Trošku neskoro Ti idem poradiť GUMIČKY: Najskôr SHIMANO Bordel / Potom KELLYS Nič moc / Potom BBB Trojzmesové Dalo sa ale... / A teraz nejaký LONGUS Zatiaľ najlepšie ...a to sú len jednozmesové a nechal som si poradiť od predavača v KCK Oslany
Od maja, ako som dal 3 zmesove BBB, som s nimi nebol vobec spokojny oproti originalnym Tektro gumickam. Mame august a tie BBB boli uz tak zodrate (asi im aj Stupavsky dost pomohol), ze bolo potrebne ich vymenit. Ale vsade, kde som sa v kamennych obchodoch pytal, po niecom naozaj dobrom, odporucali mi len tieto BBB, co som aj mal. A tie uz som nechcel, myslim, ze 3 farby nicomu nepomahaju. Tak som to vyriesil z jedneho internetoveho kramu a objednal som jednozmesove Baradine MTB-945VC. Uz ked prisli, na prvy pohlad vyzeraju, ze to je ina kava (spracovanie, nastavitelnost). Vcera som ich nahodil a isiel vyskusat. A teraz mozem zas povedat, ze to poriadne brzdi, aspon tak, ako original Tektro, ak nie lepsie. Ak este niekto mate V-cka (mozno som posledny, kto ich jazdi ), odporucam.
Máte zaujímavé skúsenosti s 3-zmesákmi BBB. Za čias véčok som jazdil výhradne len tie. Jediné vydržali a dobre brzdili. Raz som opáčil SH XTR a šli do pá-pá po 2, slovom DVOCH, výjazdoch (bola síce zima, sneh, možno trošku blatka, no aj tak). BBB-čka potom držali 2 mesiace a prestal som to sledovať.
Máte zaujímavé skúsenosti s 3-zmesákmi BBB. Za čias véčok som jazdil výhradne len tie. Jediné vydržali a dobre brzdili. Raz som opáčil SH XTR a šli do pá-pá po 2, slovom DVOCH, výjazdoch (bola síce zima, sneh, možno trošku blatka, no aj tak). BBB-čka potom držali 2 mesiace a prestal som to sledovať.
tiez mam 3ojzmesove bbb na biku a nemozem povedat jedno krive slovo
Ja používam Shimano Tiagra a originál brzdové špalíky. Ráfiky mám Remerx Tornado a brzdí to celkom slušne.. zatial som vždy zastavil. za mokra, na snehu a na suchu brzdia stále rovnako
super a ako sa spravaju za dazda a piesku , predsa len nase cesty su dost spinave hlavne po zime (samozrejme myslim tu najmensiu frakciu prachu) ... moje nonamy proste dru aj s pieskom preto rozmyslam nad niecim co by tomuto zabranilo ... rafiky mam hlinikove remerx alcynony ...
Jazdil som tie vymenne dualstopy podobali sa na tie VR-01, mozno su to aj tie. Brzdit brzdili dobre, ale zdali sa mi prilis makke a nizka vrstva brzdiacej zmesy, odisli velmi rychlo. Naposledy som kupil v Kaktuse trojfarebne Promaxy http://www.kaktusbike.sk/brzd-gumy-promax-nahr-3-color-3044 . Vydrzia minimalne raz tolko co tie predchadzajuce KLSka, brzdia dobre. Drahsie gumicky som na tej deme este nemal, takze ti ich neviem porovnat s tymi drahsimi controlstopmi
Porovnavat vydrz gumiciek je velmi subjektivne. Ta ista gumicka moze na tom istom bicykli vydrzat raz dlho a druhykrat odide hned. Podmienky nikdy nebudu pri beznom jazdeni rovnake.
Tie trojfarebne gumicky sa skladaju z dvoch zmesi a standartne su obe velmi blizke k tym dvom pouzitym na KLS gumickach. Jednotlive znacky si vsak zmesi mozu prisposobit svojim poziadavkam, tak ak je aj profil gumiek totozny - zivotnost alebo vykon sa mozu lisit. Je mozne ze Promax pridal na zivotnosti na ukor vykonu. Promax su vyssie, ale cast s reliefom maju obe rovnako hrubu.
KLS gumky maju vsak vyhodu ze ich tvar lepsie cisti rafik a za mokra su vdaka tomu ucinnejsie. Preto KELLYS zaradil do sortimentu tieto a nie tie trojfarebne.
12rokov stará téma... Otváram znova...
Aké gumičky na VBrake? Potrebujem mäkké, nech nederú ráfik... A nech to čosi brzdí... Sú nejaké novinky na túto tému?
Vďaka
user_id Shimano robilo (robi?) strasne trvrde spaliky. Je to asi jedina vec od nich, s ktorou som si nikdy nepotykal. Pouzivam maksie spaliky, ktore nenaberaju necistoty a nebrusia rafik. Pri vybere pouzivam jednoduchy test. Ak sa mi do zmesi vryje nehet, su vyhovujuce. Pri online nakupe moc nespekulujem a kupujem Alhonga gumicky. Tie mam odskusane.
Pozeral som ich (Alhonga) katalog produktov a maju celkom siroku ponuku. Pri spalkoch mohli uviest do akych podmienok a pre aky material rafika su urcene, inak moze clovek len hadat.
Cierne klasiky, bud zavitove alebo len cartridge gumicky. Ak ti tie terajsie vyhovuju, nema vyznam spekulovat. Ashima ci Alhonga, mozno vysli z tej istej linky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vo V-ckovej minulosti
tiez mam 3ojzmesove bbb na biku a nemozem povedat jedno krive slovo
1. zlte na karbonove rafiky 2. tmavo zelene na Mavic Exalith rafiky
3. dvojfarebne (cierno-cervene) na duralove rafiky
http://www.kellysbike.com/SK/doplnky/prislusenstvo-nahradne-diely/brzdove-prislusenstvo#.Ue2El430E90
Má s tým niekto nejaké skúsenosti? Mám záujem hlavne o tie výmenné.
Tie trojfarebne gumicky sa skladaju z dvoch zmesi a standartne su obe velmi blizke k tym dvom pouzitym na KLS gumickach. Jednotlive znacky si vsak zmesi mozu prisposobit svojim poziadavkam, tak ak je aj profil gumiek totozny - zivotnost alebo vykon sa mozu lisit. Je mozne ze Promax pridal na zivotnosti na ukor vykonu. Promax su vyssie, ale cast s reliefom maju obe rovnako hrubu.
KLS gumky maju vsak vyhodu ze ich tvar lepsie cisti rafik a za mokra su vdaka tomu ucinnejsie. Preto KELLYS zaradil do sortimentu tieto a nie tie trojfarebne.
Aké gumičky na VBrake? Potrebujem mäkké, nech nederú ráfik... A nech to čosi brzdí... Sú nejaké novinky na túto tému?
Vďaka
A pritom som odporca kotúčov - všade mám V-brzdy -
vývoj dávno skončil, skôr to ide dole vodou ....
osvedčené:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/brzdove-spaliky/bbb-bbs-15t-tristop-brzdove-gumicky.html
BBB BBS-15T TRISTOP
10,99 €
Ashima to ma v katalogu napr. takto