Zdravím... Mám brzdy Hayes Stroker Ryde na Meride Matts TFS Trail 500-D ... Lenze tie kotuce co tam mam su zrejme velmi tenke lebo dost silno a takmer stale rezonuju... Este ked idem klopenu zakrtu tak dajme tomu ze to nevadi kedze ani ten naboj ma predsa vôľu... Ale zase aj ked idem po rovinke? Je to normalne? Nehovoriac o problemoch s reznovanim pri silnejsom zatlaceni ktore som mal na zadnej brzde... Mam taky pocit ze po vymene dosticiek za organicke to bolo lepsie ale tiez to obcas pretrvava ( rezonoval cely ram)

Pricom mam pocit ze ten kotuc je ta najslabsia verzia od tejto znacky ( http://www.hayesdiscbrake.com/product_af_discrotors.shtml )

Tak som rozmyslal ci by som si tam mohol dat iny, hrubsi kotuc a ci by to vobec moj problem vyriesilo...
Este som sa tomu velmi nevenoval ale na internete som nasiel nieco TAKE Neviem ci je to lepsie ako tie moje doterajsie ale tento styl brzd mi pride na pohlad pevnejsi aj ked zase na druhej strane viac spojov zvysuje riziko uvolnenia...

Fakt neviem... skuste sa vyjadrit vy

Za vas cas vam DAKUJEM :)
10.01.2010 - 02:01:50
00
Používam V6 kotúč od Hayesu, brzdy mám Stroker Trail a nikdy som žiadnu rezonáciu nezaznamenal. Kotúč sa dobre chladí a spolu s organickými platňami od Hayesu trochu hryzie ale dávkuje sa priam vynikajúco. Radím ti zostať v stajni a skúsiť V6. S ostatnými kotúčmi v kombinácii s Hayes brzdami nemám skúsenosti.
10.01.2010 - 02:14:33
00
Mal som na Kone rovnaku konfiguraciu ako pise MarianSUP.
Rezonacie na zadnej brzde/kotuci som mal taktiez. Je tu o tom tema na fore, kde sa toto riesi - pohladaj.
Odporuca sa prebrusit cast, kde sa uchytava prasa na ram alebo prebrusit platnicky alebo ich vymenit, pripadne odporucaju aj vymenu kotuca. Zacni tymi lacnejsimi variantami riesenia.
Ja ked som prebrusil jemnym smirglovym papierom platnicky mal som tak na 50-100km pokoj, potom som to mal znova....a tak stale dokola.
10.01.2010 - 11:24:58
00
Takze zostat u Hayes? No tak skusim zatial tie lacnejsie alternativy ako jemne prebrusit... Aj ked brusit to po dvoch , troch vyjazdoch nic moc
11.01.2010 - 15:50:15
00
ak si myslis, ze je to kotucom, ja by som postupoval takto: urcite nebajkujes sam, takze ak mas dakeho kamosa s inymi kotucmi, tak si na den od neho kotuc pozicaj (pripadne cele zadne koleso nech to nemusis rozoberat a potom zas skladat -teraz sa ajtak moc nikto nebajkuje).. je to velmi lacne riesenie a uvidis, ci je daka zmena a ci sa ti vobec oplati tymto smerom investovat peniaze.. Keby si nebol az tak zdaleka, sam ti kotuc pozicam.. Ale najprv by som asi skusil pozret ram, ako pise kolega ci dosadacia plocha na prasa je spravne opracovana..
11.01.2010 - 16:19:37
00
Súhlasím s tým,že treba dať zafrézovať dosadacie plochy na úchyt brzdy to by bola prvoradá vec,lebo nie vždy je to od výroby(skoro vôbec)zafrézované.Potom vyskúšať iné platničky aj iný tvar kotúča hladaj čo najmenej vykrojený kotúč niekedy aj to môže spôsobovať nepríjemné rezonovanie v zadnej časti rámu.Mám osobnú a zlú skúsenosť s kot.MAGURA VENTI DISK-brzdy AVID JUICE ULTIMATE 7 v predu mi triaslo s vidlicou a v zadu boli také rezonancie,že to prechádzalo celým bajkom a nedalo sa to zniesť po dvoch jazdách pošli kade lachšie(mohlo to byť spôsobené aj kombináciou týchto značiek)teraz mám kot.HOPE SAW FLOATING tie isté brzdy a ako tak je to v pohode.Druhým problémom môže byť chybou spracovania rámu v oblasti zadnej stavby kde môže byť nedostatočne pevná a pri brzdení dochádza k takýmto javom v dnešnej dobe je to dosť bežné(nemalo by byť vôbec) a často výdané len málo otom niekto vie ono to odlachčovanie,tvary,dizajn,pevedenie a znižovanie hmotnosti sa niekde prejavý ten to problém sa netýka len HT-bikov(vinimku tvoria odolné HT,...,kt. sú posilnené v rôznych oblastiach a aj na úchyte zadnej brzdy),ale aj FS-bikov(len na XC,XC-TRAIL,občas na AM,EN-bikoch samozrejme nie každá kategória najdu sa biky,kt.tieto javy nemajú) mne sa to občas prejavý aj na mojom biku pre elimináciu treba hlavne poskúšať najprv dostupné alternatívy a potom sa uvidí.Ja som dokonca skúšal aj iné náboje:priemyselné ložiská aj kónusové náboje a rezonancie sa dostavily skôr čí neskôr,ale zostal som pri priemysloch a ešte jeden postrech čím menej razantne používaš zadnú brzdu tým menej vibrácií :D .Ak ti nepomôže ani jedna alternatíva tak daj vyreklamovať rám merida mala tieto problémi častejšie(len z dopočutia somozrejme týka sa to aj iných značiek)tak rám vyreklamovali ak neuspeješ tak ti nič iné nezostáva iba sa stým zmieriť a naučiť žiť a brať to ako to je.Ja som si už nato akosi zvykol a tolerujem to do určitej mieri,ale niekedy ma to riadne vytáča.Prajem pevné nervy a nech sa ti podarí vyriešiť tvoj problém v čo najkratšom čase a nech ťa to vela nestojí.
11.01.2010 - 18:11:56
00
Ja som im to asi po dvoch tyzdnoch odniesol do servisu... O dva dni som ho dostal zo slovami ze mu nic nie je, ze znova nastavili brzdy a ze je vsetko ok... Este aj pred nimi som im to ukazal a hluk to bol strasny... jeden hovoril ze sa s tym este nestretol a druhy ze to casom prejde ked sa brzdy trochu vyjazdia... pockam na krajsie pocasie a uvidim co a ako... Rozmyslal som ze ak by mi nechceli uznat reklamaciu neda sa tam urobit nejaky znalecky posudok? Lebo ked ten ram tak rezonoval jednak je to neskutocne hlucne a za dalsie trasie to bicyklom a v tej chvili sa straca brzdny ucinok ak som dobre zaznamenal (vacsinou aj tak bud zatlacim nadoraz alebo prestanem brzdit podla toho kde som ale v meste sa hanbim ako pes a brzdim prednou ) nemoze byt brzda zavzdusnena? rezonuje to len v jednej polohe a tym ze je tam vzduch tak ta brzda ma volu a nejak to vydava tieto pazvuky... To je len teoria...

S tym kotucom niekoho ineho je to tazsie... Treba hladat rovnaku velkost a v okoli nemam vela kamosov co by chodili na bajsikl... A tí maju bud stare vbrake alebo jeden ma kotuc ale 160mm

V kazdom pripade este mam garancnu prehliadku... Skusim este pojazdit a niekedy v zaciatkom februara im to tam odnesiem... o tej brzde im poviem a ak to bude robit aj po otestovani tak im to potom nepreberiem... a nech si to riesia akokolvek... Bicykel v podstate este vobec nie je jazdeny toto leto nebolo vela prilezitosti a aj ked tak len po KE alebo blizkom okoli... Pri zjazde z Kamenneho hrbu v plnej rychlosti mi to tie brzdy zacali robit... v zakrute a vtedy mi nebolo vsetko jedno, prednou som brzdit nemohol a zadna rezonovala a brzdny ucinok onicom... a smykom to v tom momenten nebol najlepsi napad... Ustal som to len tak tak a zvysok cesty som pravidelne jemne spomaloval...
11.01.2010 - 21:56:42
00
no.. niekde bude chyba urcite.. lebo to co popisujes normalne nieje.. rozhodne nie v takej miere.. len mozno sa skor obavam toho, ci nebude chyba v rame a nieaztak v brzde.. urcite sa nedaj odbit ked budes reklamovat..
11.01.2010 - 22:47:35
00
Ved prave... nebol by som rad ak by ten ram mal nejaku puklinku... potom to natahovanie... v kazdom pripade asi bude lepsie cim skor... podla zakona maju na to 30 dni... aj ked neviem... asi by malo platit to iste co v normalnom obchode... ale musia vystavit nejake potvrdenie o prijati... aby som uz v jari jazdil :)
11.01.2010 - 23:02:19
00
Tento isty problem mam aj ja (HS Trail) rezonuje mi zadna stavba pri vyssich rychlostiach na asfalte, pomohla vymena plasta ale to sa tyka ramu, pri brzdeni zadna stavba chyta neznesitelne vibracie, vyriesila to zamena brzdovych platniciek z prednej brzdy za zadnu, po 100-150 km sa to ale vratilo
20.01.2010 - 00:10:19
00
Takže, len chcem dať vedieť ako som problem, pevne verim, vyriešil :)
Nakoniec som kúpil tento kotúč http://www.cykloobchod.sk/product_info.php?products_id=100604
Vibrácie už nie su žiadne :) A len dúfam, že sa nenaskytnú ďalšie problémy kôli rozdielnej značke bŕzd a kotúčov.
Mám pocit že tento kotúč trocha viac hreje, aj keď zase konečne som si s radosťou poriadne stlačil aj na zadnú brzdu, takže tento môj pocit je len subjektívny. Žiadne nedostkatky pri brzdení som nezaznamenal.
Konečne mám pokoj na duši a neruším harmonické ticho v lese ;)
02.05.2010 - 20:11:46
00
mám rovnaký bike, meridu 500-D, a po výmene hayes kotúčov za Shimano XT nemám problém s rezonanciou, predtým mi s hayes kotúčmi rezonovala občas zadná brzda, no teraz ani neškrtne. Predtým som mal 180/160, teraz XT mám 180/180 :) a podľa mňa aj vyzerajú pekne.
04.05.2010 - 07:18:46
00
keyboard_arrow_up