Racho
Mesto: Prešov
Založený: 18.06.2007
Bike: Mám
S príležitosti odhlasovania nového lesného zákona by som Vás chcel oboznámiť s trasou, ktorú som nazval Lesná cesta Prešov-Košice alebo
Furča - Furča. Trasu sme vyberali tak aby sa čo najmenej jazdilo po asfalte.
Na trasu sa dá dostať z rôznych smerov a tým sa dá skracovať alebo predlžovať podľa chuti, nálady a hlavne počasia.
Začína od mestskej haly v Prešove po zelenom cyklo chodníku poza Kalváriu ponad Vydumanec na Ortáše, Pri dube doľava stále po zelenej po hrebeni Kvašnej vody až na miesto kde zelená značka prudko pod 90 stupňovým uhlom odbočuje nad Radatice. Tam začína značenie s bielymi
stužkami, ktorými sme túto trasu značili. Pokračuje na modrú tur. značku z Hanisky do údolia Svinky. Po nej až nad Pilerov mlyn. Ďalej ponad Ličartovce do Obišoviec. Cez družstvo v Obišovciach nad Lemešany, Janovík až k družstvu
v Družstevnej nad Hornádom. Odtiaľ asfaltkou smerom na Budimír na vrchole stúpania doprava na panelovú cestu ku kameňolomu. Po nej ku krematóriu v Košiciach. Ďalej cez Zelený dvor doprava cestičkami na Košickú Furču a sídlisko Dargovských hrdinov. Druhá časť trasy za Obišovcami je málo jazdená a náročná na orientáciu ale je označená bielymi faborkami.
Nevýhodou tejto trasy je, že je tzv. jednosmerná. Naspäť musíme ísť asfaltom buď smerom na Kysak alebo druhou dolinou na Rozhanovce. Je tu ešte alternatíva v Družstevnej prejsť do dediny Sokoľ a cez Kráľovu studňu, Vysoký vrch sa dostať späť do Prešova po teréne. Ďaľšou variantou je vlak. Prajem príjemné jazdenie ak niekoho táto trasa upútala a chce si ju vyskúšať. Dúfam, že to nebudú "orientačné preteky".
Naposledy upravil Racho dňa 17.07.2007 - 15:08:55, celkovo upravené 1 krát.