Tak kanoe by sa zišlo tým, čo boli na Polome hodinku pred nami cez najväčšiu búrku (však chalani ) Nám už len príjemne pršalo pri stúpaní zo Strečna. Dokonca mi bola aj menšia zima pri zjazde do Stráňav ako som čakal
ja som si to aj s chalanmy dnes riadne uzil v tom lejaku v stanavach okolo 3. pri stupani na polom mierny dazdik ,zjazd do strecna ok,ale prejazd zo strecna do stranav hotovy stredovek zvysok trasy sme vzdali a radsej rychlo domov do tepla
u Maca sme pokus pre dážď zastavili , ani pod mostom to nebolo bohviečo ani pre vás to nevyzeralo nádejne, dali sme teda aspoň variant B - Straník
Ráno tréning do "slnečného" Súľova nevyšiel, A varianta sa nekonala, ešte doma ma chytil dážď. B varianta Straník tiež.
Tak ostala záloha, ktorá nezradí - po vlastných tréning v lesoparku na Rajecký maratón s parťákom chlpáčom .Je čierny, o hodne väčší a namá takéto okrúhle uši, veď ho poznáte .
Nelly, ty závodíš?? Mooc hezkyyyy! Gratulujem ti aj ja
Dnes nám s kamošom "vyšiel" trošku mokrejší výletík. Ako som tu písal, že kvôli vzdialenosti sa tentokrát nepridám, tak opak sa stal realitou. Jáódpadnem 116km, smer Žilina, Divinka, Veľké Rovne, Semeteš, Turzovka a blúdenie po kútoch Klokočova v snahe nájsť povestné zlepencové gule. Po 25-30 km blúdení sme ich nakoniec objavili, resp iba jednu. Stretli sme pár srniek, lasicu(tá bola bohužiaľ rozprestretá na vozovke, takže sa to neráta )
Nejaké mokré obrázky
Alenka a Iceman, ďakujem za gratuláciu. Tie spoločné "light" výjazdy asi priniesli svoje ovocie
som Bercovi hovoril, že sme dobre potrénovali spolu. Som zvedavý aké výsledky dosiahne on. Je zatiaľ jediný bajker z divinskej doliny, ktorý ešte túto sezónu nestál na bedni
2 Pištík: dobre ste si dali Nabudúce bude hádam už lepšie počasie a tie Javorníky nám vyjdu. Myslím, že nebudeš mať problém, že by si nestíhal
Mno, 90% sa šlo po asfaltke a šlo sa naozaj pohodovo. Na Javorníky sa síce nesmelo, ale predsa aj teším . Ja som ešte nebol nikde, takže sa teším úplne všade...
Chcem ešte pozdraviť dvoch českých turistov z Frýdku Místku, stretli sme ich v Klokočovskom Skalí, pri guľkách. Ponúkli nás čerstvým čajom "mate de coca" supersilný vývar z lístkov koky, doslova vzpružovák, takže nebyť tejto nedele, nedostanem do seba tento nádherný alkaloid
Kam sa hrabe enervit
Priebežne dáva sa známosť, že 13.6. 2010 sa koná Orava trip Takže ak bude počasie super a nebude na tento termín si nič neplánujte V pláne sú dve možnosti:
1. Nepoznaný panenský kraj - Hrebeň Oravských Beskýd, s prejazdom až do Poľska. Príroda krása, dĺžka okolo 60 km prevýšenie do 2000 m. Dovoz do Oravskej Lesnej individuálny.
2. Čistá príroda dolnej Oravy - Po trase Oravského maratónu, ale iba z časti plus ku tomu prejazd cez Chlebnice, Veľké a Malé Borové a Kvačianskú dolinu. Príroda krása, výhľady na Roháče a s ukončením v Kolibe pri pečenej husi (žužu bude brokolicu chrúmať ) a pivečku ...trasa - okolo 60 - 70 km, prevýšenie do 2000 m. Doprava individuálna alebo vlakom zo Žiliny o 7.00 hod. do Dolného Kubína.
Môže byť, či ?
Ja som skôr za tie Beskydy. Moravsko-sliezske Beskydy boli super ak budú také aj oravské tak nie je o čom. Ja radšej lesy, hory, traily, drsnú prírodu ako nejaké lúky a poľné cesty. A termín je dobre stanovený, Berco má voľný víkend. Uvidím, možno ešte niekoho zoženiem
13.6.2010:
1. možnosť - po stopách Oravského maratónu organizuje Eli, takže k tomu sa vyjadruje on.
2.možnosť Oravská Lesná organizujem ja, takže trasa je predbežne následovná: (ako Iceman napísal tvrdá horská a drsná krajina).
Stretnutie pri kostole resp. na parkovisku pred Obecným úradom v Oravskej Lesnej.
Start: kostol Oravská Lesná - Brišovka (asfalt) - Kubínska (asfalt) - sedlo Beskyd (pri konečnej úvraťovej železničke) - zel.zn. smer Talapkov Beskyd (variantou môže byť čiastočné skrátenie trasy po lúkach na verím v Boha s napojením sa na modrú za Bednárovou) - modr. zn. (po hrebeni SVK/POL postupne cez Bednárovú 1093m, Kukoškolu 1023m, sedlo Podúšust, Úšust 1155m, Kaňovky 952m, Javorina 1051m, Solisko) až na sedlo Przelecz Glinka Ujsóly po slovensky hranica SVK/POL nad Novoťou - pokračovanie po modrej na Jaworzynu 1042m po križovatku turistických trás so žltou - po žltej na poľskú stranu (PTTK Schronisko - chata) popod kopec Kubiesowka do osady, dedinky Glinka - po žltej cez osadu Zawodzie do Soblówky a na záver poľskej strany po zelenej na sedlo Príslop medzi Rycierovou horou a Svitkovou - odtiaľ buď po zelenej do osady Podrycierová a spät po lesnej asfaltke ponad Vychylovku na sedlo Beskyd, alebo po modrej na vrch Svitková a následne zjazd po zelenej na sedlo Beskyd. Odtiaľ po červenej cez Demänovú, Kubínsku, Lehotskú na Bučinu a po žltej k autám a domov.
Vyšlo by to nejakých cca 50-55km, cca 2000 m výškových, terén prevažne chodníčky a lesné cesty. Jediný problém je, aby bolo , lebo je to najchladnejšia obec na SVK a išlo by sa prevažne v teréne nad 800m.
Nikdy som po tom modrom hrebeni nešiel, tak neviem, čo nás tam čaká. Akurát som čítal pár blogov o prechode a chodí tam máličko ľudí a veľa zveri. Problémovým miestom je vraj stúpanie na Úšust a potom na Svitkovú, kde treba ísť asi ja peši. Vrchol Úšustu je vraj bez výhľadov, ale sú tam čučoriedky
Ešte som zabudol, ak sa niekomu dá môže dať aj mapu z cykloserveru.cz, lebo ja to akosi neviem, len pre ilustráciu..alebo mi napíšte ako na to a naklikanú ju vložím sem...
pekný okruh, ten hrebeň bude asi dosť masaker ale v norme...len tá Svitková...neviem neviem to radšej zbehnem k železnici a vyšlapem si to naspäť ako to tlačiť, tam je to dosť prudké, navyše tie vrstevnice sú tam ešte hustejšie ako na Rycierovú a to som šiel pešo a to veru "rovina" nie je...
Katko: veď ako píšem, nepoznám to tam a preto ma to láka. Všetko sa dá prispôsobiť priamo na mieste. Ešte skúšam priebežne hľadať nejaké info o hrebeni, ale zatiaľ je toho málo..takže, ak niečo nájdem, zistím, napíšem..
Viem len, že na tej chate na poľskej strane sa dá aj najesť a napiť (žurek, a pivo žiwiec)..
Masaker to jbude veru riadny, najmä, ak človek musí pozerať von oknom a už 3 týždne pomaly prší..
ešte z tej Soblowky by sme nemuseli ísť po zelenej ale po žltej ďalej až na Bačovku pod Rycierovou a odtiaľ stále po žltej do sedla Príslop, tam sa dá opäť občerstviť aj za €
Katko: som za, prispôsobíme to tak, aby sme prešli čo najviac peknej prírody..inak od tej chaty pod Rycierovou to poznám (tú poľskú spojku - žltá značka popod Rycierovu od chaty na sedlo Príslop som absolvoval 2x - alebo si to mýlim s inou farbou? čiernou?)
Začínam sa strašne tešiť. Konečne opäť niečo, kde som nikdy nebol A super je, že na orientáciu a plánovanie je tu niekto iný. A inak, nie je 50 km trocha málo A čo sa týka počasia, tak hádam nebude aj jún taký hnusný ako máj
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ráno tréning do "slnečného" Súľova nevyšiel, A varianta sa nekonala, ešte doma ma chytil dážď. B varianta Straník tiež.
Tak ostala záloha, ktorá nezradí - po vlastných tréning v lesoparku na Rajecký maratón s parťákom chlpáčom
Alenka a Iceman, ďakujem za gratuláciu. Tie spoločné "light" výjazdy asi priniesli svoje ovocie
Dnes nám s kamošom "vyšiel" trošku mokrejší výletík. Ako som tu písal, že kvôli vzdialenosti sa tentokrát nepridám, tak opak sa stal realitou. Jáódpadnem 116km, smer Žilina, Divinka, Veľké Rovne, Semeteš, Turzovka a blúdenie po kútoch Klokočova v snahe nájsť povestné zlepencové gule. Po 25-30 km blúdení sme ich nakoniec objavili, resp iba jednu. Stretli sme pár srniek, lasicu(tá bola bohužiaľ rozprestretá na vozovke, takže sa to neráta
Nejaké mokré obrázky
2 Pištík: dobre ste si dali
Chcem ešte pozdraviť dvoch českých turistov z Frýdku Místku, stretli sme ich v Klokočovskom Skalí, pri guľkách. Ponúkli nás čerstvým čajom "mate de coca" supersilný vývar z lístkov koky, doslova vzpružovák, takže nebyť tejto nedele, nedostanem do seba tento nádherný alkaloid
Kam sa hrabe enervit
1. Nepoznaný panenský kraj
2. Čistá príroda dolnej Oravy
Môže byť, či ?
1. možnosť - po stopách Oravského maratónu organizuje Eli, takže k tomu sa vyjadruje on.
2.možnosť Oravská Lesná organizujem ja, takže trasa je predbežne následovná: (ako Iceman napísal tvrdá horská a drsná krajina).
Stretnutie pri kostole resp. na parkovisku pred Obecným úradom v Oravskej Lesnej.
Start: kostol Oravská Lesná - Brišovka (asfalt) - Kubínska (asfalt) - sedlo Beskyd (pri konečnej úvraťovej železničke) - zel.zn. smer Talapkov Beskyd (variantou môže byť čiastočné skrátenie trasy po lúkach na verím v Boha s napojením sa na modrú za Bednárovou) - modr. zn. (po hrebeni SVK/POL postupne cez Bednárovú 1093m, Kukoškolu 1023m, sedlo Podúšust, Úšust 1155m, Kaňovky 952m, Javorina 1051m, Solisko) až na sedlo Przelecz Glinka Ujsóly po slovensky hranica SVK/POL nad Novoťou - pokračovanie po modrej na Jaworzynu 1042m po križovatku turistických trás so žltou - po žltej na poľskú stranu (PTTK Schronisko - chata) popod kopec Kubiesowka do osady, dedinky Glinka - po žltej cez osadu Zawodzie do Soblówky a na záver poľskej strany po zelenej na sedlo Príslop medzi Rycierovou horou a Svitkovou - odtiaľ buď po zelenej do osady Podrycierová a spät po lesnej asfaltke ponad Vychylovku na sedlo Beskyd, alebo po modrej na vrch Svitková a následne zjazd po zelenej na sedlo Beskyd. Odtiaľ po červenej cez Demänovú, Kubínsku, Lehotskú na Bučinu a po žltej k autám a domov.
Vyšlo by to nejakých cca 50-55km, cca 2000 m výškových, terén prevažne chodníčky a lesné cesty. Jediný problém je, aby bolo
Nikdy som po tom modrom hrebeni nešiel, tak neviem, čo nás tam čaká. Akurát som čítal pár blogov o prechode a chodí tam máličko ľudí a veľa zveri. Problémovým miestom je vraj stúpanie na Úšust a potom na Svitkovú, kde treba ísť asi ja peši. Vrchol Úšustu je vraj bez výhľadov, ale sú tam čučoriedky
Ešte som zabudol, ak sa niekomu dá môže dať aj mapu z cykloserveru.cz, lebo ja to akosi neviem, len pre ilustráciu..alebo mi napíšte ako na to a naklikanú ju vložím sem...
Viem len, že na tej chate na poľskej strane sa dá aj najesť a napiť (žurek, a pivo žiwiec)..
Masaker to jbude veru riadny, najmä, ak človek musí pozerať von oknom a už 3 týždne pomaly prší..