola. to treba dat na web: bude tepla sprcha! no nekup to! zovialna slecna pri recepcii tvrdila, ze celu noc stiepala drevo aby sme mali teplu vodu :wink:
a este k znaceniu: ak niekto zabludil, tak je znacenie urobene nie na 100%
trat poznam na spamet, ale tiez som miestami zavahal.
28.06.2009 - 23:27:25
00
a krasne bolo videt, ze lesna cesta alebo aj prirodny singel, napriklad ten korenisty pod kojsovkou znesu aj kopu dazda aj kopu bajkerov bez ujmi. isiel som medzi poslednymi a ziadne vyjazdene kolaje ani erozia ani oskulane korene sa nekonali!
kde bol bordel? tam kde tazili lesnici drevo. take bahenne kupele jak lusk. ale to tu vsetci vieme a je nam to jasne vsak ano.


no konecne nejake rozumne slova. presne ako pise chrinik - v dazdi vidno ten rozdiel medzi singltrekom a zvaznicou. zaroven dufam, ze v sobotu vsetci pochopili preco cyklochodniky po zvazniciach su somarina
28.06.2009 - 23:42:40
00
...vďaka kompetentným za školu fotografie... :idea: ...mám doma nejakú 500-stránkovú knihu o digitálnej fotografii, tak sľubujem, že skôr ako zoberiem do ruky foťák, tak si ju dôkladne prečítam.. :wink:

...k maratónu:

...dosť dlho som zvažoval, či sa zúčastniť, nakoľko tohto roku som na biku poriadne nesedel a keďže som už pár maratónov odkrútil, viem, že bez tréningu je to dosť zložité... :)
...nakoniec som si povedal, že bude fajn stretnúť kamošov z bikerskej rodiny a tak som sa prihlásil... tradične, príprava na štart ako má byť, stretnutie s bikerskou rodinou z celého Slovenska, to fakt poteší... :wink: ...počasie sa umúdrilo a tak som sa v pohode postavil na štart... zaznel výstrel a po prvých 100 metroch som vedel, že bez toho tréningu to bude fakt utrpenie... pulzy vyliezli na 195 a všetci okolo sa tvárili, že sú úplne v pohode... po Kojšovku sa mi darilo držať pulzy na 185 a bol som rád, že ma už nikto nepredbieha... tešil som sa na foto od Dijck-a na čučoriedkovom chodníčku z Kojšovky (pred dvoma rokmi som to išiel pešo vedľa biku a Dijck si neodpustil poznámku o zlom bikerovi s dobrým bikom), so smrťou v očiach som ten chodník zjazdil (zo srdca ďakujem peším bikerom, že mi stihli úhýbať [aj Igorka som tam predbehol] - brzdiť sa tam nedalo) a Dijck-a nikde, to mu fakt nezabudnem...
...v euforii, aký som to ja zjazdár som prestal používať brzdy a asi kilometer po čučoriedkovom chodníku si môj bike vybral stopu po veľkých kamenných platniach, neverili by ste, šmýka sa to ako po ľade, v zlomku sekundy som pristál na pravých rebrách a lakti... samozrejme, adrenalín nedovolí pocítiť nejakú bolesť a aj Igorko ma mohol dobehnúť, tak som rýchlo nasadol a šup ho ďalej po zjazdoch... všetko bolo v pohode, pár bikerov som popredbiehal, vychutnával som si zjazdík po štrkovej zvážnici a na odbočke, kde sa štrkový zjazd končil a napájal sa v prudkej pravotočivej zákrute na asfaltku (stála tam sanitka) bol regulovčík, čo pískal na píšťalke čo mu pľúca stačili... nechápal som, načo tak píska, kým som nesklopil bike do tej zákruty... keď som sa zase šmýkal po pravom lakti a rebrách po asfalte, pochopil som... :idea: , ošetrenie som samozrejme odmietol, veď mi Igorko dýchal na chrbát... :wink:
...posledného tigra som hodil v zjazde po trávnatej zvážnici pred Opátkou, nakoľko predo mnou boli dvaja chalani a akosi ma zdržiavali... keďže boli v ľavej (ideálnej) stope, prešiel som na pravý chodníček, ukázal som im ako sa má zjazdovať a keď som ich predbehol, chcel som sa vrátiť späť do ľavej stopy, bohužiaľ čosi v tej tráve medzi chodníčkami (kameň, konár, ???) spôsobilo, že som letel cez riaditká a z celého srdca ďakujem chalanom, čo som ich predbehol, že stihli zabrzdiť a nemusel som okúsiť ich drapáky na tvári... :oops:
...takže tu niekde sa končia akčné scény 1kbm a nasleduje už len hnusná drina... vo výšľape za Opátkou som zistil, že vo svaloch sa minuli posledné miligramy glykogénu, či čo to tam je aby svaly mohli fungovať a začali sa ohlasovať kŕče... teoreticky poučený som preradil na ľahší prevod a poriadne som sa napil... skutočne to fungovalo a kŕče som akosi rozšliapal... síce sa to opakovalo po každom zjazde ale mal som to pod kontrolou... bol som zvedavý na ten pridaný okruh od Jahodnej smerom na Kamenný hrb, bola to fakt nekonečná jazda po zvážnici a vedel som ako domáci, že tie naklesané metre aj keď v super rýchlosti bude treba zase nastúpať... konečne sa objavila odbočka na hnusné stúpanie po lúke a v podstate obrat o 180° a po žltej späť na Jahodnú... aj keď niektorí tu už kritizovali tento prídavok 1kbm, ja si myslím, že chodník po žltej je spestrením maratónu o singlíky a okrem poslednej stojky po blate kilometer pred cieľom je celkom fajn... podarilo sa mi ešte vybojovať asi 4 pozície v absolútnom umiestnení s nejakými chalanmi z Maďarska (tepy zase na 180 :) ) a už som radil 3-9 v špurte do cieľa...

...hodnotím tento ročník 1kbm ako veľmi vydarený, organizácia výborná, umývanie bicyklov a teplé sprchy v pohode, jediné, čo mi vadí, že sa začalo s vyhlasovaním výsledkov a tomboly skôr ako došli bikeri z dlhej... počasie bolo výborné, tak si myslím, že organizátori mohli počkať, o to viac, že mali správy, že bikeri na dlhej blúdia... nebudem rozoberať detaily, verím, že to skomentujú jazdci z dlhej...

...aj keď sa mi ťažko spí (narazené rebrá sú sviňa) teším sa zase o rok a pravdepodobne dám ešte nejaký maratón, favoritom je zatiaľ Kráľovský...


Naposledy upravil zusky dňa 28.06.2009 - 23:58:56, celkovo upravené 1 krát.

28.06.2009 - 23:45:51
00
ako sa vam pacil padak z kojse co ho tuna coco tak krasne demonizoval?
co ja viem, tak vela ludi padlo v zjade do opatky, a nie na tom "strasnom useku" -musim ale uznat ze bol rozbitejsi ako minule 3 roky.
heeh ale ja som písal aj o tej rozbitej zvážnici po tom padáku čo postupne prejde do štrku a potom do asfaltu ;) a už sa mi k tomu nechce vyjadrovať ani to hľadať na citáciu ;) jednoducho ten kus trate sa mne osobne nepáči a zdá sa mi nebezpečný ale to môže byť každému jedno 8)
28.06.2009 - 23:57:33
00
ja som ten co mu prdlo to lanko a tiez teda dakujem janovi

toto bol moj prvy maraton aky som kedy siel....takze moj pohlad na celu vec :)

treti rok sa ma snazil kamarat Matej (Chrinik) na tuto srandu zlomit, ale poctivo som odolaval, ze to pre mna nie je, ze ma to velmi nelaka a ine...
okrem toho vela toho nenajazdim a za posledne dva roky to nebola dokopy ani tisicka a uz vobec nie v takych prevyseniach ... a ako zvyknem hovorit, najnamakanejsie mam na prsty na pravej ruke - od pocitacovej mysi :))))

...ale nechal som sa ukecat....v piatok som si narychlo kupil cyklotricko (asi najrozumnejsia vec, co som ten den spravil )
v den maratonu o siedmej rano to sice vyzeralo, ze prelezim den v kosiciach v posteli (v dazdi by som do toho urcite nesiel), ale nastastie to vypalilo celkom fajnovo s pocasim

Povodne odhady, ze to bude na 5 hodin sa s tym blatom a mojim tohorocnym 400km najazdom po trencianskej hrazdi akosi vyparili niekde s tou hmlou....

Zo zaciatku som mal dojem, ze sa udrzime v nejakej pohodovej vacsej skupinke...no ale prdlo lanko pred prvou obcerstvovackou........potom sme sa celu trasu s par ludmi "pretekali" na chvoste :) (pri tej mojej kondicke je otazne, ci prdnutie lanka nie je len vyhovorka)

Nejako som sa vydriapal na kojsovku (mate okolo tych kosic krasne... na severe hmla, na juhu,...), zlahka sme zliezli taky kratky strmy zjazd (skoda toho blata, v tom blate som nemal odvahu sa pustit)...potom taky rozbahneny sklanatejsi (tam mi uz slusne tvrdli lytka...ale nejako to ustalo pri dalsich zjazdoch)
...tie zjazdy boli fajnove, musim uznat, ze v suchu by to bolo vyborne, takto v tom potoku to bolo trochu blbsie, ale nic tragicke, aj tak som si ich uzil...to sme zliezli, ak si dobre spominam do Opatky? ....na obcerstvovacke ma chlapik "zabil" hlaskou...."chlapci uz to mate len 18km hore a ste v cieli"....tak som zacal "prudko" slapat (max.6km/hod)..matematika mi este isla stale dobre a predstava, ze to vychadza este na 3 hodiny do kopca mi teda neprospela....presli sme asi 3km a zacinal som byt vcelu jasny...
"zubna pasta" nastastie zaslapala a nebolo to furt dokopca...

to zaverecne kolecko z jahodnej bol uz taky standardny vyletovy teren, akurat, ze moje lave netrenovane koleno sa ozvalo prvy raz este pred jahodnou....a citim ho este dnes - celou cestou autom domov do trencina som sa snazil minimalizovat stlacanie spojky (kebyze nie su po ceste semafory, asi by som to presiel vsetko na 5-ke :)))

su tu na fore nejake vyhrady k organizacii...osobne nemam s cim porovnat, mne sa to videlo fajn (nestratili sme sa, osobny doprovod Chrinik je domaci...)...ozaj Chrinik...kondicku sice mas, ale dole kopcom si ma brzdit nemusel :)))

strucny suhrn:
Kedze som v zivote na maratone nebol, cakal som, ze to bude vyrazne narocnejsie na techniku, ale na moj vkus to bolo vpohode, akurat skoda, ze nemam nahrabanu kondicku, ze by som si to este viac uzil.....
Splnil som si dva zakladne ciele - prejst cely maraton, a neskoncit ako posledny - oba ciele splnene....ked neberiem do uvahy mojho "sprievodcu" chrinika tak som skoncil predposledny medzi hodnotenymi:)

....a slubujem, ze na buduci rok natrenujem viac....nech na mna nemusia cakat 6 hodin v lese regulovcici :)))
29.06.2009 - 00:05:10
00
....niekoľko fotiek....niekomu som s nimi spravil radosť...

velka vdaka... nemal ma kto fotit-tak mam teraz aspon tieto od teba a keby som vedel v Opatke(kde som ta zaregistroval), ze sa tu najdem, tak urobim lepsiu pozu
29.06.2009 - 00:29:05
00
..drotár, toto foto by si mal vysvetliť, čo si to zbadal pár metrov pred cieľom...?

Prílohy:

IMG_5495.JPG
IMG_5495.JPG 447.3 KiB thumb_up0thumb_down

29.06.2009 - 01:09:06
00
ja ten pohľad chápem.veď na krku vezie celý stĺp aj s drátmi :mrgreen:
taký môj názor po zhliadnutí takmer všetkých dostupných fotiek.tie stupne víťazov sa nedajú umiestniť pred vhodnejšie pozadie na fotky víťazov mtbikemaratónu?aj 'škaredý' reklamný panel by tam bol vhodnejší ako to čo všetko tam vidno
29.06.2009 - 01:24:04
00
super.díky za tip.niektoré som si stiahol.napríklad túto: http://picasaweb.google.com/turbinko02/UphillBratislava2009#5321874393409117042 ;)

jj to som ja :D ale tu presne vidno multiburst.. prva dobra, druha skoro, tretia len bike :D
29.06.2009 - 07:12:26
00
Tak v prvom rade ďakujem Zuskymu za odvoz na Jahodnú, inak by som taký čas nemal. Taktiež patrí vďaka i organizátorom a všetkým čo pomáhali pri organizácii i tetuškám a ujom na občerstvovačkách, ktorí dobrou náladou dodávali energiu. A špeciálne tomu regulovčíkovi v ostrej zákrute, čo pískal ako oživot a ukazoval brzdi, inak by som tú zákrutu vybral až príliš bokom. A samozrejme všetkým, ktorý ma pustili na downhilloch vedľa seba i keď som nedával smerovky :) Prvý pretek v živote, takže som pred ním podstúpil všetky potrebné kroky ako vyplnenie kartičky o darcovstve orgánov a postavil sa na štart.

Našťastie som si tam našiel kamoša s podobne úbohým bikom, ako mám ja (80mm pružinová vidla a V braky), tak som si povedal, že sa ho treba pridržať. Čakal som, že zgegnem už pred Lajoškou, ale ťahala ďalej atmosféra a s vobotu som spravil osobný rekord na Kojšu i napriek tomu blatu. Samozrejme kamienky v čučoriedí som pretlačil, ale keďže som bol pri konci, tak tadiaľ tlačili všetci. Čo ma ale prekvapilo, tak nasledujúce zjazdy až po Opátku akosi všetci brzdili či mali full alebo nie, takže som tam predbiehal jedného za druhým. Na to ako neopatrne a až teraz si uvedomujem že aj dosť nebezpečne som išiel a na akom biku, tak to už môj anjel strážny musel po pretekoch odísť do dôchodku. OD opátky v blate som to radšej pretlačil. Ale v takom rozbahnenom teréne s časom pod 4 a pol hodinky som na seba hrdý. Samozrejme, že som mal výhodu domáceho prostredia a trať som viac-menej dobre poznal, inak by ma psychicky zabil ten úsek cez Pštrosí fľak a po žltej späť. Maratóny sa mi zapáčili a zatiaľ sa chystám minimálne na Kráľovský.

PS: ten kamoš, Igor, nakoniec došiel do ciela hooodne po mne, takže som kvôli času naháňal nikoho. Vraj som ho obehol pred Lajoškou - no nevšímavý som. Ale aspoň bola motivácia.
29.06.2009 - 09:09:19
00
..drotár, toto foto by si mal vysvetliť, čo si to zbadal pár metrov pred cieľom...?
Sa mi zamarilo ze si predo nou :lol: :lol: :lol: preto ten debilny vyraz v tvari :lol: :lol: :lol: skoda ze neexistuje aj dalsie fotka na ktorej sa usmievam, pretoze som si spomenul, ze som ta naposledy videl na starte za mnou a smerom hore si ma neobiehal :lol: Zuzka nech pofuka a pohladi rebierka aby sa skoro zahojili, aby sme sa zase stretli niekde na biku :wink:
Este zopar postrehov z trate.
So znacenim som nemal absolutne ziadny problem. Zjazd singlom z Kojsovky som si neuzil pretoze som zastal kvoli pomalsim predo mnou a po pokuse o nasadnutie som zvolil bezpecnejsie zbehnutie smerom dole :( Blato mi sedelo, tam kde ostaní bojovali s trakciou mne to slo vdaka plastom velmi dobre, co som aj hojne vyuzival pri predbiehani :wink: . Znovu platilo to zname, ze po mlakach to ide rychlejsie ako po blate :wink: Umyvanie bikov v pohode, hoci akykolvek dreveny stojan by to urychlil, pretoze po takom mnozstve vody uz bol celkom problem nezapichnut rajdy az po radenie do rozmocenej luky. Sprchy fajn aj tie slecny co sa s usmevom pozerali aky luxusny hostia im tam robia bordel :lol: Gulasik som zjedol - chutil, prilba z tomboly potesila mladsieho syna :wink: Bol to pre mna vydareny a zaujimavy den. Rad si to zopakujem.
29.06.2009 - 09:27:14
00
Nazdar Zanelli teda dost dobre som sa pobavil pri tvojom prispevku :lol:
Chcel by som vyjadrit velku vdaku organizatorom, avsak neda mi nevyjadrit pripomienku ku znaceniu trate, s par ludmi sme teda museli kukat ci sme neodbocili zle...
A este jedna poznamka k informacii o dlzke trate: podla mna je tento udaj dost dolezity, clovek co nema az tak naslapane si vyrata fyzicke a najma psychicke sily na 48 km a zrazu sup je to 56 km (ak mi siel dobre tachac). Tak som sa trosku vytrapil, ale napriek tomu som mal z preteku vynikajuci pocit ako aj po minule roky. Obcerstvovacky boli super a umytie biku v Opatke mi pomohlo, lebo uz som ani retaz nevidel :)
Tesim sa na buduci rocnik. Diky caute
Report z pre mňa nezvyčajne náročných 55km.

Štart krátkej prebehol v pohodke. Snaha nezmáčať si sedlo pri prevoze umocnená najmä množstvom igelitu na ňom stratila svoj význam cca na 1km. V druhej zákrute okolo mňa pesvišťal "malý" Lami - naozaj ako šarkan . Začali sa tvoriť skupinky a už do prvého miernejšieho zjazdíku šlo štartovné pole pekne potrhané. Rozbahnené úseky, ktoré dokázali bike spomaliť doslova na metri sa striedali s relatívne suchšími podkladmi. Slabé náznaky šotoliny utopenej v nánosoch posledných dní dlaždili širokú lesnú cestu. Rovnejšie úseky nahrádzali osviežujúce dolekopce no dominoval jednoznačne horekopec. Pár kilometrov pod vrcholom Koišovej hole sme vošli do hmly. Pôsobilo to ako v nejakom hororovom filme. Každý videl len asi na 10m pred seba a ja som vytrvalo šľapal aby som nestratil svoju skupinku a koniec koncov aj sám seba. Nadôvažok sa cesta zúžila a spod povrchu vyrašili šmykľavé korene. Niektorí na ne aj doplatili... Zrazu som zbadal, že predo mnou zastavujú. Hmla mierne zredla, nuž naťahoval som krk čo sa mohlo stať. Z vysokej trávy sa vymotával ... človek ... Zastal som aby som zistil, že potrebuje multikľúč. Spýtavo som sa pozrel na ostatných, čo tam už stáli. Vravím reku ja mám. Ale čo keď mi ho bude treba?... Vzápätí mi došlo, že v živote som na preteku multikľúč nepotreboval nuž vybral som ho z vrecka a hodil mu ho so slovami: Veď aj tak ma dobehneš :) .
Nasledovala asfaltka, ktorá sa tiahla až k vrcholu. Šľapal som si svoju frekvenciu, len o chĺpok pomalšie ako jazdec predo mnou. Vravel som si: šetri sa- Koišovkou to nekončí...! Na občerstvovačke som nestál. "Zablúdil" som asi 5 metrov... Dijckov blesk ma prebral k životu a nabudil na prichádzajúci zjazd... Tešil som sa na ten zjazd ako malé dieťa na vianoce. 1. 1/3 bola v pohode... a potom pozerám- predo mnou to zbiehajú. 2 možnosti skúsiť to zozjazdovať a pritom sa ešte vyhnúť tým čo ležérne kráčajú dole kopcom, alebo zoskočiť a dúfať, že i tí lepší jazdci to zbiehali. Zbehol som- ako správny zbeh. Pod tou najstrmšou, najšmykľavejšou a najkrajšou časťou som pri naskakovaní na bike netrafil sedlo :shock: . Bolestivo som sa udrel a zošmykol smerom dozadu nad zadne koleso. S veľkou dávkou humoru to sledoval jeden "dlháň", ktorý asi čakal kolegu. Reku že Au :shock: ... Nasledovalo ďalšie stúpaníčko asi o 150 výškových. Ráz terénu sa nemenil. Široká lesná cesta, na ktorej miestami stála voda + odvodňovacie kanály krížom cez cestu charakteristické pre Brezno :) - každý je iný. Niektoré treba brzdiť iné skákať iné stačí preletieť... V nasledujúcom zjazde som skúšal novú taktiku. Brzdiť čo najmenej. Cítil som, že som rýchlejší (miestami 40- 45 km/h) no zároveň je to i nebezpečnejšie... Schladil ma hneď ďalší "kopček". Od 25 po 28km sme sa štverali po zvažnici. Ionťáčiku pomaly ubúdalo. Pomaly ubúdalo i síl ale nič dramatické. Šľapalo sa mi dobre. V ďalšom zjazde som si vravel: Mysli na platničky. Nezoderieš ich tu celkom... Rýchlosť som znížil až po tom ako som nabehol do tradičného potoka tečúceho asi na úseku 500m po trase. Či je sucho, či mokro potok tam je stále :D. Vracačík- asfaltka- dedina- občerstvovačka. Niečo ma bodlo v stehne. Čo to? Kŕče? To snáď nie :x ! Jablko ponorene v soli to hádam spraví. Chutilo odporne. Ústa som si letmo vypláchol a ponáhľal sa ďalej po trase. Dobehol som dvoch dlháňov, ktorí evidentne nemali naponáhlo. Zaradil som sa medzi nich, lebo mi už škubalo oboma nohami. Stehná ma boleli ako nikdy v živote. To roztočím- roztočím ... Jazdec asi 50m pred nami zabočil z asfaltky do krikov. Až potom som si všimol, že sa obzerá po veciach, čo mu vypadli z kapsičky. Otočil sa a vrátil po ne. Mňa už stehná neznesiteľne boleli. Zastal som. Prešiel okolo mňa, pozberal veci a spýtal sa, či nevládzem. Ja som už zosadol - stál opretý o bike a nohy som nemohol ani vystrieť ani zohnúť. Proste boleli. Kŕče- vravím- také kŕče som v živote nemal. A bola to pravda... Počkaj!- z batoha vytiahol sáčok s bielym práškom (vyzeralo to presne ako veci, ktoré páni colníci zabavujú). Magnézium- povedal- zjedz to celé. A už ho nebolo. Ľahol som si na zem na vlhký asfalt. Viem ako to muselo vyzerať. Aha- mlaďas prepálil... V bielom prášku bola i oranžová tabletka (asi Céčko). Bolo mi to fuk. Odporne slanú chuť som prekryl ionťákom. A ležal... ležal... ležal... Okolo chodili bikeri a každý ma pobádal- vstávaj... Kúsok som rozmasíroval nohy a vstal. Na konci asfaltky (neviem aký som mal prevod, ale nebolo to nič svetoborne...) prišla blatistá stojka, v ktorej som asi 5 krát stál a veľa veľa tlačil. Tu ma dobehol človek ktorému som požičal multikľúč. Vrátil mi ho ešte na trase- nechcelo sa mi fakt veriť, že ma naozaj dobehol ... Náznaky kŕčov pretrvali a v ušiach som si počul tĺcť srdce. Neustále BUCH BUCH BUCH. Krčné tepny sa mi vzdúvali ako loďka v príboji a ja som nevedel, čo so mnou vlastne je. Už sa mi to stalo. Raz v Partizánskom no to bolo poriadna stojka a asi 35 stupňov. Ale teraz?... Dobehol som pár Hobbíkov z 25-ky. Vo výšľapoch som im akurát stačil no v zjazdoch boli veľmi slabí :twisted: . Silou vôle som došiel na Jahodnú. Najprv flek na tráve na ľavú stranu, potom na pravú. Nakoniec sa zaseklo zadne koleso do podkladu a vzduchom preletelo späť doľava. Ocko mi podával Colu. Tetušky ionťák a ovocie. Ku podivu s úsmevom na tvári som rozprával, čo sa mi prihodilo. O kŕčoch a hmle. Imbusáku... Posledných 9km sa nieslo v duchu otázky prečo? Zjazd mi pripadal ako diaľnica po tých d ´d ´ d ´ zjazdoch. A nasledujúci 4,5 km výstup späť na Jahodnú sa mi zdal viac než nezmyselný. Veď kto to kedy videl na maratóne stúpanie do cieľa. Vždy je to zjazd :roll: . V cieli som ešte počkal spolužiaka (napriek všetkému som mu opäť pekne naložil :twisted: ), pokecal kúsok s kamošom, ktorý ulomil raidy no ustál to- všetka česť. Potom sme si odstáli frontu na umytie bikov (záujemcov bolo totiž požehnane). Nasedovala sprcha (boli síce len 2 z toho jedna striekala vodu na všetky strany no nejako to nevadilo) a vytúžený guľášik (konečne guľáš :) a ne nejaké mäso bludne poľské, alebo ja neviem čo). Vyhlásenie víťazov bolo skombinované s tombolou, keďže niektorí muži a veteráni z dlhej ešte "bojovali" s trasou (všetka česť). I keď som nič nevyhral v tombole za 10 éčiek mám ďalšie tričko do zbierky a kopu pekných zážitkov (Partizánske berte si príklad- ponožky nechceme). O rok som hádam v Košiciach znova. Zároveň chcem poďakovať organizátorom, smerovčíkom (i keď som jedného prispatého skoro nabral), ľuďom na občerstvovačkách fotografom, ktorých bolo neúrekom a pretekárovi, ktorý mi venoval sáčok s magnéziom... bez toho by som to asi nezvládol.
Moje hodnotenie 1 (nenašiel som nedokonalosti v organizácii a na 55 bolo značenie ok- šiel som podľa stôp plášťov, ale zmeňte prosím ten dojazd do cieľa nech je z kopca :lol: )
Kúsok dlhší report... ospravedlňte gramatYku ... dnes (písal som to včera) som mal ťažký deň :)
29.06.2009 - 11:03:52
00
kks drotar, ja som si az teraz po tvojom prispevku spomenul ze som si vobec nedal po preteku gulas a napoj a listky na ne mam stale este v penazenke :D ...to snad uz na zaciatok hovori o mojom rozpolozeni po tomto preteku :)

a na zaciatok sa ospravedlnujem za matucu dlzku mojej turistiky v kosickych mestskych lesoch ( ako som niekde zahliadol taku tabulku :) )...mal som od kamosa pozicany ultramaly comp a ten mi povedal ze prvych 6km z toho je jeho ako isiel s frajerkou na zmrzlinu ... takze v sobotu iba 126 :D

no co k akcii dodat? ja ani neviem :) ...este teraz mam asi zaseknuty nerv na ruke tak sa mi aj blbsie pise, ale bolo to nieco co som v zivote nezazil a zazit snad uz asi ani nemusim :) ...myslim ze minulorocny Svit sa na to nechyta, aj ked bol demolacny

vsetko to zacal dazd rano o piatej ako vytrvalo bubnoval na Jahodnej o podkrovne okno mojej izby a uz vtedy som zacal uvazovat ze rano vstanem, pobalim sa a idem domov :twisted: Dazd vsak o 8:00 ustal, tak som si povedal ze ked som uz tak daleko od domu tak idem :) ...start bol v pohodicke, prva stvorica nam ihned odisla tak sme zostali v druhej skupinke ktora asi po 30km pretekania zistila, ze sa nahana na trati minulurocneho maratonu :D . organizator nam po telefone oznamil ze ak chceme dalej pokracovat musime sa jednou cestou napojit na trat...na trat sme sa napojili skoro v uvode trate a uz sme mali zasek 1:45hod na prvych :P . Tu nastupil moral ci ist na trat, alebo do ciela. tak som si povedal ze si idem aspon zatrenovat...

no a ked uz som bol na trati, co k nej napisat...hmmm, pripadala mi ako ked niekto zoberie mapu a pospaja vsetky zvaznice na okoli. hore kopcom este bonus po tych co akurat lesaci zvazali drevo, dole po takych kde je kamenov na rozdavanie. siel som na fulle, ale mal som toho plne zuby a obdivoval tych co idu na HT. v zjazde smerom asi do Opatky ( bola tam obcerstvovacka co nasledovala za Kojsovkou ) som mlaskal za bikerom co mal pod ritou Zestyho so 140mm zdvihmi :P ...hned by som menil ! potom nasledovala celkom slusna "stojka" v blate ktoru som nejak dal v sedle ale potom si uz dokopy nic nepamatam nakolko trat bola cista "hlusina" ...nonstop z lavej a pravej strany iba stromy a dokopy ziadne vyhlady. Presiel som Jahodnu a ani neviem ako bez prehovarania som sa dostal do druheho okruhu. Tam uz bolo znacenie uplne pobiedne a dvakrat som zle odbocil...prvy krat som si dal iba cca 4km navyse, druhy krat to uz bolo docela vyzivne a zisiel som nejakou dolinou...to co som si zisiel som si musel aj vyjst :D ...najhorsie na tom bolo ze uz som nemal ani vodu a zacinal pre mna boj o zivot ...prepol som na usporny rezim, nemal som ponatia kolko je to k obcerstvovacke ( comp hlasil uz davno vyse 100 :) )a ked na mna zacinala prichadzat zimnica v tej horucave, povedal som si ze je cas na obed. zastal som na jednej krizovatke, sadol na kmen stromu, pojedol co mal vo vreckach, chvilu podebatoval s prichadzajucim bikerom kolko je to k najblizsiemu pitiu a vydal sa s nim smerom k jedlu. po nejakych tych metroch smerom do kopca som si vsak spomenul ze by bolo dobre vratit sa pre okuliare ktore som si nechal na mojom piknikovom mieste :) Ani neviem ako ale podarilo sa mi prist na Lajosku, padol som pod stol a nahmataval som co zostalo na stole :D ...este ze tam bolo ochotne osadenstvo a jedna pani mi dokonca dovolila utriet si okuliare do jej "hodvabneho spodneho pradla" :mrgreen: , aj napriek tomu ze jej manzel bol 2m od miesta cinu. Tu mi uz comp hlasil 124 a hlava to, ze ziaden dalsi kopec uz dnes teda nie! tak som to zobral na Jahodnu zarucenou 5km skratkou s ktorej sa napokon vyklulo 8km :D. do ciela som dorazil z opacnej strany a bolo mi oznamene ze kedze som si skratil trat, musim byt DNF :mrgreen: ...v tu chvilu mi bolo vsetko jedno, bol som rad ze som sa vratil :) ...dokonca sa mi zda ze som aj nieco v tombole vyhral, ale v tu chvilu sa mi nechcelo ani na nohy postavit.

sprcha bola paradna, pani na recepcii mila a kedze nerad iba kritizem tak musim uznat ze trat okolo Kojsovky bola pekna :) ...ostatne mi akosi splynulo v jedno a mal som pocit ze sa trat je iba hore kopcom.

jedine co ma mrzi je to ze po tak dlhej ceste nemam ani bod do CMS serie, ze som si na izbe zabudol tricko a dufam mi z PZ SR nepride pozdrav s nejakou fotkou ako som sa ponahlal domov :)
29.06.2009 - 11:34:06
00
Tak na tento report som sa tesil :lol: Matt mi sme si to blato vyzrali, ale ty si skratka nemal svoj den a tak si si to vyzral na "kompletku" :wink: Mne sa stat toto co tebe, tak sa asi vykaslem na bike a zacnem sutazit jedine v "sudoku" :D V tombole si vyhral nejaku hodnotnu flasu alebo nieco podobne tak ak ti chyba, rad podarujem zo zbierky :D Co je ale max nespravodlive, ked ta DNF za skratenie trate :shock: sak ty si odjazdil este jeden polmaraton naviac :shock: Inac mam taky dojem, ze tie dlhe trate su vzdy slabsie znacene, pretoze najviac bikerov bludi prave na nich. Znacenie ma suvis z bezpecnostou pretekarov, tak je divne ze si to organizatori neuvedomuju :( je predsa dost sposobov ako to oznacit tak, aby sa taketo pribehy neopakovali. Matt v Ozdine si to vynahradis :wink:
29.06.2009 - 12:04:14
00
keyboard_arrow_up