Ono keby robil ako vravis, tak by bol hlupy, lebo ako si spravne napisal, on nie ze robi zadarmo, ale on na tom este straca, lebo pacient mu odide s materialom v ustach, ktory ten zubar ,musel kupit. Ale nie je to len o tom. Pravnik ma tiez vypocitanu hodinovu odmenu a podla toho si uctuje. Jedna kapsla amalgamu stoji 80 centov, ale to nemoze byt cena plomby. Cely ten system je zle nastaveny, ako vo vseobecnej medicine, tak aj v zubarine.Absolutne ziadna motivacia pre zubarov, aby sa snazili, lebo ich limity nezavisia od poctu pacientov, ale su dane z minulosti a nemenia sa. Ci mi odide 50 ludi, alebo pride 100, tak limit sa nemeni, cize keby som prijimal novych ludi, tak sa mi predlzuju objednavacie doby. A kedze to je takto, tak nic nenuti starsich kolegov, aby sa snazili inovovat a pozdvihovat svoje praxe, cest vynimkam, lebo to co si odrobia maju iste. Na druhej strane to nemotivuje ani mladych, lebo akokolvek sa mozu snazit, tak ak maju maly limit, tak viac dostat nemozu.
15.12.2011 - 18:28:41
00
... vzp nepreplaca do januara nic ...

To sa mi zdá divné ... načo potom bola vlaňajšia preventívka? Možno by nebolo od veci zmeniť zubára ... môže to byť len ťah, ako odžubeť pacienta (aj poisťovňu) - za jeden úkon dve platby. Teraz sú v zdravotníctve hodne búrlivé vody a zlatokopi na tom môžu dobre zaryžovať.
Na margo tejto témy som si pozrel stránky VZP (tiež tam mám poistenie) a neviem sa zorientovať, ako by som sa tam našiel ako poistenec, aby som si mohol overiť, ktorý lekár, ako čerpal na moje meno. V každej poisťovni, kde mám poistku, dostávam ročné zúčtovanie, môžem si vyhľadať svoj účet na nete, na pobočách so mnou konzultujú zmeny ... ale v tomto prípade :n:
Doporučujem vyjadrenia pána zubára konzultovať s poisťovňou. A keby to bola nepravda, dal by som sa ošetriť, zaplatil, zobral potvrdenie a podal žalobu za neoprávnené obohacovanie, kópiu poslal komore zubných lekárov, ministerstvu zdravotníctva a premiérovy.
14.01.2012 - 07:38:06
00
keyboard_arrow_up