Ahojte,
vzhladom nato, ze som za posledny cas stretol s niekolkymi otazkami a odpovedami, ktore nedokazali byt podlozene a zodpovedane, som sa rozhodol opytat na vas nazor, pripadne skusenosti, pripadnejsie podlozene FAKTY A MERANIA.

1. Co si myslis o HAI vseobecne? - odpoved:
- su to sroty
- povrchova uprava ramov je zla
- kvalita zvarov je zla
- kvalita trubiek je zla
- tuhost celku je zla
- geometria je zla
- pocit z jazdy je zly oproti.. kvalitnym znackam
- zadne odpruzenie je nefunkcne oproti kvalitnym znackam
- kope prilis do kluk, spatna vazba pri pruzeni
- ramy su od vyroby krive
- je to zbytocne tazke

2. Jazda:
- je to cele zle
- nie je to citlive
- je to tazkopadne
- v porovnani s kvalitnymi znackami je to neporovnatelne funkciou, cize opat cele zle.

Momentalne ma viac nenapada, su to nazory, s ktorymi som sa stretol(nie na ulici), a nepytam sa z dovodu, ze jeden hai mam, skor ma zaujima, ci je to pravda a ake nazory mate vy, pripadne odkial pramenia a vznikli..
Celkovo sa mi jezia chlpy, ak pocujem nazor, ze vsetko je zle..
24.10.2011 - 23:50:05
00
hmm...tazko na to odpovedat ked tam nemas pozitivne moznosti :D
24.10.2011 - 23:57:25
00
Načo sa pýtaš, keď ho máš? Napíš vlastné dojmy! A nezabudni pridať, koľko kilometrov si najazdil, aj na iných značkách, aby bolo vidieť, či máš dosť skúseností na porovnávanie.

P.S.: Na Haibiku som ešte nesedel, takže nemám čo iné napísať.
25.10.2011 - 00:24:33
00
joko, nechcem to tu pisat, pretoze sa obavam, ze by sa hned diskusia zacala ..
Urcite sa k dojmom a pocitom vyjadrim. Ak by si mal zaujem to cele vyskusat, mozme dat stretko niekedy.
25.10.2011 - 00:31:49
00
joko, nechcem to tu pisat, pretoze sa obavam, ze by sa hned diskusia zacala ..


... a ja som si naivne myslel že toto fórum je tu na to aby sa v ňom diskutovalo ... ale zjavne si úplne zmagorený tým, že ti niekto nabulikal že Haibike je shit a teraz sa s tým nedokážeš vyrovnať. Ale správne ... ľudia s psychickými problémami by mali o nich hovoriť.
Osobne jazdím rovnaký rám ako ty, no osadený inými komponentami. Je už môj druhý Haibike a nemám voči kvalite rámu výhrady. Všetky čapy sú uložené na priemyselných zapúzdrených ložiskách, takže chod ja hladký, servis jednoduchý, všetky ložiská sú ľahko zohnateľné a vymeniteľné aj v domácich podmienkach. Lak je úplne v poriadku hoci priznávam že na mieste kde je uchytený tlmič k rámu sa mi mierne farba odula, to ale dávam za príčinu skrutke ktorá pri silnom dotiahnutí olúpala lak, nevidím v tom ale zásadný problém. Kvalita rámov a trubiek ... rámy sú vyrobené z klasikých materiálov ktoré používajú aj iné značky, zvary sú kvalitné a pekné, myslím že v tomto od iných značiek v ničom nezaostávajú. Tuhosť rámu je podľa mňa na veľmi dobrej úrovni, vážim 100 kg s batohom a výbavou, bicyklu dávam naozaj na frak a rám je v pohode. Výhradu mám jedine ku kolesám, ale ani u iných značiek nenájdeš tuhšie kolesá ..váhu niekde ušetriť musia.... Geometria je podľa mňa taktiež celkom bežná, ak sa zaoberáš takýmito myšlienkami tak si daj trochu námahy a uvidíš že Haibike nerobí rámy ktoré by geometriou nejako vybočovali zo štandardu oproti iným značkám. No a v neposlednom rade je geometria vec každého individuálne, pretože každý sedí na biku trochu inak ..niekomu sadne inému nie, no to nie je dané nápisom na ráme. Ohľadom jazdných vlastností len toľko že koľko ľudí toľko chutí. Niekomu vyhovuje väčšia progresivita, iný čaká citlivý chod a progresívny koniec aby nechodil na doraz .. treba to vyskúšať, otestovať a hlavne .. ak máš prvý full, nauč sa žiť s tým že to húpe. Rámy krivé nie sú a ak áno treba ho reklamovať, je to totiž výrobná vada a že sú ťažké... hm, je to možné že majú nejaké to deko naviac, no je to buď tým že je na nich väčšia vrstva laku, alebo tým že sú hrubšie trubky, ale myslím že ani jedno ani druhé nie je na škodu, myslím že viac by ti vadilo ak by trubky praskali lebo sú tenké, alebo ak by bol lak mizerný.
Ohľadom jazdných vlastností ...
podľa mojich postrehov hlavne na ráme Trailstar môžem povedať len toľko že žiadne kopanie do kľúk sa nekoná, bike nie je ťažkopádny, len si treba uvedomiť na čo je určený. Nie je to XC chrt, je to AM stroj so zdvihom 140/150 mm, preto váži toľko koľko váži a preto aj jeho geometria je robená tak aby sa dobre ovládal v náročnom teréne. Skús si na tento bike obuť nejaké ľahké plášte s nízkym dezénom, nafúkaj tlmič a vidlu na 20% SAG a uvidíš ako sa zmení jeho jazdný prejav. Jazda s ním je oveľa svižnejšia, no zas pri zjazde sa musíš viac kroriť. Alebo si nájdi kompromis v nastavení a v komponentoch, to platí pri každom biku. Ohľadom chodu zadnej stavby poviem len toľko, že systém Star nie je zlý, no viac by tomuto rámu vyhovoval tlmič s obyčajnou komorou, pretože pri HV komore ide tlmič moc do zdvihu a príliš ľahko na doraz, no dá sa to vyriešiť vyplnením HV komory čím sa zvýši progresivita a človek si môže dovoliť aj nejaký ten skok bez obavy že by šiel na doraz. Citlivosť je na slušnej úrovni, hoci momentálne špekulujem s úpravou CT tlmiča na MIDDLE. MIN je už moc a tlmič tým stratí funkciu Propedal a potom sa moc húpe pri šlapaní. No ako som už v úvode napísal moja váha je trochu nadštandard a tak niekto s 80kg bude možno spokojný aj s nastavením na MIN.
Inak .. len tak okrajovo ... túto "anketu", ktorú si tu začal si mal spraviť predtým ako si si bike kúpil, mal si si vyskúšať viac značiek, rámov a systémov odpruženia, možno by si bol teraz spokojnejší lebo by si vedel že si nekúpil zle. Alebo by si hľadal odôvodnenia prečo si za horšie vybavený bike "kvalitnej značky" vyhodil viac penazí....
25.10.2011 - 07:19:54
00
Ahojte,
vzhladom nato, ze som za posledny cas stretol s niekolkymi otazkami a odpovedami, ktore nedokazali byt podlozene a zodpovedane



sam pises ze su neni podloze, tak preco sme vypises kvantum negativ. Ked uz tak si mal dat otazku, ze aky maju bajkery na tieto bajky nazor. Ked nieco tvrdim tak by som to mal mat aj niecim podlozene svoje tvrdenie, naky test v casopise na nete ...
25.10.2011 - 08:03:08
00
nechapem zalozenie tejto temy.nebudem pisat len preto ze mam haibike ;) . to co si akoze pocul od ludi je blud tak na 30% lebo dalsich 50% ani nevidelo haibike na zivo :) a 20% ich vlastni. cele to vzniklo tu na tomto fore lebo zopar jedincov,nebolo to tak davno tvrdili ze je to smejd lebo je to lacne. ale lacny je len p kubica.ale preco si mam kupit lacny hai,ved si kupme scott alebo lapierre.ved to su drahe tak budu super.ale netvrdim ze su to zle znacky. ale som rad ze uz poniektory co tvrdily hai-smetie tak uz to netvrdia. skoncil som. :bow:
25.10.2011 - 08:38:40
00
FAKT "DOBRÁ anketa" ...

najlepšie, keď si aj odpovieš sám ... aspoň bude výsledok podľa tvojej predstavy :lol:
vlastne výberom (objektívnych) "otázok" si odpovede aj jemne naznačil

ps: nemám bajk tejto značky
25.10.2011 - 09:50:05
00
L_laco: nepatrim k forovym, bojovnikom. Otvorene Ti poviem, ze som dufal, ze sa do diskusie zapojis a prinesies svoje dojmy. V podstate s tebou suhlasim, no mohol si zostat vecny ;)
Ale predsa odpoviem.
Psychicke problemy zatial nemam, verim, ze sa im aj v buducnosti vyhnem.
Viem, ze mas rovnaky ram ako ja, viem, ze si s nim spokojny.
Geometriu HAI a "kvalitnejsich bicyklov" poznam, trufnam si povedat, ze mam prehlad..
Co sa tyka nastavenia, rad si Tvoje rady vypocujem, no tato tema je pre mna trosku komplexnejsia, ale ubezpecujem Ta, ze SAG mam ok a komoru a tlmic mam upravovany a prisposobeny specializovanou firmou s ktorou som nadmieru spokojny.
Len tak okrajovo, tuto anketu som nezalozil zo spominanych dovodov. Ano, mas pravdu, mal som si pockat, mal by som teraz heeta.. Ale dokazem s tym zit a zrejme idem po dalsi buduci tyzden ;)

LL - skus citat este raz pozorne.
25.10.2011 - 10:35:03
00
a mohol by si byt konkretnejsi kde si sa s nazormi stretol (ked nie na ulici?), mal ten mudrak vobe hai?
mohol by si napr dat nejaky priklad "zleho zvaru" - ja osobne som sa s poskodenym ramom hai nestretol, krive ramy od vyroby?? to co je za blbost - kto by si to kupil, zadne pruzenie je nefunkcne? - tak toto by som fuulu nedokazal strpiet..... a co su to "kvalitne znacky"
25.10.2011 - 10:55:34
00
Túto tému si založil úplne zbytočne a ešte aj zle. Položil si dve otázky na ktoré si podsunul hneď aj niekoľko odpovedí. Bežný laik, ktorý túto tému otvorí bude mať hneď na úvod zlý dojem zo značky Haibike a ešte ani nebude vedieť aké sú to bicykle. No čo už ... našťastie sa už objavujú testy bicyklov tejto značky a výsledky sú veľmi dobré či už v nižších radách alebo aj karbonoch. A o istej kvalite značky svedčí aj Central Haibike team. Myslím že keby to bol taký šmejd asi by na ňom nepretekali ľudia zvučných mien, takže znovu sa vraciam len k tomu že máš nejaký problém sám so sebou a potrebuješ sa utvrdiť v tom že máš dobrý bike, lebo vlastné odpovede na vlastné otázky ti nestačia. Zopakujem preto - zober si iné biky, iné systémy zadnej stavby a testuj. Možno nájdeš niečo čo ti bude vyhovovať lepšie.

No ale keď už si tú tému založil, tak napíš tvoje postrehy, dobré aj zlé .. možno to pomôže iným zorientovať sa. Určite to bude užitočnejšie ako drístať o tom čo si počul.
25.10.2011 - 11:10:31
00
:y:
25.10.2011 - 11:12:07
00
ja tému vidím asi takto ... niekto je obeťou módy a potrebuje sa uistiť že preca len neprehlúpil ...
25.10.2011 - 11:17:39
00
Andrej, s nazormi som sa stretolu predajcov "kvalitnejsich znaciek" :) a vseobecne u bikerov, konkretny nechem byt, pretoze to nie je az tak dolezite.
Ja som HAIov videl dost, aj kamosi v DE maju haje a aj zaobchadzaju s nimi velmi hrubo, no ziadne trhliny ani podobne veci sa nikdy nediali.
Jazdil som trailstar, qfs, heeta. Musim povedat, ze ak chces, da sa to este trosku potunit, teda do heeta som sa zamiloval sfleku. Mna zaujima hlavne, kde sa k takymto vyjadreniam ludia dostavaju??? Nechem povedat, ze neexistuju znacky, ktore do vyvoja vpalili ovela vacsie peniaze, urcite vpalili. Tiez mam oblubene znacky automobilov, kde ma oslovuje dizajn aj technika, no nedovolim si tvrdit, ze u inych je to cele zle!!! Nedovolim si to aj z dovodu, ze sa tym uz nejaky ten den zaoberam a taketo veci mozu tvrdit len laici, pretoze nic nieje ciernobiele.

Laco, temu so zalozil, ako vzor, ako ludia argumentuju. dal som tam odpoved, co som zalozil zle? Ked niekto tvrdi, ze je to cele zle, tak by mohol vediet, preco si to mysli.

Lapaloma, nemam co k teme dodat, nevyjadrim sa, je to tak zlozite? Alebo mas nejake fakty? Narazil si na nejake merania tuhosti ramov?
25.10.2011 - 11:26:02
00
cele zle a hotovo :lol: nevozit darovat pozostalym :hai:
ale pekne sa na nich vozi...
pardon za OT ;)
25.10.2011 - 11:34:06
00
keyboard_arrow_up