a ked niekto dopuje, to nieje podvod? :^)
01.06.2010 - 17:36:52
00
je to sikovne ale ja to neuznavam ja by som si to nenamontoval ja ked idem von na biku tak ja sa tam idem znicit a nie aby mi pomahal motorcek to nie ale oni jazdia na pretekoch takze sa im necudujem su v tom prachy
01.06.2010 - 17:52:33
00
Bicykle komisári na štarte vážia, doteraz náhodne. Prečítali si na internete, že niektorý výrobca má mimoriadne ľahký rám, iný výrobca ľahké kolesá a keď niečo také vidí, jedno či pod pretekárom alebo na mechaničáku, ukáže prstom - tento chcem prevážiť. A keď niektorý pretekár musí vymeniť bicykel za ťažší, tak je pod väčším dohľadom všetkých komisárov - či jazdil na jednom, alebo počas pretekov vymieňal a v cieli ho opäť vážia. No a zrazu kolo, čo má byť niekde na hranici, možno pod hranicou minimálnej váhy, je o dve kilá ťažšie. Keby ste boli na mieste toho rozhodcu, nebolo by vám to podozrivé a neurobili rozborku, čo je také ťažké? A zrazu rám, ktorý váži okolo kila má tri... Za to riziko to možno stojí, ale... Podľa reglementu má byť bicykel poháňaný výhradne ľudskou silou, bez akýchkoľvek prídavných pomôcok. Pri prvom prichytení by z toho bol asi exemplárny dištanc, aspoň taký, ako za doping.

Pozrime sa na to z druhej strany... Preteky trvajú 5-6-7 hodín, z toho jednu hodinu bude dodávať 100 W motorček. Zvyšok je mŕtva váha, ktorú treba vliecť, prípadne ešte aj brzda, ak medzi motorčekom a oskou nie je spojka. Vymeniť počas pretekov bicykel? Za skupinou ide rozhodca, ktorý hlási do rádio tour - jazdec číslo xy defekt, jazdec číslo yz podať občerstvenie a pod. Netreba to hlásiť, lebo pretekár vie oznámiť cez vysielačku do mechaničáku, čo potrebuje. Ale nevedia to v ostatných mechanických autách a preto je to potrebné ohlásiť cez rádio tour, aby tí ostatní uvoľnili ľavú stranu cesty pre mechaničák, ktorý musí ísť dopredu. A zrazu pretekár, ktorý nič nepotrebuje, nemá žiadnu viditeľnú mechanickú závadu, vymieňa bicykel. Nebolo by to podozrivé? Najmä potom, čo sa o tom píše už niekoľko mesiacov na internete...

Nepíšem, že to nie je možné, že sa to ešte nevyskúšalo... Ale nikdy nepíšem o cyklistoch, že podvádzajú, pokiaľ neboli prichytení.. A nielen o cyklistoch.
01.06.2010 - 22:15:57
00
JoKo pekne si to napisal :y:
skor by som za tym hladal marketingovy tah typu Paliho Kapurkova. tiez sa na to namotalo plno serioznych dennikov a nakoniec je to reklama na chlast. Aj v tomto by som videl len podobny marketingovy tah. Minimalne naklady a v priebehu 48h o tom hovori cela svetova cyklisticka komunita. V jednoduchosti je uspech ;)
01.06.2010 - 22:33:22
00
Mne sa len nechce veriť že tak malý motorček dokáže ísť 50kou s cca 80-90 kg závažím - Fabian je predsalen trochu väčší.
01.06.2010 - 23:00:28
00
samotny motorcek 50tkou urcite nepojde bez mojho prispenia, zrejme je to myslene, ze dopomoze mi ist az 50, teda kazdemu o 100 Wattov navyse
01.06.2010 - 23:22:39
00
V konecnom dosledku takyto doping nesposobuje ziadne vedlajsie ucinky na zdravi a preto by sa mozno k nemu priklonilo aj viac pretekarov.
Je to aspon na zamyslenie........
02.06.2010 - 09:36:53
00
http://sport.idnes.cz/v-kole-ma-motor-vini-cancellaru-to-je-silene-odmita-cyklista-podvod-stoleti-162-/cyklistika.asp?c=A100601_165536_cyklistika_fil
veď si stačí počkať ako bude jazdiť ďalej.pokiaľ akurát nechytne chrípku alebo iný vírus čo akože spôsobí pokles výkonnosti :)
02.06.2010 - 10:08:51
00
nový stroj viděl. Má vážit deset kilo, o čtyři kila víc, než je minimální váha stanovená federací UCI,


UCI menila regule?
02.06.2010 - 10:38:11
00
Popozerala som články a videá... a toť môj skromný srnčí názor:

Nemyslím, že by cyklista formátu Cancellaru podvádzal takouto úbohou pomôckou. Veľmi dobre svoj názor napísal JoKo ( :y: :bow: ). Ťahať toľké kilometre super odľahčený rám nakŕmený dvojkilovým vrčadlom, s tým, že keď ho prichytia, budú ho mať za blázna a stratí dobré meno na celý život...

Pozrela som aj predvádzacie video tohto "zázraku" - pomôcka je hlučná, ťažká a dosť zbytočná aj pre bežného človeka. Teta predvádzala zázrak schovaný do horského rámu - preboha, veď tým sa z bežného ťažšieho bicykla stane stacionár! :fubar: Do prírody chodím za tichom, nie aby mi pod zadkom vrčal vlastný bajk! :fubar: Ani na cesty do práce sa mi to nezdá bohvieaké - bicykel je predsa o preprave zadarmo, pre šetrenie peňazí i energií, pre radosť z pohybu - alebo nie?... :tmi:
02.06.2010 - 11:32:04
00
kraaasna mystifikacia. Ako sa daju dve nesuvisiace veci dat dokopy.
Ale myslienka motorceka neni zasa az taka nanic, kopec ludi, ktori bike maju ako dopravny prostriedok z bodu a do bodu b, by uvitalo ze im daco pomoze prekonat kopec. Len neviem odkial beriete 2 kila, podla mna by sa to dalo poskladat aj s baterkou do pol kila. a elektromotor vie ist velmi ticho. Navyse je to skladne, netreba ziadne velke upravy biku;)) Jedinu komplikaciu vidim vo vymene baterie resp. nabijani.
Ale na sport je to uz hlupost, a spajat to s cancelarom je mozne iba v ironickej rovine, ved aj to video je evidentne zlozene z prezentacie myslienky a riesenia a potom zo spekulacie.
A mozno to raz aj na stare kolena pouzijem ked pojdem na pivo kilometer od domu ;))
02.06.2010 - 12:16:09
00
Dve kilá spomínajú tie články. :makeup:

Ináč, nedalo mi - a znovu som si prehrala to inkriminované video s tými provokačne ďobajúcimi červenými šípkami - v snahe zistiť, aké podozrivé pohyby rukami to ten podvodník Cancellara robil... ]:)

Fakt to bolo veľmi podozrivé, on radil... :lol: (:fubar: )

A ako len podozrivo držal tie riadítka - a radil len jednou podvodníckou rukou!!! (v zmysle videa, že nedržal naraz obidve madlá, ale jedno zhora a druhé púšťal a preraďoval). Veď kto už niekedy jazdil vo vyššej rýchlosti väčšiu vzdialenosť na žiletke vie, že vtedy je pohodlnejšie, ak sa drží zhora...a keď sa musí radiť, nemusí púšťať celý kormaň, stačí jednou rukou...

:devil:
02.06.2010 - 12:45:52
00
Po prečítaní dostupných informácií a zhliadnutí videí sa tiež prikláňam k názoru, že ide na 99% o fikciu. Motor nebeží ticho a je s tým spojených veľa ďalších komlikácií ako napísal Joko. Zrejme je to pokus o senzáciu alebo dobrá reklama na motor (ako tu už niekto napísal) na účet Cancellaru.
02.06.2010 - 13:02:48
00
presne tak...
taku blamaz by urcite ziadny z profi jazdcov, ani profi timov, ani vyrobcov bicyklov neriskoval...
je jasne, ze by to dlho neostalo nezistene a po zisteni by to bol koniec pre tim, jazdca aj vyrobcu...
02.06.2010 - 14:55:02
00
neviem, ci to uz na linkach nebolo, ale davam do vlakna, je to z ineho fora:

"Ja bych v tomhle byl dost opatrnej. Sice bych uplne nevylucoval ze se nekdo o takovejhle podvod muze pokusit, na druhou stranu bych v prvni rade za timhle videl marketingovou kampan vyrobce. Ten bazmek zrejme fakt nekdo vyrabi. Potrebuje to prodavat. Tak ma dve moznosti. Bud udelat marketingovou akci v casopisech, na netu atd, to by ho ale stalo sileny penize. Ty by si mohla dovolit velka firma, ale ne nejaka garazovka. Takze treba nekoho napadlo ze staci pustit trochu informaci o produktu ven, to zas tolik nestoji. Pak vybrat nekoho komu to jezdi, sestrihat par nejasnejch zaberu a pustit ven famu. Ta se narozdil od bezny reklamy siri sama, rychle a zadarmo. Takze s nakladam blizkejma nule ma reklamu kterou by jinak poridil za neskutecny penize, resp. nikdy by ji nezaplatil. A ted uz sedi u mailu a sbira objednavky."

:|
02.06.2010 - 15:27:08
00
keyboard_arrow_up