Lokalizácia
Formulár sa odosiela
pokial tam máš pedále ktoré chceš vyhodiť ostáva ešte jedno drastické riešenie :devil:
Presne viem na co myslis :D Stare pedaly zo Scottika som demontoval tak ze som osku uchytil do zveraka a pouzil hrubu silu :muscle: A bez Katkovho odporucania to fakt neskusajte.
Zobraziť komentár 21.06.2010 - 20:56:59
00
Dlho som neprispel do žiadnej technickej témy :)

Pri akej teplote si zapekal? Mal si radšej pečatiť :)

Pedále na 17 klúč som ešte nevidel :)

Vazelína - poznáš? Používa sa aj na závity pri montáži :)

Počúvaj radu väčšiny a zober si na to poriadku metrovú rúru. Ak je metrová málo, tak použi trojmetrovú :)

Ešte čo by som tak.... aha, už viem.... nie je od veci vždy po sezóne celý bajk rozobrať, aj kamarát sa poučil až keď sme menili kluky a na starej stredovej miske sme zlomili sťahovák, potom to dva dni musel máčať v nejakom sajrajte a až potom to povolilo, sviňa :)
Zobraziť komentár 21.06.2010 - 20:59:26
00
Hod foto tych luk a pedalov, aby sme si boli isti, ze radime dobre .. ten kluc nas znacne zneistel :lol:
Zobraziť komentár 21.06.2010 - 21:45:02
00
je to na 15-ku, pomylil som sa, no aj tak to nejde dole. zajtra to nastriekam s tym konkorom a uvidim, lebo vazelina sa tak hlboko nedostane.
nema to imbus, su to obycajne nenaslapne pedale, uz som tam skusal dat aj kluc a buchal som po nom s kladivom s ktorym som rozbijal beton a nic. drzi jak maria.

root: co to bol za sajrajt?
Zobraziť komentár 21.06.2010 - 22:21:37
00
... lebo vazelina sa tak hlboko nedostane.

Tak teraz som skoro spadol zo stoličky!!! :rofl: :rofl: :rofl:
On myslel namazať vazelínou predtým, ako ich namontuješ. Potom sa takto nezakusnú. ;)
Zobraziť komentár 22.06.2010 - 00:38:02
00
Ale zakusnú, pokial to bude "vhodná" vazelína a vhodné podmienky. Moja cerstvá skúsenost: potreboval som demontovat stred, jedna miska isla pekne, druhú som vytácal pol hodiny po 1/6 otácky. Výsledok -> znicený závit v ráme. Posledné dva závity na miske (z vnútra) sa "zapiekli". Vytvorený oxid, alebo co to vlastne je ostal v závite misky a ako som misku vytácal, tak ten vyplnený kúsok závitu valcoval závit v ráme. Tak 50% výsky závitu je prec :worried:
Pritom si pamatám, ze som tam urcite dával vazelínu, ale nebolo to rozoberané 3-4 roky, a bajk ani nebol moc pouzívaný.
Zobraziť komentár 22.06.2010 - 10:43:56
00
Och čakal som som recept na pochúťku - zapečené pedále a tu toto . Tak nič ...
Zobraziť komentár 22.06.2010 - 10:48:35
00
v rokoch minulych som mal tak zapecenu AL sedlovku v crmo rame author kinetik, ze sla von az po nahriati na turistickom varici a krutenim 2ma hasakmi a 4rmi rukami :rock: :muscle:
ziadne WD ani brzdovka a podobne sajrajty nepomohli :D
Zobraziť komentár 22.06.2010 - 11:37:42
00
Och čakal som som recept na pochúťku - zapečené pedále a tu toto . Tak nič ...

moj prvy pocit z nazvu temy bol tiez taky :rofl:
Zobraziť komentár 22.06.2010 - 11:58:55
00
:rofl: :rofl: :rofl:
Zobraziť komentár 22.06.2010 - 13:59:44
00
dobre dobre, diky za rady, ked to nepojde tak jako poslednu alternativu vyskusam ten plamen. recept vam pridam neskor ;)
inak tie pedale ked tam budem davat nove mozem namazat aj teflonovym olejom? lebo som cital ze sedlovky sa s tym mazu
Zobraziť komentár 22.06.2010 - 15:03:58
00
Nie olej sa sa vymyje a cesto nevykysne - jasne to máš napísane niekde vyšie že vazelinu 8)
Zobraziť komentár 22.06.2010 - 15:06:46
00
Zo zbierky mojich domacich receptov...

Zapecene komponenty

Na pripravu potrebujeme:
0,1 dcl konzervacneho oleja (najlepsie Konkor 101)
0,05 dcl oleja RedRum (volitelne)
50 g polotransparentnej plastickej litnej vazeliny (napr. Madit LTA)
sklenenu alebo glazurovanu keramicku misku
vidlicku
maslovacku (najlepsie silikonovu) alebo cisty stetec
plech na pecenie
papier na pecenie
alobal
nenasiakavu podlozku

Postup pripravy:
Z konzervacneho oleja a vazeliny vymiesame v miske vidlickou homogennu marinadu. Pre zlepsenie viskozitnych vlastnosti, farby a chute mozeme pridat RedRum (nie je podmienkou) a opät dobre premiesame. Dobre ocistene a vysusene zrastene komponenty umiestnime na nenasiakavu podlozku, nasledne na zrastene miesta a do ich okolia v dostatocnom mnozstve nanesieme za pomoci maslovacky alebo stetca pripravenu marinadu a nechame odstat pri izbovej teplote aspon 24 hodin. Po 24 hodinach marinadu nanesieme na zrastene miesta a do ich okolia v dostatocnom mnozstve opät, komponenty umiestnime na plech, ktory sme najprv vylozili alobalom a nasledne na to papierom na pecenie a vlozime do studenej (nevyhriatej) rury. Nastavime teplotu 140 stupnov a po jej dosiahnuti pecieme 10 minut, prip. len do momentu, kym nezacnu dymit alebo sa deformovat pryzove, plastove a ine teplotne malo odolne sucasti. Po 10 minutach znizime teplotu na 80 stupnov a nechame piect este 60-120 minut podla dlzky nestarania sa o zrasteny spoj (ak nebol rozoberany viac ako 3 roky, odporuca sa nechat 120, pripadne aj viac minut). Pocas pecenia komponenty priebezne kontrolujeme a marinadu na zrastene miesta doplname. Po dopeceni ruru vypneme a nechame vychladnut.

Hotovo, mozeme sa pokusit spoj rozobrat vsetkymi silovymi metodami. :)
Zobraziť komentár 22.06.2010 - 15:41:40
00
:y:
Zobraziť komentár 22.06.2010 - 15:50:42
00
:D :D :D :D dal si si zalezat
jedna svina je uz dole, pri druhom pedali sa zlomil kluc. hruba sila zabrala :muscle: len som zvedavy ci to bicykel este rozchodi...
Zobraziť komentár 22.06.2010 - 15:59:28
00
keyboard_arrow_up