Nazdarek
Potrebujem poradit kupil som RS Recon U-turn a nemam navod. Chcem sa opytat co by sa stalo ak ju zamknem a nahodou zoskocim z niecoho vacsieho? Ten zamok sa poskodi alebo prepruzi a odomkne sa a naspat zamkne? D.
prepruzi a zase ostane zamknuty. cize lock sa neposkodi... nakoniec da sa to vyskusat aj na mieste... daj si na nohu vidlice zip pasku, aby si videl kolko to beha, zamknes vidlu a prudko ju skusis stlacit... uvidis, ze v pohode prepruzi...
samozrejme ta ochrana proti prerazeniu locku nie je vsemohuca... mimochodom ja realne nevidim dovod na zamykanie tej vidlice, velmi sa to nepohupuje ani odomknute a ten lock tiez nie je uplne pevny, zamknuta vidla sa tak 1 cm hybe. navyse sa vidla zamkne v hornej polohe... a kombinovat znizenie u-turnom a nasledne zamknutie pred kopcom povazujem za otravne a neprakticke... dufam len, ze tym "zoskocim" si nemyslel, ze tu vidlu pouzivas na dirt alebo tak... a navyse zamknutu...
reconov je viac typov... ja mam toru 318 u-turn, co je skoro to iste ako recon 351 u-turn (rozdiel je prakticky len v materiale vhutornych noh...) citlivost zavisi od tvrdosti pruziny, standardne tam je pruzina na 60-70 kg (v tore, v recone si nie som isty). citliva je paradne, oproti marzocchi mx comp, ktoru som jazdil predtym, sa to neda porovnat... btw mam cca 70kg...
no ja mam podla predajcu bicykla Rock Shox Tora 318, Motion Control Lockout, 100 mm / reb. Adj. a co je vlastne ten U-turn? mar-tin mas rovnaku? inak som ju bol uz 4x vyskusat na Zobor ani neviem co by sa dalo viacej ocakavat od vidly az na hmotnost, zdvih a kvalitu...
inak pri viacej dotiahnutej strune pocas rychlejsieho stlacenia vydava taky slaby zvuk akoby sa v jednej casti o nieco suchla?, alebo nieco v nej ruplo? strelilo? je to normalne podla vas ?
ja mam rovnaku, ale u-turn, cize menitelny zdvih 85-130mm. ty mas pevny zdvih 100mm a mozes si stelovat predpatie pruziny. a to ze ti tam sucha je v pohode, to robi pruzina o vnutornu nohu... mne to zase bucha... na tej pruzine je taka buzirka, ktora tomu ma zabranovat a ta sa niekedy (casto) zosuchne po pruzine hore alebo dole a potom to vydava zvuky... neries to a jazdi...
hmotnost, zdvih a kvalitu
co tym myslis, ze kvalitu? mne ta vidla nepripada nekvalitna, material fajn, spracovanie tiez, funkcnost ok...
to sa nehadam ale myslel som to tak, ze urcite na tej vidle niekedy nastane nejake opotrebenie. Je to otazka kvality kedy to opotrebenie nastane a pri akom zaobchadzani.
tak sup sup... cez vikend by planujem ist trosku pojazdit, podla pocasia... uz mas nahodenu novu?
Nemam zatial nahodenu ... ved mam bike v PN .... kruci ... dnes by som mohol behnut po bike, nahodim to tam a zajtra vyrazime - ma byt nadherne zajtra ...
to sa nehadam ale myslel som to tak, ze urcite na tej vidle niekedy nastane nejake opotrebenie. Je to otazka kvality kedy to opotrebenie nastane a pri akom zaobchadzani.
opotrebenie nastane, vybehaju sa puzdra... ale vzhladom na to, ze tora ma rovnake puzdra ako recon, revelation, reba a pike, a tie puzdra maju cca 3 cm, tak myslim, ze sa opotrebuju po doost dlhej dobe... este sa mozu "opotrebovat" tesnenia, ale to je spotrebny material, ine vidlice budu na tom v tomto smere rovnako...
Čo sa opotrebenia RS týka,nedávno som sa stretol s testom kde dopadli lepšie ako FOXky.
Recon U-turn momentálne používam k plnej spokojnosti.A to je najlacnejšia vidla akú za posledných cca 6 rokov mám.
saturday morning je na sobotu
a pozeral som teraz aj na slavnom shmu.sk a hlasia vietor a mrholenie...
takze nic moc...
ale ak by to vyslo, tak pojdem... aspon na kratky vyjazd... a skor doobedu...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
inak pri viacej dotiahnutej strune pocas rychlejsieho stlacenia vydava taky slaby zvuk akoby sa v jednej casti o nieco suchla?, alebo nieco v nej ruplo? strelilo? je to normalne podla vas ?
co tym myslis, ze kvalitu? mne ta vidla nepripada nekvalitna, material fajn, spracovanie tiez, funkcnost ok...
koliba ?? to kde je ? v ktorom storoci?
tak sup sup... cez vikend by planujem ist trosku pojazdit, podla pocasia... uz mas nahodenu novu?
koliba ?? to kde je ? v ktorom storoci?
To bolo pre Martina ... ale mozes sa pridat ...
Nemam zatial nahodenu ... ved mam bike v PN .... kruci ... dnes by som mohol behnut po bike, nahodim to tam a zajtra vyrazime - ma byt nadherne zajtra ...
opotrebenie nastane, vybehaju sa puzdra... ale vzhladom na to, ze tora ma rovnake puzdra ako recon, revelation, reba a pike, a tie puzdra maju cca 3 cm, tak myslim, ze sa opotrebuju po doost dlhej dobe... este sa mozu "opotrebovat" tesnenia, ale to je spotrebny material, ine vidlice budu na tom v tomto smere rovnako...
Recon U-turn momentálne používam k plnej spokojnosti.A to je najlacnejšia vidla akú za posledných cca 6 rokov mám.
hej, nadherne... asi takto....
hej, nadherne... asi takto....
to je blbooost ... to mas na nedelu .... zajtra bude tak ako dnes ...
a pozeral som teraz aj na slavnom shmu.sk a hlasia vietor a mrholenie...
takze nic moc...
ale ak by to vyslo, tak pojdem... aspon na kratky vyjazd... a skor doobedu...