Momentalne jazdim s malym batohom na chrbte a dost mi vadi, ze sa vzdy na chrbte strasne zapotim a je mi na tom mieste dost horko.. jendoducho to nema kde vetrat. Ked mi je viac horko, musim doplnat viac tekutin atd..nejde len o pocit. Uz som pozeral aj batohy s neakym systemom odvetravania ale priznam sa ze tomu velmi neverim.. tiez je pravda, ze v batohu vela veci nenanosim..


Ak si ešte úplne nezavrhol ten batoh, možno ti pomôže pod dres funkčné tričko. Ja som mal podobný problém, pod batohom sa mi dres prepotil a mi to vadilo lebo som mal mokrý chrbát. Odkedy nosím aj funkčné tričko, tak mám chrbát suchý, tričko je nasiaknuté potom a ani o tom neviem a dres mám tiež suchý. Funguje to perfektne.
14.08.2009 - 19:50:28
00
tasku do ramu moc neodporucam, budes mat osuchanu a oplieskanu farbu. Vozil som to na starom bajku a ked som to dal dole tak to vyzeralo strasne :) ... radsej tu pod sedadlo...
14.08.2009 - 21:24:24
00
batoh som zavrhol a to absolutne. Ja sa celkovo dost zapotim ked sa namaham, takze u mna by ziadne funkcne pradlo tento problem nevyriesilo.. Taktiez mam rad ked sa citim na biku uplne volny.. ziadne batohy, prilba (az tak divoko nejazdim), pohlad spoza okuliarov, plne vrecka na drese....atd. Do tej podsedlovej tasky toho vela nedam a turisticku velkost si kupovat nebudem.. to uz by bolo trosku moc.. Je mi jedno ci mi to osucha farbu na biku. Nechystam sa ho predavat a ked to budem robit (tak za 10 rokov..), uz za neho vela aj tak nedostanem..ta farba sa bude osuchavat aj prirodzenym sposobom ako su drobne pady a podobne, takze z tohto si vrasky nerobim :wink:
14.08.2009 - 23:21:39
00
Vidim, ze si uz pochopil, ze ch** do toho co ti vravia ini, rozhodni sa sam, ale neda mi...

Ja sa tiez priklanam k nazoru, ze sada na defekt a nahradna dusa patri pod sedlo, voda do kosika (alebo dvoch) na ram a blbosti do dresu.
Plus pokial idem na cestaku, pripadne len v lahuckom terene, mobil a kluce mam pod dresom na stehne. Pokial si si nekupil gate o 2 cisla vacsie, tak ti to tam bude pekne drzat. A ak mas na mobile nejaku snurku/privesok (ktory si dostal od priatelky a napriek tomu, ze je hnusny a citis sa s nim trapne, ho nosis, lebo je to od nej) tak ju nechas trcat von a mas ho vzdy lahko po ruke :).
15.08.2009 - 08:36:49
00
Rámovou taškou doj.... celý bike :idea: Aj ja mám jednu - v pivnici :lol: Darček k meninám :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
15.08.2009 - 10:32:09
00
Plus pokial idem na cestaku, pripadne len v lahuckom terene, mobil a kluce mam pod dresom na stehne.


! POZOR ! obcas som mobil takto vozil a nakoniec sa mi to vypomstilo, nie padom ako by si cakal ale navlhnutim telefonu potom :|
15.08.2009 - 12:33:12
00
jj mas pravdu, preto ho nosim v sacku ;)
15.08.2009 - 13:39:56
00
tak som nakoniec kupil tasku pod sedlo. Kupil som taku do ktorej sa mi vosla penazenka s dokladmi. Ani velka ani mala.. ked sliapem do pedalov tak o nu sucham stehnami lebo mam uzsie sedlo. Takze to vyzera na "tunning" podla osobnych preferencii alebo predsa len na tu tasku do ramu..
07.09.2009 - 11:22:05
00
tak som nakoniec kupil tasku pod sedlo. Kupil som taku do ktorej sa mi vosla penazenka s dokladmi. Ani velka ani mala.. ked sliapem do pedalov tak o nu sucham stehnami lebo mam uzsie sedlo. Takze to vyzera na "tunning" podla osobnych preferencii alebo predsa len na tu tasku do ramu..
Austinko uz si si nasiel vhodne sedadlo, lebo ked dobre pamatam, tak to bol svojho casu dost zavazny problem. K tej kapsicke na doklady ti len poradim skus si kupit dres co ma vzadu jedno vrecko na zips, aby si nepotratil doklady. Mne sa to celkom osvecilo. :beer: :beer:
07.09.2009 - 20:18:06
00
a samozatváracie tzv. feťácke sáčky na prachy doklady a debila
07.09.2009 - 20:20:34
00
to jerry mouse: sedlo som uz nasiel. Nieje dokonale a musim si na neho zvyknut, ale rozhodne nieje nepohodlne uz od prveho nasadnutia na bike ako vsetky tie standardne dodavane a aj tie drahsie sportove co som skusal.. Ak sa budem venovat biku castejsie zvazim aj jeho vymenu.. uz viem asi co mi sadne na rit a tiez viem ze posadit sa na tom v obchode/pred obchodom nestaci.. chce to zapozicat a jazdit aspon cely den. Dres s vreckami ako aj zazipsovanymi nechcem. jazdim XC a kedze niesom este ziaden borec sem tam sa mi podari aj spadnut. Nechcem mat cely tyzden na chrbte otlacenu penazenku, doklady a debila..

tulenik: tie fetacke sacky niesu zly napad. Vacsina tasiek ci uz do ramu alebo pod sedlo niesu uplne nepremokave. Mobil by som este radsej zabalil do toho bublinkoveho sacku aby sa pri pade v taske nepodskodil.

Vcera som sa hral s tou podsedlovou taskou a snazil ju nainstalovat neak tak, aby nezavadzala pri pedalovani v krajnich poziciach mojim stehnam. Nastastie moje sedlo ma v ramci svojho skeletu este take dve skarky po stranach. Tak som tadial prepachal popruhy a upevnil tasku viac dozadu cim sa v prednej casti uvolnil priestor na stehna. Trosku to zozadu trci ale postatne su ine veci ako estetika.. Este to otestujem a dufam ze to bude stacit. Mozno ta podsedlovka predsa len nebol zly napad :)
08.09.2009 - 09:58:36
00
Nedá mi... :) keď som začínala jazdiť, ozdobila som si koňa všelijakými tými taštičkami, brašničkami a blbosťami, tak, ako si len laik môže naplniť svoju predstavu o "horskej cyklistike". :P Bajčík pekne pribral na váhe, komfort bol stále inde, len nie u mňa a nechuť jazdiť stále väčšia. Ale precitnutie po dvojročnom absolútnom diskomforte prišlo, ajaj :envy: prvá letela taštička do rámu, potom zadný oválik, potom nosič, potom blatník, potom....

Teraz má každý z mojich koníkov len držiak na bidón a bidón, svetlo a blikačku nahadzujem podľa potreby, tachometer mám zatiaľ iba na jednom, druhý je "v očakávaní". ŽIADNA zbytočná záťaž, ktorá vypláva na povrch práve vtedy, keď ju človek najmenej potrebuje. Ale to som sa musela dlho učiť a chyby ťažko odtrpieť.
08.09.2009 - 14:27:22
00
keyboard_arrow_up