Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Rozmery sú 42 vonakjší, 32 vnútorný a 6 je hĺbka zapustenia bez vrchnej hranky - príruby.
Načo rezať? Použil som do RS už aj Fox gufera ktoré sú o pár mm vyššie a použil som užší molitán. Do akej vidlice vlastne zháňaš gufera? Viem o jednych 32mm sivých RS.
Zobraziť komentár 21.01.2012 - 11:27:00
00
Super diki, pôjdem sa hneď aj opýtať, keď som už v Martine. Už som ani nečakal, že to ma niekto pomerané :) Do vidlice RS Tora SL a rezať to asi nebudem, myslím, že pod guferom bolo prázdne miesto. Tam hodím nejaký molitan ak nájdem/kúpim/vyrobím, ktorý tam od výroby nie je.

Bajkonur: už som to videl a za 20 doláčov je dosť, ak to môžem mať za 2-4€, najskôr idem cestou menšieho odporu (veď je to Tora) :lol:
Zobraziť komentár 21.01.2012 - 17:49:06
00
No rozmery sedia či je to Tora alebo Sid.
No a pomerať je najmenej, doma sa mi ich váľa... len som neskoro narazil na vlákno. :)

Ak by si nenašiel nič čo sedí, viem o jednych sivých originál RS, cenu však teraz neviem.
Zobraziť komentár 21.01.2012 - 20:49:03
00
Čuvaj jfab, či aj Lapierre, ak už používate tie gufera (napr. červené silikónové), bude stačiť jedno na nohu, keďže nemá vonkajšiu prachovku? Alebo natlačiť do nohy dva? (ak sa tam ovšem zmestia)
Zobraziť komentár 26.01.2012 - 13:44:55
00
Tu neplati, ze cim viac gufero, tym viac adidas. Ak pouzijes dva, vznikne vacsie trenie a tym sa znizi citlivost vidlice. Ak pouzijes jedno, funkcna urcite bude.
Lapierre ti poradi urcite odbornejsie.
Zobraziť komentár 26.01.2012 - 16:12:54
00
Presne ako píše jfab.
Ak by si tam chcel dať dve guferá musel by si vynechať molitánové krúžky pod nimi, to by zhoršilo mazanie a ku hornému guferu by sa už olej nedostal, no a to by nebolo mazané vôbec. Navyše ak by sa nejaké nečistoty dostali pod gufero, budú sa dlho držať medzi nimi a odierať tak povrch úpravu vnútorných nôh. Riešenie by ešte možno bolo gufero s viacerými britmi smerom von, resp rozrezanie jedného gufera a použitie len vonkajšieho britu ako primárnej ochrany pred nečistotami (celkom fušerina). :)

Na Tvojom mieste, by som ich tam pekne nainštaloval (po jednom) pod ne dal molitánové krúžky napité olejom a jazdil. Po určitých km spravíš kontrolnú obhliadku. Predpokladám však, že budú tesniť možno aj lepšie ako originálne (?) pretože aj toto je miesto, kde sa dajú šetriť pasívne odpory. No a u výrobcov vidlíc je to podstatnejšia citlivosť, výrobcovia gufer všeobecne zas zrejme dbajú na tesnosť. Takže vyskúškaj a pravidelne kontroluj. Potom môžeš prispieť skúsenosťou s týmto riešením.
Zobraziť komentár 26.01.2012 - 20:18:09
00
Vďaka vám, už som kúpil tie červené, teraz dúfam, že 42 mm tam pasne presne :) (zistím to asi až niekedy v marci) No tie molitanové krúžky bude menší problém, originál tam nie sú a ešte sa mi nikde nepodarilo nájsť nejaký molitan, z ktorého by som ich vystrihol. Nemáš Lapierre náhodou nejaké zvyšné originálne molitanové krúžky?
Zobraziť komentár 26.01.2012 - 21:14:37
00
Určite sa nájdu, len nebudú najčistejšie. Takže ich bude treba vyčistiť/vyprať v oleji. ;)
Zobraziť komentár 26.01.2012 - 21:57:29
00
Tak gufera vymenené. Zatiaľ tesní pekne, uvidím neskôr, keď sa to vo vnútri rozhýbe. Vymenil som aj najdôležitejšie tesnenia ktoré pretekali a tak som rád, keď po polroku znovu využívam plný diabolský zdvih 80 mm. Tá umelá progresia ako u vzduchových vidiel ma pekne štvala. Na moju váhu budem v budúcnosti potrebovať aj vzduchovú s pekným lineárnym chodom :lol:

Potom také malé úpravy ako pridanie molitanových krúžkov, 10w namiesto 15w mazací olej, na pružinu už žiadna vazelína (tá sa zmiešala s olejom a vytvorila hustú gebuzinu) len o 10 ml viac oleja, aj guferá kladú menší odpor ako originálne, tak predpokladám, že zlepšia trošičku chod. A som zvedavý ako sa bude časom správať duša na pružine, či sa po čase nedostane pod pružinu a nebude sa drobiť, keďže na tú pružinu neprilieha na tesno a je taká dlhšia :D
Príloha:
DSCF9450.JPG
DSCF9450.JPG 110.09 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 18.02.2012 - 11:07:13
00
Sakra a je tu problém, s pod tej prachovky môžem vyťahovať kilo blata :swear: Nechápem ako mohol takto jazdiť jfab 3 roky bez problémov, čo robím zle. Vidím to tak, že musím kúpiť originál. Joj, ŕŕŕŕŕŕŕ...

2. otázka, kde zohnať do dvoch týždňov originál? Keďže Žitný to ma nedostupné?

A ak by mi niekto vedel cez týždeň nejaké poslať, budem veľmi vďačný.
Zobraziť komentár 23.03.2012 - 22:23:34
00
Kde je tam prachovka, spod ktorej chces vyberat blato? Nevidim ani jedno, ani druhe. Nerob paniku, jazdi a uzivaj si funkcnu vidlicu. Podla fotky to mas spravene tak, ako ja. Po troch rokoch som vymenil za par € za dalsie a usmievam sa.
Zobraziť komentár 24.03.2012 - 06:12:37
00
Gufero má dole jeden brit (ako to ti voláš) a hore má "prachovku", teda kúsok gumy, ktorý som si myslel, že zadrží nečistoty. Nemôžem nejako tomu uveriť, že môžem v pohode jazdiť, keď sa mi medzi tým britom a prachovkou usádza/drží blato. Však mi to poškriabe nohy a aj časom poškodí ten spodný brit a zalezie do vnútornosti, nie? Tak to má byť?
Zobraziť komentár 24.03.2012 - 08:47:56
00
Skuste niekto iny, ja neviem pochopit, kde to blato moze byt.
Zobraziť komentár 24.03.2012 - 09:29:22
00
To červené:
Príloha:
gufera_html_m5cb27412.png
Zobraziť komentár 24.03.2012 - 09:36:02
00
To akoze po kazdej jazde odtial vyberas blato? Ako? Do tohto miesta som sa tri roky nepozrel. Ked gufera prestali tesnit, vymenil som za nove. V tebou uznacenom mieste boli necistoty, ale blato urcite nie. Vnutorne nohy su stale hladucke ako nove.
Zobraziť komentár 24.03.2012 - 09:45:02
00
keyboard_arrow_up