Intersport Stupava Trophy 2010

31.07.2010
MTB maratón
Stupava (Slovensko)

Propozície, Pozvánka, Foto, Výsledky
Zúčastnených bikerov (30)
alibernetCraObsdzajrofixskaivodrnojaro180johhhnyjurajko1975KamikubaskukyLakynoLazilovi92magic7mamrecekmartin190milsuMisqa12nufkooborPeto02richardlesejbouSmejotmaxtomitoTrancevankes
Prepáč. Ďakujem.
04.08.2010 - 00:40:03
00
od Ivanky na hlavnej stranke.. http://www.mtbiker.sk/clanky/reporty/1300/stupavsky-mtb-trophy-2010.html
04.08.2010 - 08:19:28
00

Skvelý report! :clap:
04.08.2010 - 09:46:58
00
heh, ano....s typkom sme sli spolu, utrhol lanko na prehadzovacke...do kopca tlacil, po rovine a z kopca tahal...v Lozorne to zabalil...podla mna dobre spravil, v tych kopcoch z Lozorna do Stupavy neviem neviem..i ked tam dost ludi tlacilo aj tak...ale sranda s nim bola :)
04.08.2010 - 12:23:32
00
neviete niekto , kde by som nasiel report z tej STV3? Nestihol som si to pozriet v telke :(
04.08.2010 - 13:22:46
00
report od redaktora z ciech:
http://mtbs.cz/clanek/ve-stupave-se-rodi-legenda/kategorie/popis-xcm
04.08.2010 - 13:46:43
00
Rád by som aj ja pridal svoj názor po maratóne. Po mojich posledných kritických príspevkoch, za ktorými si stojím, som bol milo prekvapený akú zaujímavú trať sa podarilo organizátorovi postaviť. Trošku som sa obával popadaných stromov na trati, ale organizátorovi sa podarilo trať sprejazdniť. Síce nejaký ten strom bolo potrebné preskočiť, ale nebolo to nič vážne. Tento rok som si na bike pripínal 8) čierne číslo a myslím, že som sa dobre rozhodol pre dlhú trať. Naozaj krásna trať aj keď tam nemáte nejaký vážny kopec, trať dá zabrať aj tak, ak nejdete vo víkendovom tempe. Tie Vaše chodníky sú úžasné a ani to blato nebolo také hrozné. Aspoň je to zaujímavejšie na techniku jazdy.
Z celého preteku mám dobrý pocit, aj keď moje pretekárske ambície na dosiahnutie čo najlepšieho výsledku :^) skončili na 26 km, kde som ;( odlomil hliníkovú sedlovku na singláči. Netuším prečo sa porúčala, nebol tam žiadny náročný úsek. No asi následok pádu na Oravskom maratóne. Zachoval som chladnú hlavu a urobil som si na biku zjazdársky posed a dávaj ho ďalej. Určite to nevzdám! No bolo to dosť náročné odkrútiť 50 km ako na detskom bicykli. Ťahať v takom posede roviny a kopce bolo veľmi ťažké, ale došiel som to so zaťatými zubami a kŕčami v stehnách.
So značením na trati som nemal problémy, všímal som si viac stopu bikerov idúcich predomňou, ako značenie, keďže som počul na štarte o problémoch so záškodníkmi.
Všetká česť organizátorovi, ako sa mu podarilo zabezpečiť značenie trate pri takýchto problémoch.
Keďže som už potom jazdil v druhej 50-ke štartovného pola v pohodovejšom tempe, tak som si všímal nie len prírodu, ale aj správanie okolo mňa idúcich bikerov. No poviem Vám, že niektorí z Vás máte zvláštne správanie, také skôr nepriateľské.
Okolo idú peší turisti a biker popri nich ide tak blízko, že si oni chudáci myslia, že ich ide zraziť a pritom má tam dosť priestoru kde ich obehnúť. Nikto sa nikomu ani nepozdraví a pritom sa jedná o starších ľudí. Ani neviete ako to dobre padne takýmto ľuďom. No a nehovorím o tom ako niektorí predbiehate, hrozné ako by Vám išlo o bedňu.
Pekný obraz o bikeroch niektorí z Vás vytvárate na verejnosti.
Ďakujeme.
Skúste si zobrať aspoň kúsok z kódexu horského cyklistu. Ja sa ani nečudujem, že tam máte neprajníkov a škodcov, ak sa takto správate.
A aby som nezabudol, tento rok som s parkovaním nemal problém, keďže som išiel na dlhú a prišiel som skôr ráno a pri Hasičskej zbrojnici bolo ešte voľné parkovisko, ale poobede to bolo zase všetko také chaotické s parkovaním....
Ďakujem za pekne prežitý deň, na budúci rok prídem znovu pojazdiť tie vaše singláče.
05.08.2010 - 14:55:06
00
Ja sa ani nečudujem, že tam máte neprajníkov a škodcov,
ak sa takto správate.

Cau BASE.Ako to myslis,ze mate.To koho si videl sa takto spravat boli vsetko bajkeri z Bratislavy a okolia?Ako si ich spoznal?Mohol to byt kludne aj niekto z tvojho kraja.
Ja osobne zdravim vsetkych okoloiducich[mozno si si vsimol].
Miro.
05.08.2010 - 21:47:45
00
Ja sa ani nečudujem, že tam máte neprajníkov a škodcov,
ak sa takto správate.

Cau BASE.Ako to myslis,ze mate.To koho si videl sa takto spravat boli vsetko bajkeri z Bratislavy a okolia?Ako si ich spoznal?Mohol to byt kludne aj niekto z tvojho kraja.
Ja osobne zdravim vsetkych okoloiducich[mozno si si vsimol].
Miro.


Ja som neskúmal, kto odkiaľ je..... Písal som o tých, ktorých som videl ja a som rád, že ty nie si taký a rešpektuješ ostatných užívateľov lesa........ Stretneme sa BS a porozprávame. :handshake:
05.08.2010 - 23:27:09
00
Mozem potvrdit, ked som pozdravil skupinku pesich, tak ich to evidentne prekvapilo, z coho sa zda, ze predo mnou bikeri nezdravili. Ono sa to zda nepotrebne, ale takymito malickostsmi si my bajkeri vytvarame o sebe obraz.
05.08.2010 - 23:32:38
00
Mozem potvrdit, ked som pozdravil skupinku pesich, tak ich to evidentne prekvapilo, z coho sa zda, ze predo mnou bikeri nezdravili. Ono sa to zda nepotrebne, ale takymito malickostsmi si my bajkeri vytvarame o sebe obraz.


absolútny súhlas :handshake:
Ja a chalani okolo mňa sa snažíme šíriť pozitívny obraz o bajkeroch v našej lokalite.
Tak ako som písal, treba si zobrať k srdcu jednotlivé body Kódexu horského cyklistu a možno nás nikto nebude vyháňať z lesa a robiť zbytočné prekážky na tratiach a maratónoch.
05.08.2010 - 23:42:31
00
Kazdy, kto zaplatil dopredu startovne dostal vsetko...
ti ktori prisli na poslednu chvilu dostali plnohodnotny startovy balicek do urciteho poctu (600ks)
dvd z akcie su budu moct pretekari vyzdvihnut asi od polovice septembra v predajni Intersport v Avion-Bratislava alebo v bicyklovom obchode Koliesko-Stupava.

Zaplatil som dopredu, vyzdvihol som si číslo v piatok a cyklostar v balíčku taktiež nebol.
06.08.2010 - 07:44:48
00
pre mna super maraton az na par detailov -> start kratkej - ako pisal jaso celkom vtipne situacie ked sa 100m po starte borci rozhodnu tlacit lebo je to prilis strme a uz nevladzu. a taki boli akcni na metroch predtym. myslim ze by startovacie vlny alebo aspon koridor pre prvych 50/100 z minuleho rocniku boli nie nemoznym riesenim ktore by dane vtipne situacie vyriesili. tiez by asi stalo za zamyslenie donutit startujucich nech sa radia do koridoru v smere prijazdu do ciela a nie napajat sa od kostolu. (nastastie) uz nemate akciu pre 100ludi kedy to bolo jedno...

wapka - no comment kazdy videl...

trasa velmi dobra napriek problemom vdaka kalamite, skoda ze sa tato varianta trasy neda jazdit v opacnom smere kvoli povoleniam. uvidime co vymyslia organizatori buduci rok ak budu minulorocne single nad Racou zjazdne. zabezpecenie a znacenie bez debaty bezchybne(ma celkom pobavil typek co mal faborku pred sebou a rozhadzoval rukami kam ma ist...), parkovanie - prisiel som 40minut pred startom kratkej a aj tak nebol problem zaparkovat pri ceste smerom na Borinku takze u mne dobry.

moj najoblubenejsi slovensky maraton nesklamal, o rok znovu.

este jedna poznamka na "zjazdarov" - ak sa ide po singli (prvy zjazd nad Mariankou) pred vami je v "kolone" 8 bikerov so strachom v ociach ktori lietaju zo strany na stranu a maju to vsetko len nie pod kontrolou - toto nie je miesto na predbehnutie 4 znich ked je siroka zvaznica 30 metrov pred vami...
06.08.2010 - 10:20:11
00
Maratón fakt super :y: ..... len čítať stále o nezodpovedných zjazdároch, už fakt nemusím :shake: .....
Nie som zjazdár a nikdy ním ani nebudem ale nemám možnosť najazdiť taký objem km ako niektorý...
a pretože som začal bajkovať už pred cca 25. rokmi, tak mi to predsa len, ide "dolu" akosi lepšie.....
Vždy sa do kopca každému "sám" uhnem, keď počujem ako za mnou funí..........
skúšali ste ale niekedy ísť za niekym dolu kopcom 2-3 km, 15-20 kilometrovou rýchlosťou (myslíte že mám sponzora na brzd. platničky?) a neustále sa ho pýtať či by Vás nemohol pustiť? Viete čo väčšina odpovie??? :fubar:
čiže :hore púšťať (samozrejmé!!!) a dole vys.. si oko zjazdár....asi toľko
ps. nie nechodím medzi poslednými (turistami),ale motám sa kolo prvej dvadsiatky (len napr. v Stupave bolo toľko ambicióznych batôžkarov, že veľa tých čo chceli aj pretekať muselo ísť zo zadu)
Ale ako píšem, maratón fakt super a nikoho nechcem uraziť ani nikomu nadávať, veď jazdíme hlavne pre radosť a potešenie........... :handshake:
06.08.2010 - 21:40:36
00
tiez nekoncim zrovna v poslednej 20tke a bohuzial startoval skoro z konca takze som presiel celkom slusnou castou startoveho pola ale tych 30 metrov som fakt vydrzal napriek tomu ze by som tam mohol predbiehat jak prasa tiez a napriek tomu ze ten hnusny spotrebny material s nazvom brzdove platnicky si platim tiez sam... pan zjazdar tam ziskal 4 sekundy ktore stratil hned ako vysiel na siroku zvaznicu. na singloch v kolone sa nepredbieha najma ak vidno ze borci pred tebou lietaju jak spinave handry a je uplne jedno kolko rokov pan ohladuplny zjazdar jazdi. na tomto maratone je viac ako dost usekov na predbiehanie. bodka
07.08.2010 - 00:05:01
00
keyboard_arrow_up