Ten modry HAIBIKE je, ale krasny. U mna je to uz skoro nieco ako Lapierre
10.11.2009 - 21:41:18
00
Laco, a ten tlmic mas ktory? Resp. ktory mi poradis, mam 100 kg, a bol by som rad keby sluzil a mal s nim malo starosti, pocul som ze suntour neni dobry vyber. Mam moznost vyberu:
SR Suntour Epicon s uzamykaním, šteľovanie tlmenia, vzduch/olej, možnosť zmeny na XFusion alebo Rock Shox Monarch 3,1, mozno aj tu vidlu skusim vzduchovu ak mi to cena dovoli....
Dik!


Ako už PatrikL napísal, mám tlmič RockShox Monarch 3.1. Nemám skúsenosti s tlmičmi X-fusion, ani so Suntour, takže hodnotiť neviem, ale myslím si že ten Monarch by mohol byť najlepšia voľba. Nemá síce úplné zamykanie, má ale možnosť pritvrdiť pomocou koliečka ako aj nastavenie odskoku. Mne v podstate jeho funkcia vyhovuje, no keby bolo za čo nebránil by som sa vyskúšať aj nejakú vyššiu radu ..ale tak každý podľa svojich možností. Myslím že ak je možnosť výmeny tlmiča v cene asi by som bral ten RockShox, neviem však ako je na tom s možnosťami nastavenia ten X-Fusion. No z mojich skúseností môžem povedať, že nie je potrebné na tomto ráme mať úplné zamykanie, nehúpe to pokiaľ máš správne nafúkaný tlmič a nedupeš do pedálov ale normálne krútiš ...
S tou vidlicou je to tak, že strunová vidla je vraj citlivejšia na drobné nerovnosti, ale je ťažšia a využitie U-turnu vidím ako dosť otravné, točiť x-krát koliečkom na zníženie zdvihu ... no a keďže vážiš toľko koľko vážiš, tak by si musel v nej vymeniť pružinu za tvrdšiu, pretože tá čo je tam od výroby je stavaná tak na 75 - 80 kg jazdca ..je to štandard. Preto aj mne viac vyhovovala vzduchová vidla ktorú si môžem natlakovať na potrebnú tvrdosť, keďže pumpu som mal doma.
V každom prípade si myslím že full je do lesa, ako aj na nejaké neupravené cesty lepší ako HT. Hlavne pokiaľ to chceš na pohodové jazdenie. Nie je problém prehodiť plášte za nejaké tenšie (skúšal som na mojom biku Hutchinson Python 26x2,0 a bola to pohoda aj v lese) s jemnejším dezénom aby sa ti išlo ľahšie po nenáročnom teréne a tým si ušetríš energiu ale stále sa povoziš s dostatočnou mierou komfortu, ktorú ti HT neposkytne.
Pokiaľ máš peniaze tak ten Tension je dobrá voľba, s tlmičom Monarch 3.1 a ak sa dá vymeniť vidlu za vzduchový Recon...
11.11.2009 - 07:11:08
00
Takze Tension je uz doma a uz aj otestovany.
Este raz dakujem za rady!

http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/nase-biky/detail-7864.html
25.11.2009 - 10:11:17
00
Takze Tension je uz doma a uz aj otestovany.
Este raz dakujem za rady!

http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/nase-biky/detail-7864.html


Fešák bike .... a čo hovoríš ako sa jazdilo?
25.11.2009 - 11:40:19
00
Spravil som iba 20km, lesnou asfaltkou, cize to neviem zhodnotit dokonale. Skoda ze som sa nemohol pustit rychlejsie dole kopcom, lebo mi frkalo do oci vsetko mozne :) Nevypada to sice na raketu (mozno aj kvoli obutiu) ale je to tak pohodlne, ze je to vlastne este lepsie ako som cakal. Uz sa tesim do lesa, ked bude sucho ;)
25.11.2009 - 12:37:04
00
keyboard_arrow_up