Co sa tyka Reby, tam neviem, ci preferovat verziu SL alebo Race. Axon by bol seriovy, o E*****ne uvazujem jedine upravenom z TT.
Pre hlasovanie prikladam anketu. Dakujem.
posledný komentár: 19. 1. 2024 o 20:36
posledný komentár: 28. 4. 2022 o 21:40
posledný komentár: 19. 1. 2024 o 20:36
posledný komentár: 28. 4. 2022 o 21:40
Axon a E*****n maju rovnake vnutornosti akurat Axon je lahsi, takze vaha je jedinym rozielom medzi nimi. Osobne sa priklanam k E*****nu z TT co sa taky najlepsiemu pomeru ceny a vykonu
Rozdiel medzi SL a Race je len v spôsobe ovládania Motion Control (SL - imdusom a Race - kolieskom) a v materiály krku vidlice. SL má oceľový krk a Race hliníkový (čiže má aj o niečo nižšiu váhu).
Týmto problémom ale trpia všetky vidlice ktoré majú otvorené tlmenie, a to že sa E*****n dá používať na 140mm zdvihu, má citlivý chod a tým pádom tlmič dostáva nažrať (najazdí veľa hore-dole
Stačí sa zamyslieť prečo všetky lepšie tlmiče používajú uzavreté tlakované tlmiče - kvôli problémom s penením oleja a kavitáciou.
Inak čo sa týka výberu vidlice, tak platí zlaté pravidlo - pozri sa čo majú v sortimente obchody v tvojom okolí a čo vedia servisovať. Nebudeš tak riešiť v strede sezóny nejaké tesnenie s dodávkou +/- dva mesiace
A ďalej rady od Pola: "
mozes ju posielat priamo do TT ale ak si trochu zrucny tak to zvaldnes aj sam"
Akceptuj iba ak ti Polo tu vidlu zaplatí.
Urobíš tu úpravu ... určite, ale o dva mesiace budeš plniť fórum príspevkami "Tečie mi E*****n, netlmí mi E*****n, uchádza mi E*****n, ***** to E*****n"
Najlepší spôsob ako vyhodiť veľa peňazí je snaha ušetriť na nesprávnom mieste.
Takže si kúp alebo Rebu (dobrá voľba) alebo Axona/E*****na od TT (tiež dobrá voľba).
Napriek tomu sa to ťažko porovnáva, a doporučuje.
Vidlice z roku 2011 sú iné ako ročníky 2007/08/09/10 vývoj ide dopredu, občas zľahka dozadu.
Ale z toho výberu čo je k dispozícii, sa takmer skoro nedá "šlápnuť vedľa"
OT kto je tmax?