zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
Vdaka za radu.
1) ráfek ZTR notubes + páska + UST plášt (+ tmel na zlepsenie odolnosti proti defektu)
2) ráfek ZTR notubes + páska + klasický dušový plášť + tmel notubes
btw samka správne hovoríš
UST plášť řekněme Continental + (tmel???)
je to dobrá kombinace za ty prachy/hmotnost/odolnost, nebo by se třeba dal udělat nějaky spolehlivejsí bezdušový systém třeba:
UST kola + UST pláště (+tmel???)
ZTR notubes + TLR pláště + tmel apod.
Na tech kolech se mi právě líbí super hmotnost, ale asi v těžkém terénu to moc nevydrží, či?
Moc diky za rady.
pre mna najspolahlivejsi system je UST raf a UST plast. nahadzovanie, tesnost, odolnost voci vyzutiu a podfuknutiu, vsetko bez problemu a kompromisu. obmedzeny vyber rafov a kolies, plaste s vyssou hmotnostou...
velmi blizko sa dostava bontrager (sam som prekvapeny ako su tieto kolesa/rafy nedocenene), jeho pasky su pevne a maju zarez podobny UST, takze plast pekne a pocutelne zapadne/plopne. mam odskusane kombinacie s TLR plastami, UST plastami a netubeless plastami. funguje to. nahodene obyc pumpou.
ZTR s lepiacou paskou nejazdim, fungovat to bude, profil rafku ulahcuje nahodenie aj netubeless plaste, rafku vsak chyba v profile vystupok/zarez, takze patka moze pri extremnych naklonoch alebo supach podfuknut.
jazdim este klasicke rafy od mavica, DT a Alex, pouzita paska DT, eclipse, fulcrum. plaste UST, TLR a netubeless. aj napriek tmelu, vzdy riziko podfuknutia.
tmel pouzivam v kazdej kombinacii.
byt Tebou, idem do Mavica, si lahka, tak crossmaxy by boli moja volba a maxxis lust plaste. trochu tmelu a na defekty a sfuknutie mozes zabudnut.
Na tech kolech se mi právě líbí super hmotnost, ale asi v těžkém terénu to moc nevydrží, či?
Dve sezóny jazdím ZTR Crest (Novatec+SapimLaser) s plášťami Schwalbe NN a RaRa vo verzii DoubleDefense, tmel NoTubes. Fungujú bez problémov, plášte išli nahodiť ľahko servisnou pumpou (aj opakovane), počas dvoch rokov sa mi ešte nestalo aby pätka podfúkla ... Čo sa výdrže týka (a vydržali toho už dosť) - zatiaľ spokojnosť. Centrované boli raz po 1.sezóne a teraz po 2.sezóne ich pôjdem dať skontrolovať zas.
Jazdím klasické a 24hod maratóny, vážim skoro ako Samka
Samka, na radu ohľadom niečoho superľahkého a superrýchleho nie som ten pravý, keďže nič také nejazdím
skus si kupit normalny plast a nie papier supersonik a lajtku dusu,, nafukaj ako sa patri a emental nebude...