Caute, chcem si kupit jeden z tychto dvoch bajkov a neviem sa rozhodnut, ci lepsia vybava na HT alebo zobrat Fulla s horsiou vybavou. Hlavne by ma zaujmalo ci radsej zobrat HT kvoli tej Fox alebo je ta Recon vidla upne postacujuca. A ako je to z detskymi sedackami na Fulloch ? Da sa ?
rozdiel vo vybave velky nie je, len ta vidla a vsetko zavisi co chces s nim jazdit...ht a 135mm zdvihu je velky rozdiel...
vaha je tiez dost rozdielna...
a na HT das jednoduchsie sedacku ako na full u ktoreho je jedine riesenie nosic na sedlovku...
Jazdim hlavne po lese, jednoduchsie trate resp. lesne chodniky, kde sa mi zda pohodlnejsi full. Ale zas neviem ci neni lepsie zobrat HT kvoli tej vidle. S tou sedackou len tak okrajovo som chcel vediet ci to ten bicykel unese a ci je to mozne, inac vytiahnem stary HT.
na jednoduchsie trate a lesne chodniky bohate postaci HT s tou foxou ,ktoru zmenis na 100mm a akurat..aj je zivsi a podstatne lahsi,
ten full je skor do drsnejsieho terenu s korenmi a skalkami...s tymi zdvihmi,a vaha+tlmic bez propedalu sa dost odzrkadli na stupavosti biku...
Zihadlo, co si myslel tou stupavostou bajku ? Bude sa zle slapat do kopca ?
Pomalsi rozbeh ? ... kazda rada dobra, lebo som viac nakloneny k tomu fullu.
mikemo :ak si si prestudoval odkaz...bolo viac krat naznacene ze trakcia zadneho kolesa u fulla je podstatne lapsila oproti HT a geometria je viac pohodova so vzpriamenejsim posedom co pri strmich vyslapoch s prispetim vecsieho zdvihu v tvojom pripade 135mm sposobi dvihanie predneho kolesa,aj vyssia vaha o 2kg bude citit v tiahlich vyjazdoch, komfort jazdy sa citelne zvysi v zjazdoch a technickych pasazach,kedy bike toleruje aj mensie zavahania...
samozrejme da sa na fulle este co to postupne odlahcit.
osobne som po rokoch HT tiez presiel na full 120/115mm
vsetko je o tom co a kde chces s nim jazdit ...ba a okolie napr male karpaty su na HT ako stvorene...
este k tym vidliciam
u foxa nieje co dotat, spicka v ponuke,ale treba ratat z vyssou cenou servisu
recom s pruzinovym U turnom je tazsia vidla strednej triedy ,cez 2kg,s moznostou znizenia..odpada fukanie, je dostatocne citlivy(osobne so vyskusal) nastavenie pomocou moutinon control bezproblemove.lock ucinny..a servis velmi jednoduchy....zrucny clovek spravi aj doma podla navodu z ivelo,...
rozhodovanie je uz len na tebe..drzim k HT savyjadrovat nebudem,sam mas jeden doma...
ja by som isiel do Tension, mam tu Recon vidlu a ked znizis pred stupanim vidlu na 85mm nie je problem so zdvihanim predneho kolesa.. ako spominal zihadlo 5 udrzba je ozaj jednoducha a celkovy pocit z jazdy na fulle je podla mna parada (i ked ja davam trocha tvrdsie zjazdy)....
Osobne mám rok toho Hai Tension ale vo verzii X9. Vidlu som už pri nákupe dal vymeniť za vyzduchový Recon ( dôvod váha a možnosť nastaviť si potrebný tlak ) a aj ten som si prerobil zo SoloAir na Dual Air ( dôvod - možnosť lepšie nastaviť citlivosť ) Osobne som s bikom spokojný. "Stúpavosť " toho biku je v norme, no pokiaľ by tam bola vidla s možnosťou zníženia zdvihu bolo by to určite lepšie, ale ani v stave so zdvihom 130 mm to nie je zlé ... neviem ako je to s uchytením sedačky pre dieťa, ale verím že nejaká možnosť sa nájde ... No v každom prípade je tento bike stavaný na jazdenie v lese v drsnejšom teréne a tam by som asi s dieťaťom na sedačke nešiel. Porovnať Recon a Fox sa nedá ..je to úplne iná kategória vidlíc,ale aj ten Recon je dosť dobrý a verím tomu že s ním budeš spokojný. Rovnako sa nedá porovnať HT a FS. Každý vyniká v niečom inom, takže je na tebe pre aký štýl jazdenia sa rozhodneš a tomu prispôsobíš výber biku.
Pani, dakujem za rady a odpovede! V sobotu si tie bajky pojdem vyskusat a ktory mi sadne ten zoberem. No vacsie sance davam tomu fullu.
Este som nasiel jeden, ma Recon SL Air, ale biele rafiky moc nemusim.....
Osobne mám rok toho Hai Tension ale vo verzii X9. Vidlu som už pri nákupe dal vymeniť za vyzduchový Recon ( dôvod váha a možnosť nastaviť si potrebný tlak ) a aj ten som si prerobil zo SoloAir na Dual Air ( dôvod - možnosť lepšie nastaviť citlivosť ) Osobne som s bikom spokojný. "Stúpavosť " toho biku je v norme, no pokiaľ by tam bola vidla s možnosťou zníženia zdvihu bolo by to určite lepšie, ale ani v stave so zdvihom 130 mm to nie je zlé ... neviem ako je to s uchytením sedačky pre dieťa, ale verím že nejaká možnosť sa nájde ... No v každom prípade je tento bike stavaný na jazdenie v lese v drsnejšom teréne a tam by som asi s dieťaťom na sedačke nešiel. Porovnať Recon a Fox sa nedá ..je to úplne iná kategória vidlíc,ale aj ten Recon je dosť dobrý a verím tomu že s ním budeš spokojný. Rovnako sa nedá porovnať HT a FS. Každý vyniká v niečom inom, takže je na tebe pre aký štýl jazdenia sa rozhodneš a tomu prispôsobíš výber biku.
Laco, a ten tlmic mas ktory? Resp. ktory mi poradis, mam 100 kg, a bol by som rad keby sluzil a mal s nim malo starosti, pocul som ze suntour neni dobry vyber. Mam moznost vyberu:
SR Suntour E*****n s uzamykaním, šteľovanie tlmenia, vzduch/olej, možnosť zmeny na XFusion alebo Rock Shox Monarch 3,1, mozno aj tu vidlu skusim vzduchovu ak mi to cena dovoli....
Dik!
Laco, a ten tlmic mas ktory? Resp. ktory mi poradis, mam 100 kg, a bol by som rad keby sluzil a mal s nim malo starosti, pocul som ze suntour neni dobry vyber. Mam moznost vyberu:
SR Suntour E*****n s uzamykaním, šteľovanie tlmenia, vzduch/olej, možnosť zmeny na XFusion alebo Rock Shox Monarch 3,1, mozno aj tu vidlu skusim vzduchovu ak mi to cena dovoli....
Dik!
Ako už PatrikL napísal, mám tlmič RockShox Monarch 3.1. Nemám skúsenosti s tlmičmi X-fusion, ani so Suntour, takže hodnotiť neviem, ale myslím si že ten Monarch by mohol byť najlepšia voľba. Nemá síce úplné zamykanie, má ale možnosť pritvrdiť pomocou koliečka ako aj nastavenie odskoku. Mne v podstate jeho funkcia vyhovuje, no keby bolo za čo nebránil by som sa vyskúšať aj nejakú vyššiu radu ..ale tak každý podľa svojich možností. Myslím že ak je možnosť výmeny tlmiča v cene asi by som bral ten RockShox, neviem však ako je na tom s možnosťami nastavenia ten X-Fusion. No z mojich skúseností môžem povedať, že nie je potrebné na tomto ráme mať úplné zamykanie, nehúpe to pokiaľ máš správne nafúkaný tlmič a nedupeš do pedálov ale normálne krútiš ...
S tou vidlicou je to tak, že strunová vidla je vraj citlivejšia na drobné nerovnosti, ale je ťažšia a využitie U-turnu vidím ako dosť otravné, točiť x-krát koliečkom na zníženie zdvihu ... no a keďže vážiš toľko koľko vážiš, tak by si musel v nej vymeniť pružinu za tvrdšiu, pretože tá čo je tam od výroby je stavaná tak na 75 - 80 kg jazdca ..je to štandard. Preto aj mne viac vyhovovala vzduchová vidla ktorú si môžem natlakovať na potrebnú tvrdosť, keďže pumpu som mal doma.
V každom prípade si myslím že full je do lesa, ako aj na nejaké neupravené cesty lepší ako HT. Hlavne pokiaľ to chceš na pohodové jazdenie. Nie je problém prehodiť plášte za nejaké tenšie (skúšal som na mojom biku Hutchinson Python 26x2,0 a bola to pohoda aj v lese) s jemnejším dezénom aby sa ti išlo ľahšie po nenáročnom teréne a tým si ušetríš energiu ale stále sa povoziš s dostatočnou mierou komfortu, ktorú ti HT neposkytne.
Pokiaľ máš peniaze tak ten Tension je dobrá voľba, s tlmičom Monarch 3.1 a ak sa dá vymeniť vidlu za vzduchový Recon...
Spravil som iba 20km, lesnou asfaltkou, cize to neviem zhodnotit dokonale. Skoda ze som sa nemohol pustit rychlejsie dole kopcom, lebo mi frkalo do oci vsetko mozne Nevypada to sice na raketu (mozno aj kvoli obutiu) ale je to tak pohodlne, ze je to vlastne este lepsie ako som cakal. Uz sa tesim do lesa, ked bude sucho
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vaha je tiez dost rozdielna...
a na HT das jednoduchsie sedacku ako na full u ktoreho je jedine riesenie nosic na sedlovku...
ten full je skor do drsnejsieho terenu s korenmi a skalkami...s tymi zdvihmi,a vaha+tlmic bez propedalu sa dost odzrkadli na stupavosti biku...
Pomalsi rozbeh ? ... kazda rada dobra, lebo som viac nakloneny k tomu fullu.
Dik!
samozrejme da sa na fulle este co to postupne odlahcit.
osobne som po rokoch HT tiez presiel na full 120/115mm
vsetko je o tom co a kde chces s nim jazdit ...ba a okolie napr male karpaty su na HT ako stvorene...
este k tym vidliciam
u foxa nieje co dotat, spicka v ponuke,ale treba ratat z vyssou cenou servisu
recom s pruzinovym U turnom je tazsia vidla strednej triedy ,cez 2kg,s moznostou znizenia..odpada fukanie, je dostatocne citlivy(osobne so vyskusal) nastavenie pomocou moutinon control bezproblemove.lock ucinny..a servis velmi jednoduchy....zrucny clovek spravi aj doma podla navodu z ivelo,...
rozhodovanie je uz len na tebe..drzim
Este som nasiel jeden, ma Recon SL Air, ale biele rafiky moc nemusim.....
http://www.kubicasport.eu/produkt/1332/Haibike-Scream-RX-09/
v reále to nevyzerá zle http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/nase-biky/detail-7805.html
toto je tak viac xc full - nižšie zdvihy ako ten tension...
Dik!
http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/nase-biky/detail-6160.html
čiže má RS Monarch 3.1
Dik!
Ako už PatrikL napísal, mám tlmič RockShox Monarch 3.1. Nemám skúsenosti s tlmičmi X-fusion, ani so Suntour, takže hodnotiť neviem, ale myslím si že ten Monarch by mohol byť najlepšia voľba. Nemá síce úplné zamykanie, má ale možnosť pritvrdiť pomocou koliečka ako aj nastavenie odskoku. Mne v podstate jeho funkcia vyhovuje, no keby bolo za čo nebránil by som sa vyskúšať aj nejakú vyššiu radu ..ale tak každý podľa svojich možností. Myslím že ak je možnosť výmeny tlmiča v cene asi by som bral ten RockShox, neviem však ako je na tom s možnosťami nastavenia ten X-Fusion. No z mojich skúseností môžem povedať, že nie je potrebné na tomto ráme mať úplné zamykanie, nehúpe to pokiaľ máš správne nafúkaný tlmič a nedupeš do pedálov ale normálne krútiš ...
S tou vidlicou je to tak, že strunová vidla je vraj citlivejšia na drobné nerovnosti, ale je ťažšia a využitie U-turnu vidím ako dosť otravné, točiť x-krát koliečkom na zníženie zdvihu ... no a keďže vážiš toľko koľko vážiš, tak by si musel v nej vymeniť pružinu za tvrdšiu, pretože tá čo je tam od výroby je stavaná tak na 75 - 80 kg jazdca ..je to štandard. Preto aj mne viac vyhovovala vzduchová vidla ktorú si môžem natlakovať na potrebnú tvrdosť, keďže pumpu som mal doma.
V každom prípade si myslím že full je do lesa, ako aj na nejaké neupravené cesty lepší ako HT. Hlavne pokiaľ to chceš na pohodové jazdenie. Nie je problém prehodiť plášte za nejaké tenšie (skúšal som na mojom biku Hutchinson Python 26x2,0 a bola to pohoda aj v lese) s jemnejším dezénom aby sa ti išlo ľahšie po nenáročnom teréne a tým si ušetríš energiu ale stále sa povoziš s dostatočnou mierou komfortu, ktorú ti HT neposkytne.
Pokiaľ máš peniaze tak ten Tension je dobrá voľba, s tlmičom Monarch 3.1 a ak sa dá vymeniť vidlu za vzduchový Recon...
Este raz dakujem za rady!
http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/nase-biky/detail-7864.html
Este raz dakujem za rady!
http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/nase-biky/detail-7864.html
Fešák bike .... a čo hovoríš ako sa jazdilo?