Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To nie je len pocit,ale ono to tak naozaj je.Shimano to sú švajčárske hodinky.Presné a tiché.
Sram je proste taký,že každé preradenie musíš jednoducho počuť.A neboj sa japonec toho znesie teda dosť.

ma lX ove radenie uz 6tu sezonu a slape ako hodinky ,... pekne ,presne,ziadny problem :mrgreen: uz srdcovecka... :mrgreen:
Zobraziť komentár 19.08.2009 - 13:39:45
00
:) moje LXka na authore z 2001 tiez stale slapu bez problemov.. ale kupte si sram viac vydrzi, mozno aj 2 roky.. :twisted:
Zobraziť komentár 19.08.2009 - 13:41:20
00
Neviem, moj pocit zo SRAMU, napriklad z triggera je prave ten, ze nie je to plast...je to kompozit a posobi namna ze je urceny na hardwork. U Shimana je to obycajny plast...zda sa mi to krehke. Ale je to iba pocit. Skusenosti mam minimalne.
Zobraziť komentár 19.08.2009 - 13:48:26
00
A ked sa stazujem, tak sa postazujem uz poriadne:) Na Shimano retazy XT som najadil 100km a roztahala sa, ale naozaj mimoriadne. Proste povazujem ju za blato:) Dal som SRAM, na urovni Deore a zatial je to ok. Tak tolko vylev...snad som nikoho neurazil ani nepodrazdil;)
Zobraziť komentár 19.08.2009 - 13:49:39
00
tak to nebola chyba retaze.. ak to bola nova tak si kupil vytahanu :) ani keby si bol slon za 100km ju neroztiahnes..
Zobraziť komentár 19.08.2009 - 13:51:09
00
CraObs: To mi nepis, ani zo zartu, ze z kupkolo.cz mi fukli do krabice roztahanu retaz.
Zobraziť komentár 19.08.2009 - 13:53:07
00
hej moze sa stat.. teda pokial ti dosla taka ta klasicka v sacku.. pretoze predavaju povacsinou dve verzie, jednu zatavenu a v krabicke a druhe len tak navolno hodene len tak do mikrotenovych sackov..

ako si dosiel nato ze je roztahana? si ju meral? a meral si ju aj novu?
ale ako vravim za 100km nemas sancu..
Zobraziť komentár 19.08.2009 - 13:56:19
00
serte na retaz .. mne teraz xtckova zhrdzavela radsej sa venujte este chvilku sramu aby som ani nahodou nezatuzil po zmene na zo simana
Zobraziť komentár 19.08.2009 - 13:57:41
00
Ale zas, ked sa nadtym zamyslim. Retaz prisla bez originalneho balenia. A asi povod tej retaze sa skutocne neda urcite. Neviem, dost natom, ze po 100km som ju premeral a bola daleko od presnej velkosti
Zobraziť komentár 19.08.2009 - 13:58:18
00
Inak xt reťaz jazdím od roku 04 a vydrží mi celý rok.
Zobraziť komentár 19.08.2009 - 13:58:27
00
CraObs: S retazou som si zakupil aj ten merac, ten ako to nazvat..pripravok na meranie retaze. Nic moc vyrobok podla mna a pochybujem o presnosti toho vyrobku, ale nestalo to vela a na rychle meranie to bolo vhodne. Tu je link :
http://www.kupkolo.cz/produkty/Naradi-a-stojany_82/Naradi-do-dilny_131/Merka-kalibr-na-retez-Fe_1656.html

A ano, retaz mi prisla v mikrotenovom sacku. Skusil som ju odmerat tym naradim na zaciatku a bolo to ok. Skutocne po par km mi zacal strielat. Ale je mozne, ze som ju zle znitoval, predsalen to bola druhy nit vobec.
Zobraziť komentár 19.08.2009 - 14:06:47
00
lapaloma: Do SRAMu (asi X.9) idem na dalsom biku urcite. Od Shimana si dam integrovane kluky, stacia mi SLX, pretoze je to cisto spotrebny material a cena je dobra. Za 75 euro to funguje perfektne. Mal som Truvativ a uz to viac nechcem. Zo Shimana mam lepsi pocit v tomto pripade. S triggerom a shifterom som mal ten problem, ze povodny majitel pretiahol zavity na tych kompozitoch (mal radsej nieco ine, pretiahnut), co mi samozrejme nepovedal, ale nastastie to slo velmi jemnym vrtakom rozsirit a fuknut tam o cosi vacsie hlinikove skrutky. Pochodil som s tym par km a ked som nasiel na kupkole dobru sumu za Shimano radenie trigger, shifter, aj salter..tak som nevahal a menil. Ale SRAM mi viac vyhovoval ergonomicky. Takze priznam sa, ze nemam v tom vobec jasno, co je lepsie:)
Zobraziť komentár 19.08.2009 - 14:16:37
00
ergonomia je ina u kazdej rady.. deore, slx, xt, xtr. kazde sadne inak..
Zobraziť komentár 19.08.2009 - 14:20:16
00
CraObs: Mhm, suhlas. Kusok ma mrzi, ze nato nevymysleli ziadne nejake lepsie nastavenie pacok. Ci uz nasrubovat, alebo inak si naklonit packu a tak pod. Mozno chcem vela a zbytocne:)
Zobraziť komentár 19.08.2009 - 14:22:29
00
Neviem, moj pocit zo SRAMU, napriklad z triggera je prave ten, ze nie je to plast...je to kompozit a posobi namna ze je urceny na hardwork. U Shimana je to obycajny plast...zda sa mi to krehke. Ale je to iba pocit. Skusenosti mam minimalne.

Kamos zrusil hlinikovu X7 pri pade ako nic :wink:
Ja som donedavna nadaval na moje SLX lebo sa stale rozladovali a blbli, ale bola to skor user error. Roztrhnute lanko a zniceny bowden (samozrejme shitmano) po malej lacnej oprave a rychlom naladeni to radi ostro a bozsky bez zavahania. :mrgreen:
Zobraziť komentár 19.08.2009 - 14:48:46
00
keyboard_arrow_up