vážení, dali ste sa niekto očkovať proti kliešťovej encefalitíde? vzhľadom na množstvo kliešťov v malých karpatoch nad tým uvažujem. za jeden výjazd, kedy som sa trochu viac pomotal po tráve som ich zo seba pozbieral hádam 10, prisaté boli dva máte niekto info o cene, účinnosti atď, skrátka nejaké podrobnosti. oplatí sa to vôbec?
presne ako hovori palo. tiez som zaockovany uz 2 roky, nemal som z toho ziadne nasledky. kliestov som mal v zivote 3ks. Ockovat sa treba v zime, ale lepsie neskor ako nikdy, takze ja odporucam. jedna davka bola okolo 15e, potrebujes 3. Niekedy to Union preplacal, neviem cito este plati. A viem, ze bol aj stav, ze vakciny neboli/nedali sa zohnat
Kliešťa môžeš chytiť hocikde. Pred pár rokmi som jedného nakúpil v strede leta v ihličnatom lese vo výške cca 1000-1200 mnm pod Kráľovou hoľou. A tuším minulý rok v máji, ešte tu bolo dosť chladno na mňa jeden skočil pod Starým Smokovcom v cca 900mnm. Niekto by mal tým malým sviniam vysvetliť, že na takýchto miestach nemajú čo robiť. V každom prípade ako tu už niekto spomenul, po každom výjazde kontrola na holáka. Hlavne pod pazuchami, pod kolenami, slabiny na nohách. A so zrkadlom kontrolujem aj prdel, hehe. Lebo raz som chytil dvoch priamo na zadok, keď som kadil v listnatom lese. To som ich ešte nevedel vyberať a keď som to bol dať vybrať na pohotovosti, tak na mňa kukali jak na úchyla.
tiež som zaočkovaný asi už deväť rokov, bez problémov.. očkuje sa to nejak tak, že prvá vakcína, potom ďalšia o mesiac a ďalšia o tri mesiace a na tri roky máš pokoj.. po troch rokoch treba zas jednu vakcínu.. cena je tuším okolo tých 15€/ks.. a aby som nezabudol, to očkovanie bude asi ozaj nejaké "svinstvo", lebo aby ťa mohli zaočkovať musíš byť 100% zdravý a na to preočkovanie po troch rokoch máš ísť radšej neskôr ako skôr, aby si nemal v tele príliž veľa protilátok..
a čo sa týka toho nakazenia: kamarátka dostala boreliózu a kliešta mala prisatého max 2 hod, takže vždy treba čím skôr von..
dotm: dik za info
gronkjear: zjavne kliest nestudoval lekarske spisy, ze nema pustat borelliu skor nez za 24hod .. ja som to mal raz tiez, davno, ked som este nevedel, ze nieco take existuje. Ale pravda, kliest bol prisaty pomerne dlho.
Poznam dvoch ludi vratane mna, co boli zaockovani a nemali ziadne vedlajsie priznaky. Zaockovat sa da kedykolvek, ale ked zacnes s ockovanim teraz, tak si vytvoris protilatky az po skonceni kliestovej sezony, a preto sa odporuca absolvovat to v zime, aby si to ockovanie vyuzil.
gronkjear: Pri akomkolvek ockovani musis byt uplne zdravy. Je to koli tomu aby sa imunitny system mohol sustredit na vytvaranie imunity voci chorobe, na ktoru si ockovany, a nemusel sa sustredit na boj s inou chorobou. Potom by to ockovanie nemuselo byt ucinne, alebo by sa zvysilo riziko neziaducich ucinkov. Alebo tak nejako to je. Kludne ma niekto opravte.
Myslím,že ich likviduje aj chlast,poznám jedného starého noťasa,keď si raz vyzliekol košeľu mal na pleci obrovského nasosaného kliešťa,takého som nevidel ešte ani môjmu psovi,keď mu chalanisko doňho ťukol,kliešť odpadol po preskúmaní sa zistilo,že kliešť je kaput,určite otrava alkoholom
ok mozes dat nejaky konkretny typ na repelenty ktore pouzivas ? ...
v kazdom dobrom rybarskom obchode by mali predavat "SZUKA" repelent ci v spreji alebo masti... je to jeden z mala repelentov co fakt odpudzuje hmyz a nielen komare ale aj klieste... nejaky OFF alebo ine "super" repelenty, ktore su este aj predrazene na to ze nefunguju sa mozu schovat
ja používam tento,výborne funguje s kombináciou spotených chráničov zatiaľ som nemal nemal žiadnych klieštov,okrem dneška,ale to bude tým,že ten repelent nefunguje vo vode a v tom blate a mokre sa asi zmyl,navyše chrániče boli v ruxaku
par dni som mal moznost sa rozpravat s chlapom co sa venuje kliestom..strasne vela ich je nakazenych hlavne boreliozou..dokonca sme mali moznost vidiet kliestou mensich ako 1mm! takzvane nynfy .ktore mozu byt uz taktiez nakazene..dokoca jasterica zelena ich mala zapitych strasne vela..takze vyhybat sa travam krikom a pouzivat repelent
par dni som mal moznost sa rozpravat s chlapom co sa venuje kliestom..strasne vela ich je nakazenych hlavne boreliozou..dokonca sme mali moznost vidiet kliestou mensich ako 1mm! takzvane nynfy .ktore mozu byt uz taktiez nakazene..dokoca jasterica zelena ich mala zapitych strasne vela..takze vyhybat sa travam krikom a pouzivat repelent
tak tak, vela nakazenych.. doma (Tribec) mavam kliestov bezne a nic... moj prvy v MK bol hned nakazeny.. dostal som borelu aj ja, a teraz min. mesac bez biku
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a tiež som očkovaný, tak to som z toho taký ....
a čo sa týka toho nakazenia: kamarátka dostala boreliózu a kliešta mala prisatého max 2 hod, takže vždy treba čím skôr von..
gronkjear: zjavne kliest nestudoval lekarske spisy, ze nema pustat borelliu skor nez za 24hod
gronkjear: Pri akomkolvek ockovani musis byt uplne zdravy. Je to koli tomu aby sa imunitny system mohol sustredit na vytvaranie imunity voci chorobe, na ktoru si ockovany, a nemusel sa sustredit na boj s inou chorobou. Potom by to ockovanie nemuselo byt ucinne, alebo by sa zvysilo riziko neziaducich ucinkov. Alebo tak nejako to je. Kludne ma niekto opravte.
Pozrite aj diskusiu.
v kazdom dobrom rybarskom obchode by mali predavat "SZUKA" repelent ci v spreji alebo masti... je to jeden z mala repelentov co fakt odpudzuje hmyz a nielen komare ale aj klieste... nejaky OFF alebo ine "super" repelenty, ktore su este aj predrazene na to ze nefunguju sa mozu schovat
najlepsia je mast podla mna, dlhsie vydrzi
tak tak, vela nakazenych.. doma (Tribec) mavam kliestov bezne a nic... moj prvy v MK bol hned nakazeny.. dostal som borelu aj ja, a teraz min. mesac bez biku
najlepsia je mast podla mna, dlhsie vydrzi
Tento krém je naozaj vhodný keď ideš na ryby, sám som ho niekoľko rokov používal. Je však mastný ako fras a všetko sa na teba lepí... Na bike nevhodný