Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zdravim,
mam vidlicu SR Suntour Epicon a hydraulicku brzdu shimano BR-M575 http://www.kupkolo.cz/produkty/Komponenty-horske-brzdy_29/Brzdy-kotoucove_83/shimano_717/Brzda-kotoucova-Shimano-BR-M486-White_5878.html len v ciernom.

Problem je, ze pri brzdeni sa zacne vidlica triast. Nie zasuvat, ale jej koniec - kde je rychloupinak sa trasie dopredu a dozadu. Je to o kusok ale citim tie vibracie. Brzdu mam uz nieco vyse 2rokov. Na zaciatku si nepamatam ze by to robilo a bol tam kotuc aligator http://www.kupkolo.cz/popup_image.php?pID=4707

Po prvej zime, kedy som nejazdil, sa mi zdalo ze z brzdy unikla mala cast brzdovej kvapaliny. Na dlzke kroku paky to nebolo vobec poznat. A od vtedy ako keby to zacalo. Kotuc som ocistil, odmastil. Dosticky taktiez ocistil, odbrusil cast z plochy, dokonca ich skusil aj vypalit :) neviem ci sa to este robi. Nepomohlo to. V servise mi poradili nech vymenim kotuc za original shimano. Vymenil som, nepomohlo. Od vtedy som ziaden unik kvapaliny nepozoroval. Ale robi to stale. Mohli by ste mi poradit? Zadnu brzdu mam Hayes HFX9 s tou za 5rokov nebol ziadny problem. Vymenit ich nemozem, shimano nema obojstrannu paku ako Hayes. Predpokladam ze je chyba v dostickach. Alebo je to proste nekvalitna lacna (najlacnejsia) hydraulika od shimana? Ak mam vymenit dosticky, tak uz radsej kupim celu brzdu aj s dostickami http://www.kupkolo.cz/produkty/Komponenty-horske-brzdy_29/Brzdy-kotoucove_83/Shimano-trmeny-a-samotne_153/Trmen-predni-Shimano-LX-BR-M585-FUR6S_115.html

Nebude problem s montazou? Hadica bude pasovat predpokaldam.

VĎAKA, Peter
Zobraziť komentár 04.05.2010 - 22:21:24
00
Aj sa hýbe vidla tak ako to popisuješ, bude mať vakel, alebo máš nedotiahnuté hlavové zloženie. S brzdou to podľa mňa nemá nič spoločné
Zobraziť komentár 04.05.2010 - 22:27:29
00
ale ma to s brzdou vela spolocneho. treba skusit vymenit kotuc alebo dosticky je to kombinaciou. niektore kotuce maju vacsie chladiace diery a to znamena ze dosticka sucha o mensiu plochu ktora je prerusovana a tieto vibracie sa prenasaju potom na vidlu.
Zobraziť komentár 04.05.2010 - 22:33:25
00
Vidla ma najazdenych cca 1000km kupoval som ju uplne novu. Hlavove som kontroloval, dotiahnute bolo. Skusim sa pozriet este raz, ale som si skoro isty ze v tom problem nebude, lebo sa trasu len nohy naspodu - kde ich najviac ovplyvnuje brzdenie. Nic neziaduce sa pri brzdeni v okoli hlavoveho nedeje. Ani vola, ani zvuky.
Zobraziť komentár 04.05.2010 - 22:33:51
00
niektore kotuce maju vacsie chladiace diery a to znamena ze dosticka sucha o mensiu plochu
ano to bol ten aligator, preto mi v servise poradili novy kotuc. Problem to vsak nevyriesilo.
Zobraziť komentár 04.05.2010 - 22:35:34
10
To nieje vaklom. Mal som to iste aj ja na tora vs 485. Je to kombinaciou dosticiek a kotucu. Skus pouzit ine dosticky. Tam bude asi pes zakopany. Ja som bike predal z novymi nezabehnutymi platnami a neriesil som to dalej. Ale vyzeralo to nebezpecne, hlavne na asfalte ked si vidla viditelne pohybovala az nikolko cm vpred a vzad a to rychlo. Kotuce som mal pritom XT.
Zobraziť komentár 04.05.2010 - 22:57:49
00
chlapi to iste !!!
vidla suntour epicon 100 mm vzduch a brzda magura julie kotuc 180 mm trase ju jak drzdovy chvost grrr , dosticky vymienane nie teraz ale za nove este nie su zbrusene ani z 1/4
nepomohlo by mi keby som dal iba 160 mm kotuc na predok ? predtym som mal masivnejsiu toru 302 coil a nerobilo to , inak dost s tym ma aj plast teraz som prezul na 1,95 a len potom som videl jak to dokaze triast a uz aj ked som isiel dole drglotavym terenom napr po traktorovej stope :-) pred tym som mal riaden 2.35 RR makucky ako perinka asi pojde naspet kua ....
Zobraziť komentár 05.05.2010 - 07:32:02
00
neviete ci je to na reklamaciu ??
Zobraziť komentár 05.05.2010 - 09:28:53
00
no pekne. takze nie som sam. a dosticky si daval ake do tej magury? pred vymenou ti to nerobilo? ale ved epicon tu ma milion ludi. a minimalne 90% z nich ma kotuc a nie Vcka. a nikomu inemu to nerobi, len nam dvom? vidlicou to asi teda nebude...
Zobraziť komentár 05.05.2010 - 10:29:39
00
robi to skoro vsetkym, len nie kazdy si to vsima pripadne nie kazdy brzdi tak prudko prednou brzdou. ja mam 160mm xtr kotuc a xt platne a vibruje.
Zobraziť komentár 05.05.2010 - 10:47:34
00
vybrácia môže byť spôsobená aj zavzdušnenou brzdou, teda ak je tam trošilinku vzduchu pri stlačení tak sa netreba čudovať, potom to môže mať na svedomí zamastenosť systému
Zobraziť komentár 05.05.2010 - 11:03:43
00
neviem si predstavit ako zavzdusnena brzda moze mat vplyv na vibrovanie pri brzdeni, ale rad sa naucim nieco nove...
Zobraziť komentár 05.05.2010 - 11:08:41
00
no vies ja som menil vidlu nie brzdy tie idu so mnou od zaciatku co ich mam :-)
ale dnes som vymenil 180 kotuc za 160 a zatial len tak po dvore to vyzeralo nadejne a kedze sa rozprsalo neskusal som v terene , skusim zajtra inak 160 mm kotuc origo magura nejak nie je uplne zasunuty do prasata a tym padom je iba polovicka vysky dosticiek obrusena vyzerato to ako zly vtip, este ze sa dali otocit na opacnu stranu , inak 180 kotuc do toho isteho prasata ide krasne na celu vysku dosticiek , chyba bude asi v adaptery nie ???

ps : nechcem uz zakladat dalsiu temu ale vcera som mal vidlu este ok a dnes bola mekka ako hnoj
mi asi sfucala nejako, pred tym par vyjazdov ok , neviete co by sa mohlo pojekakat ????
Zobraziť komentár 05.05.2010 - 18:46:51
00
Kazda vidla ma iny dopredny priehyb, napr. Marzocchi ma viditelny, Reba nema prakticky ziaden, atd. Je to sposobene pracovnou volou v puzdrach. Neviem tento konkretny pripad, mozno maju tie vidlice vacsiu volu v puzdrach, co na jednej strane dava velku citlivost (hlavne pri testovani statickom polozeni kolesa na vahu :lol: ) a co je dolezitejsie, prilis mala vola v puzdrach sposobuje necitlivost vidlice pri dlhsom narocnom zjazde, na druhu stranu zase je vacsi dopredny pohyb.
Zobraziť komentár 05.05.2010 - 18:53:05
00
To nieje vaklom. Mal som to iste aj ja na tora vs 485. Je to kombinaciou dosticiek a kotucu. Skus pouzit ine dosticky. Tam bude asi pes zakopany. Ja som bike predal z novymi nezabehnutymi platnami a neriesil som to dalej. Ale vyzeralo to nebezpecne, hlavne na asfalte ked si vidla viditelne pohybovala az nikolko cm vpred a vzad a to rychlo. Kotuce som mal pritom XT.
Ja mám 486 vs. tora. Menil som platničky originál Shimano za Alligator semi-metalic. Ale ako ma to teraz pri brzdení je neznesiteľné, zábeh veľmi nepomohol, zbrúsenie povrchu pomohlo na 5min, potom to isté. Tak to vibruje, že sa normálne bojím o vidlu.

Je to tým, že kotúč neznesie materiál? (organika vs semi vs metalic)
Alebo je problém vo výrobcovi? (Shimano vs. Alligator)
Pômože mi Alligator organický?
Zobraziť komentár 23.05.2010 - 16:45:31
00
keyboard_arrow_up