Zdravim pani, zas casom blba otazka zacalo mi pukat v hlavovom, ked zabrzdim predne a kolisem bikom tak tam hore to zjavne puka je to aj citit. Je to novy bike cize nejaka udrzba ako rozoberanie nebude asi treba myslim ze by to chcelo len dotiahnut ale netusim ako nechcel som to roroberat lebo uz som raz zo zaujimavsoti rozobral vidlu / nastastie funguje/ Pozeral som aj navod na velo ale niesom si uplen isty , staci dotiahnut len ten horny inbus co je nad predstavcom v osi videl ??? Zabudol som dolnit podla navodu je to zlozenai ahead typovo / asi /
1. pukanie čohokoľvek sa iba v ojedinelých prípadoch rieši doťahovaním nejakých skrutiek. Väčšinou sa to rieši čistením.
2. Myslím že pukať ti bude skôr predstavec na dotyku s rajdami alebo s krkom vidlice. rozober to, dokonale vyčisti a zlož. Návod nájdeš tu (aj s návodom na rozobratie hlavového zloženia): http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/vycisteni-hlavoveho-slozeni-ahead/
Hlavko rieš až keď nebudeš úspešný s predstavcom.
aky typ hlavoveho mas ? ja na ziletke mam priemyslove loziska a z urcitostou by som typoval na " rozsypane " gulocky ktore nie su pekne od seba a teda to puka ... ak mas iny typ, netusim ....
Janosik: Píše že má A-head. Podľa toho čo popisuje bude mať na 99% prach medzi guličkami ložiska. Prípadne ako píšeš bude treba vymeniť guličky.
cucpo: Tým imbusom hore sa len priťahuje predstavec aby správne sadol na hlavové zloženie - zjednodušuje to jeho montáž. V podstate je to len okrasa a vôbec by tam nemusel byť.
na niektorych novych bicykloch som videl malo podloziek, krk vidlice bol v rovine s predstavcom, vtedy hlavove nedotiahnes, treba doplnit podlozku............
mozes si to jednoducho skontrolovat, das dole iba klobucik a kuknes do predstavca, ci je krk vidlice nizsie ako vrchna hrana predstavca. ked sa kuknes na obrazok, ciapocka ma osadenie, rozdiel medzi krkom vidlice a predstavcom musi byt vacsi ako osadenie na ciapocke.
ak mas gigeu v zaruke, myslim, ze najjednoduchsie je ho zaniest do shopu, mali by sa na Ti nan kuknut bez akehokolvek poplatku.
2all : ja len uz tak nesutazne , stale nechapem typ hlasky ze "pukanie robi prach" , na svojom bajku som mal kila blata s pieskom a inymi necistotami ale ani toto zatial neprimelo moj bike aby pukal alebo praskal , to by musel byt mynimalne z ocele ten prach aby zacal robit taketo zvuky , podla mojho logickeho myslenia je toto cisty mytus a problem musi byt s kovovymi castami hociktoreho komponentu bicygla a nie volaky prach co rozomelem aj hlinikovou lyzickou ....ja len tolko
Pokial je ten bajk /hlavové/ nový, tak na 99% to iba sadlo a treba to dotiahnut, loziská budú OK. Presne ten typ pohybu /pukania/ v lozisku to robí, ked je to uvolnené, prípadne este ked je to nejaké potrhlé hlavko, ktoré je na trt /aj také som mal/ a nedá sa ani dotiahnut. Ak by si to dotahoval sám, tak pozor - nedatahuje sa to na fest, ale iba jemne a s citom. Inak bud utrhnes jezka v krku vidlice, alebo sa ti skor vylágrujú loziská na hlavovom.
Hlavko môže byť zle dotiahnuté, no aj nevhodne poskladané. Resp. plastový/kovový/gumený krúžok na vymedzenie vôle nemusí byť dobre dosadnutý a tým pádom je hlavové zloženie "povolené". Najlepšie je rozobrať, vyčistiť a nanovo zložiť. A poriadne! Potom riešiť.
Nazdar, puka mi v hlavovom zloženi, presne v spodnej miske, ktora je v rame, trosku sa v tom rame hybe a to je to pukanie.
vybral som to vycistil a davam naspat do ramu tu misku. Nie je vhodne dat tam medzi ram a misku vazelinu, aby to nepukalo alebo tam vazelinu nedavat?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
2. Myslím že pukať ti bude skôr predstavec na dotyku s rajdami alebo s krkom vidlice. rozober to, dokonale vyčisti a zlož. Návod nájdeš tu (aj s návodom na rozobratie hlavového zloženia):
http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/vycisteni-hlavoveho-slozeni-ahead/
Hlavko rieš až keď nebudeš úspešný s predstavcom.
Vakel
cucpo: Tým imbusom hore sa len priťahuje predstavec aby správne sadol na hlavové zloženie - zjednodušuje to jeho montáž. V podstate je to len okrasa a vôbec by tam nemusel byť.
Peppito: Nevidel by som to hneď tak čierne.
Možno to lepšie pochopíš z obrázka.
http://www.freepatentsonline.com/6892604-0-large.jpg
Guglil som to pre teba celých 10 minút. Tak si to váž.
No vola sa to vakel, to ze je lahko odstranitelny je uz druha vec
mozes si to jednoducho skontrolovat, das dole iba klobucik a kuknes do predstavca, ci je krk vidlice nizsie ako vrchna hrana predstavca. ked sa kuknes na obrazok, ciapocka ma osadenie, rozdiel medzi krkom vidlice a predstavcom musi byt vacsi ako osadenie na ciapocke.
ak mas gigeu v zaruke, myslim, ze najjednoduchsie je ho zaniest do shopu, mali by sa na Ti nan kuknut bez akehokolvek poplatku.
No asi to zanesiem do bikeservisu nech to pozru kedze je to nove ale diky za informace
vybral som to vycistil a davam naspat do ramu tu misku. Nie je vhodne dat tam medzi ram a misku vazelinu, aby to nepukalo alebo tam vazelinu nedavat?