tema pre dovolenkove detinacie, skusenosti s cestovkami, odporucane lokality, miesta, krajiny...
a tiez na pochvalenie, kam sa chystate, nech sa nestretneme v Chorvatsku na tej istej nuda plazi...
Jezus: fotiek z terénu mám minimum, viac som jazdila ako fotila. Fotky mám hlavne z prestávok na vyhliadkach a pamiatkach, a z okolitej prírody.
Výjazdy boli po aslfalte, jediný okruh cez Punta Calamita zahŕňal polovicu cesty cez šotolinu+asi trojkilometrový zjazd polohorským terénom k moru. Toto bol jediný povrch, na ktorom som mala "hendikep", zjazd na galuskách mi trval asi 25 minút, miestami sa menil na biatlon, keď som žiletku radšej zdrapla vozvýš a bežala cez trčiace skaly, ale väčšinu som zišla v sedle a obutie v pohode vydržalo (onen zatracovaný Maxxis Detonator, stále nemôžem naň povedať pol zlého slova ).
Elbianske asfaltky sú (vraj za posledné obdobie) hodne zničené, hlavne pás cesty do metra od krajnice smerom k stredu - niekedy bolo treba mať doslova oči na stopkách, aby som nevbehla do zničených miest. Ale výjazdy boli výživné a super. Hlavne ten na už spomínaný hrad Volterraio - z posledného mestečka asi dva a pol kilometra stúpania v serpentínach v asi 7%tnom sklone, potom sme bicykle nechali na odstavnej ploche pod kopcom a na zrúcaninu sa ďalej vystupovalo peši cca. 800 metrov, miestami aj štvornožky.
Ludia ak ešte neviete kam,kamoš má na Opatii v stredisku Medveja obytný príves pre 4-5 osôb podľa objemu.Nechcem robiť reklamu,ale ak má niekto záujem pošlem podrobnejšie informácie na SS.Informačný leták nebudem opravovať,bude v pôvodnom znení s titulkami
Vcera som sa vratil z tyzdneho pobytu v mestecku Orebic na poloostrove Peljesac v Chorvatsku. More a slnko nemusim, ale aj rodina ma svoje priania. Samozrejme bral som tam aj bike. Bol som tam pred dvoma rokmi s MTB-ckom. Teraz som zobral cestak. Orebic je letovisko na pobrezi, ale vsade okolo len kopce. A to nie hociake. Moja pravidelna ranna trasa o 7.00 hod bola z Orebica 12 km stupanim na vrchol sedla a 11 km zjazd do Trpanje, tam otocka a spat. potom este cca 20 km "rovinka" po pobrezi na vykruteie noh. Stupanie z Orebica cca 3 km zvlneny profil s prevysenim 60 m a potom 9 km stupanie so sklonom 7-9%. Ak zafukalo, co fukalo casto, bol to dobry zahul. Jeden den som sa vybral druhym smerom. Tam ma cakalo "len" 5 km stupanie s 9% a divoky zjazd do surfoveho raja menom Loviste. V zjazde sa mi tem kopec nezdal taky prudkym, ale ked som sa vracal spat tak to bol horor. Stupanie malo len 3 km ale malo 13% s kratkym usekom 15%. Moje prevody 34x25 uz na taketo stupanie nestacili tak som ho isiel ciki-caki po celej sirke cesty. Nastasie je tam velmi mala premavka. Za tyzden som najazdil 390 km a nastupal cca 7000m. Pekna dovolenka , manzelka a deti mali more a slnko, ja som pojazdil po paradnych kopcoch. copyrightwww.trm.sk www.trm.sk
nebol náhodou toto leto niekto vlastným autom v chorvátsku? ako to tam je s tým prihlasovaním sa na polícií atď.? prípadne iné aktuálne postrehy a výmysly roku 2010?
ako je to v HR s prevozom biku na drziaku na 5te dvere?
nemaju s tym problem?
niekde su vraj dovolene len drziaky na streche, ale neviem presne ako je to v HR
Ja som mal cestak v kufri mojej Octavie ale videl som prevazat biky sposobom ako to popisujes. Ale Chorvani su znami vetnym spojenim "nema problema". Prihlasovat sa nikde netreba.
tá prvá foto, tá krčma, kde to je? išiel som popri nej v sobotu a neviem si vôbec spomenúť kde to bolo
Tá krčma je na žel.stanici Jalna,priamo v"staničnej budove" keďže lístky tam nepredávajú.A je to za Hronskou Dúbravou smerom na Žiar nad Hronom.Jalna je časťou Trnavej Hory
noo v ceskom raji sme boli nedavno na jednodnovke, ... samozrejme som mal potrebu sa na kazdu skalku zavesit, kazde uvodne chyty si skusit a do kazdej skulinky sa vtrepat ... na konci to uz vyzeralo ze su zo mna kamarati celkom nervozni
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Výjazdy boli po aslfalte, jediný okruh cez Punta Calamita zahŕňal polovicu cesty cez šotolinu+asi trojkilometrový zjazd polohorským terénom k moru. Toto bol jediný povrch, na ktorom som mala "hendikep", zjazd na galuskách mi trval asi 25 minút, miestami sa menil na biatlon, keď som žiletku radšej zdrapla vozvýš a bežala cez trčiace skaly, ale väčšinu som zišla v sedle a obutie v pohode vydržalo (onen zatracovaný Maxxis Detonator, stále nemôžem naň povedať pol zlého slova
Elbianske asfaltky sú (vraj za posledné obdobie) hodne zničené, hlavne pás cesty do metra od krajnice smerom k stredu - niekedy bolo treba mať doslova oči na stopkách, aby som nevbehla do zničených miest. Ale výjazdy boli výživné a super. Hlavne ten na už spomínaný hrad Volterraio - z posledného mestečka asi dva a pol kilometra stúpania v serpentínach v asi 7%tnom sklone, potom sme bicykle nechali na odstavnej ploche pod kopcom a na zrúcaninu sa ďalej vystupovalo peši cca. 800 metrov, miestami aj štvornožky.
Moja reč,ešte toto leto a dúfam,že už bude "hyža" v poriadku
nemaju s tym problem?
niekde su vraj dovolene len drziaky na streche, ale neviem presne ako je to v HR
Cesky Raj - dovca 2008
(sorry ...trochu vam to tu zaspamujem
Tá krčma je na žel.stanici Jalna,priamo v"staničnej budove" keďže lístky tam nepredávajú.A je to za Hronskou Dúbravou smerom na Žiar nad Hronom.Jalna je časťou Trnavej Hory