strava: ráno : 2 rožky + polka cottage cheese, fit tyčinka, alebo bebe musli
desiata do školy 5 a viac rožkov - moje maximum 10 rožkov
obed : čo mamka donesie zo školskej jedálne
olovrant:3 rožky a niaka šunka alebo cottage cheese
gainer plus niaka sladkosť
večera čo sa v chladničke nájde :D
ak nestihnem dať gainer na olovrant tak potom pred spaním

potom tam je aj tuniak, cestoviny, na pitie pijem iba vodu, minerálky, raz za čas pohár kofoly, alkohol nepijem vôbec - gainer som mal musletech mass tech - vynikajúci gainer !! a v tom je ak kreatín monohydrat a ešte mám aj kreatín ethyl ester
06.04.2010 - 16:46:52
00
cele zle :@ ani sa necuduj ze nenaberas . Teraz idem prec ale vecer sa tu stavim a trosku ti pomozem aby si mal :muscle:
06.04.2010 - 16:50:26
00
ten clanok je fakt husty (..ak mas psa zabi ho..) :D

Ja meriam 177cm a vzdy som vazil okolo 70kg. Pred dvoma rokmi mi zistili urcite ochorenie traviaceho trektu, po diete som ostal na 65kg /teraz po Velkej noci 67 :o / a ani zanic to nejde aspon na tych 70kg co som maval. Lenze: nemam auto, vsade chodim na biku alebo peso /mestskou dopravou minimalne/, v robote nesedim na riti a z tej diety mi ostali urcite navyky takze pokial nebudem brat Palov clanok ako "navod", asi nemam sancu pribrat :) A k tomu som este fajciar :smoke: , takze keby som zabil nikotin urcite by ta vaha isla hore. Ale otazka je, ci vlastne chcem? Citim sa zdravsie ako predtym, paradoxnejsie aj silnejsi, na biku je to fajn /aj rit prestala boliet/, chrbat prestal pobolievat...proste ma to svoje vyhody, povacsinou zdravotne.
Na tvoju vysku by si asi mal vazit viac, no...skus vypocet BMI http://www.chudnutie-ako.sk/bmi/index.php ....mne vyslo 20,7 , menej ako 19 je podvaha. Podla toho co si napisal za jedalny listok by som povedal ze chces skor schudnut :angel: .
Keby si bol starsi, tak ti poviem aby si sa ozenil. To by urcite zabralo ;) .
06.04.2010 - 16:53:33
00
schudnúť ? ... no tak to už fakt neviem čo jesť potom... keĎ som si čítal x jedálničkov tak som sa to snažil zostaviť podľa nich... čo je tam toho málo či čo? však čo mám jesť na raňajky 10 rožkov a celú slaninu? na obed celé kura a sakel ryže? a na večeru prasa s kilom zemiakov? .. keď prídem do školy tak niektorý majú len 1-2 rožky a ani to nezjedia... ja prídem a kukajú na mňa jak na debila keď vybalím 7 rožkov
06.04.2010 - 17:00:59
00
Tak nevidim tam chlieb, udeniny, klobasy, hambace, pizzu...mama moze z jedalne doniest aj zeleninovy tanier, nie?
Ty tam mas sunku,musli...cottage je nizkotucna specialita ala Bukovsky. Tak ti neviem...

A vedz ze s priberanim budes musiet menit aj satnik :cash: :cash: Ja som teraz s 15 rocnym bratrancom vycendzoval jeho styri rifle do ktorych sa uz nezmesti /a mne pasnu ako uliate/ za moje wranglerky ktore som kupil ked som bol este "pri tele" :D
06.04.2010 - 17:15:19
00
Som rovnaký typ ako ty, rovnaká výška a po včerajšej fajnovej hnačke zo sviatkového zemiakového šalátu snáď rovnaká váha. Motív pribrať mám tiež rovnaký. Viac posilovať ako bajkovať som začal pred rokom aj štvrť, skúšal rôzne sypačky - gainery, proteíny, amino aj keď som mal pocit, že je to placebo a pomáha len mentálne. Čudoval som sa keď som sa dostal s váhou o desať kíl hore, ale potešil som sa. Akonáhle som vypustil z jedálnička tieto "doplnky", nastal sprostý jojo efekt a ja som sa v priebehu troch týždňov zas dostal na terajšiu/pôvodnú váhu. Bavil som sa s kondičnými trénermi, gastrolekármi, čítal mrte fór a kníh a dospel k tomu, že to nemá zmysel. Metabolizmus nepustí, telo je raz tak naprogramované a kým ho neoblbneš chémiou, svoje telo predčasne veľmi nezmeníš. Biomag je prča, ale silovú metódu by som už len kôli cholesterolu neskúšal. Iróniou je, že všetci ortodoxní huliči, alkoholici a lemry, čo poznám, majú oproti tým, čo sa snažia so sebou niečo urobiť, až nepochopiteľne dobré postavy. Celé je to aj tak iba o hľadaní tej správnej feny, ak sa upína na tvoj zovňajšok, niečo nieje ok v nej, nie v tebe.

Fuj, hnusný deň v práci, idem si radšej zabehať. :P
06.04.2010 - 17:54:19
00
Zeny preto vykrmuju svojich muzov, aby neboli pre ostatne zeny atraktivny. Samozrejme to robia podvedome, ako inac :pizza: :pizza: Potom sa cuduju ked je chlap bez energie a zaspi po tretom cisle :D
06.04.2010 - 18:20:47
00
schudnúť ? ... no tak to už fakt neviem čo jesť potom... keĎ som si čítal x jedálničkov tak som sa to snažil zostaviť podľa nich... čo je tam toho málo či čo? však čo mám jesť na raňajky 10 rožkov a celú slaninu? na obed celé kura a sakel ryže? a na večeru prasa s kilom zemiakov? .. keď prídem do školy tak niektorý majú len 1-2 rožky a ani to nezjedia... ja prídem a kukajú na mňa jak na debila keď vybalím 7 rožkov


ser na rozky, z nich rastie hlava ..
odporucam ovsene vlocky/jogurt, ovsena kasa, ryzova kasa, mliecna ryza a podobne veci ..
obed - ryza/zemiaky, chude maso alebo ryby
vecera cestoviny, spagety, kuskus alebo nieco podobne

medzitym kopec ovocia a zeleniny a vody

jo a gainer je oukej, ale az po vykone - pred bajkovanim alebo behom silne neodporucam - naposledy ked som to skusil ma chytila taka sracka ze som ledva dobehol domov ..
06.04.2010 - 18:44:57
00
sme asi rovnake typy. a neviem preco chces silou mocou pribrat...nech sa smeju ze si chudy, hlavne je byt silny :muscle: pozri sa napr. na dzudistov. na sutaziach siloveho patboja to pravidelne vyhravaju. ja mam napr 62 kilov a drepujem so 70, na ez-tke 35...a vypadam jak steblo. a mam to u prdele. ked si sa narodil s rychlym metabolizmom tak ho nemen, bud sa zmeni sam alebo to cele poseres. a hlavne nezer tie hnusne kulturisticke sracky. skus radsej pivovarske kvasnice na chut do jedla, ale s takym metabolizmom moc nezrobis.
a je to hlavne o psychike. to, ako sa pozeras na svoje telo. nauc sa s nim byt spokojny. ved hlavne je byt zdravy. myslis ze ked budes mat 90kg tak to bude nejaka vyhra? ked budes chcet vyslapat kopec tak si kupis babetu lebo budes jak hovado. a o zatazi pohyboveho aparatu ani nehovorim....aj srdce ti lahsie utiahne 65 kilove telo ako 90 kilove. a pojdes si zabehnut a po 10 minutach mrtvy

a ak chces spojit posilku z bikom tak sa to samozrejme da, len si treba urcit, co bude tvoja priorita. a nemusis sa bat ziadnej straty svalovej hmoty, ak nie si profesionalny cyklista. ked bikujes tak je najlepse spevnit chrbat, lebo ten na biku trpi. a tricepsy. a samozrejme nohy. na silu velka vaha a malo opakovani. na vybusnot mala vaha a rychly zdvihy (pri drepoch)
06.04.2010 - 19:03:01
00
ja by som to tiez inac moc neriesil...
bud rad, ze nie si tucny
vies kolko ludi by s tebou menilo?
z tych rozkov ale fakt nepriberies...
skus detske kase (davaju sa detom na priberanie), popri sporte aminokyseliny, pi proteinove sejky a inac sa normalne stravuj...ono sa ti to spomali ani nebudes vediet ako...pockaj aby si este po 30tke nemal problemy so zhadzovanim kil...
06.04.2010 - 19:31:03
00
haha detske kase , inak mne to celkom pomahalo v dobe ked som posiloval a ficim na tom aj teraz , pokakana griska sa tomu nadava alebo aj krupicova kasa(inak) trosku skoricovehu cukru a dobrota na spanie ako vysita alebo pred treningom na energiu :-)
06.04.2010 - 21:19:01
00
vidim tu kopec "dobrych rad" :tmi:

takze vyjadrim sa teda ja. Tvoj problem ze nemozes pribrat je strava. Vyhovorky typu ze mam rychly metabolizmus, vela sa hybem alebo podobne si nechaj. Pokial nemas nejaku chorobu tak sa da VZDY pribrat.
tvoj jedlanicek obsahoval same jednoduche sacharidy a malo bielkovin. Ked chces posilovat a priberat musis mat uplne iny jedalnicek ako tvoji znami, spoluziaci a podobne.
takze zacneme ranajkami : hned po prebudeni by si mal dat do seba nieco tekute. Spravis si shake z proteinu a glukozy (30g proteinu, 30g glukozy). Pocas noci sa telo dostane do katabolizmu a ty sa z neho musis dostat :) Dalsie jedlo by mali tvorit zlozite sacharidy. Na ranajky su najlepsie ovsene vlocky s nejakym jogurtom. Je to najhlavnejsie jedlo dna tak s tymi vlockami nesetri.
na desiatu si urcite neber rozky...to su same jednoduhche sacharidy ktore az tak velmi nepotrebujes. Ked uz pecivo tak celozrnne. Ale najlepsia volba je ryza a maso . Druhu desiatu si mozs zobrat tak 250g tvarohu a kedze mas rychly metabolizmus mozes ho ochutit grankom.
Obed: tak tam si asi moc nenavyberas ak sa stravujes v jedalni. Ale ak doma zas by bola najlepsia ryza a maso. na olovrant si mozes dat tuniaka s cestovinami a na veceru tak zo 4-5 vajec s celozrnnym pecivom. Pred spanim si daj 250g tvarohu. Tvaroh obsahuje kvalitnu bielkovinu kazein ktory sa pomaly vstrebava preto je vhodny na noc. Keby si dal rychlo vstrebatelene bielkoviny na noc tak sa po chvily vstrebu a celu noc by bolo tvoje telo bez zivin. A to ty nechces lebo pocas spanku rastu svaly.
Tak toto bol taky priklad na jedalnicek v netreningovy den. V treningovy den by si mal dat 20min pred treningom cca 15g protaku a 15g glukozy. Ihned po treningu dat 30g glukozy a nejakych 20min po treningu cca 30g protaku. Hodinu po treninngu dat najvacsie jedlo dna. Malo by obsahovat vela bielkovin ( maso) a komplexne sacharidy (ryza). Inak to davkovanie proteinu zavisi od druhu.
Ak ani pri tomto jedalnicku nebudes priberat tak musis zjest viac. :)

Trening neviem aky mas ale najlepsi pre teba by bol asi Fullbody trening konkretne HST. S nim mam velmi dobre skusenosti.
tak to je asi odomna vsetko :D dufam ze som na nic nezabudol

edit: na kreatin a gainer sa vykasli.
ked si spravis shake s prooteinom a glukozou/maltodextrinom tak mas z toho v podstate ako keby gainer.
06.04.2010 - 21:25:00
00
to M@tO : vidieť že o tom veľa vieš tak dám na tvoje rady a zmením si jedálniček a skúsim ten HST
fullbody tréning :) presne takéto niečo som potreboval :) .. inak a tá glukóza čo som pozeral na nete tak sa dá zohnať aj v 2 kg vedrách tak či to nieje len niaka sračka :D .. by som si to kúpil a potom niaky ešte dobrý proteínik :) .. a v tom HST full body tréningu je aj mŕtvy ťah ale keď som sa rozprával s trénerom tak mi neodporúčal cvičiť tento cvik lebo že je to dosť nebezpečné hlavne pre začiatočníka tak či by sa to dalo odtiaľ vylúčiť alebo sa naučiť techniku a cvičiť s menšími váhami ?
06.04.2010 - 21:45:31
00
Vyprdnite sa na posilňovanie. Ručičky majú mať toľko sily, aby udržali riadidlá, prípadne vládali nimi aj zatočiť. Ideálny je rachitický hrudník, ktorý však dokáže vyfúknuť 6-8 litrov vzduchu. A ak vám ešte aj boh pridelí trochu talentu, tak úspech je zaručený. Ani sypať nemusíte.

Tá fotka Armstronga na predchádzajúcej strane je z obdobia pred rakovinou. To sú pozostatky jeho triatlonových začiatkov, intenzívneho posilňovania a dlhých plaveckých tréningov. Avšak bol len majstrom sveta a vyhral niekoľko jednorázoviek a niekoľko etáp. 7x vyhral TdF až keď zhodil 15 kg nadbytočnej svaloviny.

Prílohy:

rasmussen.jpg
rasmussen.jpg 33.69 KiB thumb_up0thumb_down

06.04.2010 - 21:46:05
00
no glukozy sa neboj neni to ziaden patok. Po treningu je dolezita na doplnenie glykogenu vo svaloch. Protein by som ti odporucil tento http://www.bodyworld.sk/katalog/produkt/whey-better-2-3500-g.

No a k tomu mrtvemu tahu. Mrtvy tah je zakladom kazdeho fullbody treningu kvoli velkej hormonalnej odozve. (takisto aj drep aj bench). Su to zakladne cviky ktore by si mal cvicit. Vo FB nikdy nenajdes teplosske cviky na kladkach a strojoch. Vzdy cvicis s velkou cinkou pripadne jednoruckami.

tu mas navod na ten DL
MŔTVY ŤAH

Mŕtvy ťah je základným cvikom pre rozvoj objemu a sily celého spektra svalov na celom tele. Zaťažované sú najmä vzpriamovače trupu, ohýbače stehien, sedacie svaly, medzilopatkové svaly, trapézový sval.

Pripravte si veľkú činku. Chodidlá umiestnite na šírku ramien, špičkami mierne od seba. Miernym pokrčením nôh v kolenách sa hlboko predkloňte a dôkladne uchopte os činky. Činku uchopte na šírku ramien buď nadhmatom alebo kombinovane striedavým úchopom (jedna ruka nadhmatom, druhá podhmatom). Chrbát a ruky prirodzene vystrite. Ťažisko tela musí spočívať vždy v strede chodidiel, nikdy ho nepresúvajte na špičky, ani na päty!
Vzpriamovaním trupu v bedrovom kĺbe zdvíhajte činku smerom nahor cez vertikálnu os tela až do polohy mierneho záklonu. Vzpriamovanie ukončite zatiahnutím ramien dozadu a vypnutím hrudníka. Následne pomalým kontrolovaným pohybom začnite spúšťať činku späť do počiatočnej polohy. V priebehu celého cviku udržujte mierne pokrčenie nôh v kolennom kĺbe!
Dýchajte plynulo v rytme cvičenia. Pri predkláňaní sa hlboko nadýchnite a pri doťahovaní činky do vrchnej polohy vydýchnite.
Vyvarujte sa používaniu neprimeranej záťaže! Najdôležitejšie je, aby ste cvik vykonávali technicky správne, vždy s vystretým chrbtom (nikdy nesmie dôjsť k jeho zaguľateniu) a mierne pokrčenými nohami! Postavením sa na schodík, bloky alebo ľubovolnú vyvýšenú podložku zvyšujete obtiažnosť cviku.
Pri vzpriamovaní trupu z počiatočnej polohy do paralelnej s podlahou vykonávajú najväčšiu časť práce ohýbače stehien, potom prácu preberajú vzpriamovače trupu a v závere pohybu sa uplatňujú medzilopatkové svaly.

Doporučenia na záver:

• pred tréningom sa dôkladne rozcvičte a vykonajte strečingové cviky zamerané na bedrovú oblasť
• fixujte správnu polohu tela s dôsledne vystretým chrbtom a mierne pokrčenými nohami
• vyvarujte sa používaniu neprimeranej záťaže
• udržujte dostatočný rozsah pohybu
• pohyb ukončujte zatiahnutím ramien dozadu a vypnutím hrudníka

a este si precitaj toto http://power-sport.sk/cviky-technika/98-top-10-najvacsich-chyb-pri-mtvom-tahu


• nezabúdajte na strečing ani medzi sériami
06.04.2010 - 21:52:52
00
keyboard_arrow_up