mam tu taku ponuku: nechce sa niekto z blizkeho okolia PD pridat na pohodovy nedelny vyjazd(cca 5 hodin)? cielom by mala byt Magura a zraz bude na brezianskej priehrade okolo 10tej hod.
Ja som už dobežkoval, takže to tu už plniť nebudem - ale k bicyklovaniu momentálne fakt nemám čo pridať
Je pravda, že tématicky sa stále vraciam k stavu stopy na F. sedle - ale momentálne čo sa týka výhľadov, terénu, kvality a dostatku snehu je to zaručene príjemne strávený deň.
Ahojte chalani len tak sa predom pýtam je možné alebo skôr poznáte niake mimo cesty cestičky tak aby som sa dostal z Prievidze do Žiaru nad Hronom no pred žiar kúsok
lebo na leto plánujem od nás Nemšovej si spraviť menší výlet po PD mám cestu cez homolku aj po ceste to by nevadilo lebo to nie je I.Trieda ale od PD Ďakujem aspoň niake rady
Eugen, dík za typ.
ešte tak vedieť korčulovať, to už potom budem v inom levely
Ale na nejakú hodinku to možno pôjdem niekedy skúsiť - trochu sa potrápiť, ak sa mi ešte podarí.
Ahojte chalani len tak sa predom pýtam je možné alebo skôr poznáte niake mimo cesty cestičky tak aby som sa dostal z Prievidze do Žiaru nad Hronom no pred žiar kúsok
lebo na leto plánujem od nás Nemšovej si spraviť menší výlet po PD mám cestu cez homolku aj po ceste to by nevadilo lebo to nie je I.Trieda ale od PD Ďakujem aspoň niake rady
s chalanmi chodievame z PD cez sedlo Gricu do Handlovej. Zo sedla sa da po zvazniciach premotat az na ziarsku stranu cez bansku vetracku az do Novej Lehoty. Odtial si to musis pozret na Earthe alebo Google maps, popripade napisat chalanom z ZH. Ja pomerne casto jazdievam z Tren. Teplic domov do Bojnic cez kopce(malo asfaltu a redsia premavka ako je na Homolu)ak by si siel do PD daj info a mozme ist spolu. post533107.html#p533107
mam aj rozne varianty cesty z PD do Handlovej a na Ziar(mam ich doma doma v Bojniciach nechce sa mi ich nanovo vyklikat) pridam ich neskor
s chalanmi chodievame z PD cez sedlo Gricu do Handlovej. Zo sedla sa da po zvazniciach premotat az na ziarsku stranu cez bansku vetracku az do Novej Lehoty. Odtial si to musis pozret na Earthe alebo Google maps, popripade napisat chalanom z ZH. Ja pomerne casto jazdievam z Tren. Teplic domov do Bojnic cez kopce(malo asfaltu a redsia premavka ako je na Homolu)ak by si siel do PD daj info a mozme ist spolu. post533107.html#p533107
mam aj rozne varianty cesty z PD do Handlovej a na Ziar(mam ich doma doma v Bojniciach nechce sa mi ich nanovo vyklikat) pridam ich neskor
Jasne ďakujem pekne len tak som chcel vediet či su aj lepšie varianty a to by bolo super aspon to lepsie spoznam cestyy atd. neviem planujem to ked zmaturujem som si povedal že už bude povšetkom tak pojdem na to Ďakujem zatiaľ
Jasne ďakujem pekne len tak som chcel vediet či su aj lepšie varianty a to by bolo super aspon to lepsie spoznam cestyy atd. neviem planujem to ked zmaturujem som si povedal že už bude povšetkom tak pojdem na to Ďakujem zatiaľ
s chalanmi chodievame z PD cez sedlo Gricu do Handlovej. Zo sedla sa da po zvazniciach premotat az na ziarsku stranu cez bansku vetracku az do Novej Lehoty. Odtial si to musis pozret na Earthe alebo Google maps, popripade napisat chalanom z ZH. mam aj rozne varianty cesty z PD do Handlovej a na Ziar(mam ich doma doma v Bojniciach nechce sa mi ich nanovo vyklikat) pridam ich neskor
V prílohe gpx záznam okruhu PD - Handlová - PD (Holux). Vieš použiť buď smer PD - Hradec - Tri studničky - Handlová (pre tvoj cieľ vhodnejšia) alebo PD - Lesopark - Kanie pysky - Remata - Handlová (od Rematského tunela sa dá ísť do Handlovej po fialovej trase 2308, ale to som dakde zapotrošil záznam...).
Samozrejme je tam v oboch smeroch viacero variánt, toto je trasa čo jazdím(e) okruh na cross bicykloch, takže pravoverní MTB sa budú snažiť eliminovať asfaltové úseky...
Z Handlovej do ZH a späť som voľakedy jazdil na cesťáku po ceste E50, ale ako píšem, bolo to dávno (kurnik, aspoň 18 rokov je tomu už! ), bolo oveľa menej áut na cestách... Neviem či by som to chcel realizovať v dnešnej premávke , i keď cesta z hranice okresov je na ZH strane nová...
Trasu HA Nová lehota - V. Grič - PD ti môžem poslať cez pm ako gps záznam z turistiky (turistický výstup cez reťaze v stene V. Griča - doporučujem!), ako píše kocnere z tadiaľ vyklikať v GE, cykloserver...
No bikovaniu veru počasie nepraje. Vraj má cez víkend nakydať a do polky februára zima ako v ruskom filme
Aleba. Clovek ide po 5 tyzdnoch domov z toho hnusneho mesta na Zapade a zeby si doma ani nezabikoval? Verim ze aspon na nejaku hodku dve niekam vybehnem. Pri najhorsom sa ide na zimny tripy na peso
Ja som už dobežkoval, takže to tu už plniť nebudem - ale k bicyklovaniu momentálne fakt nemám čo pridať
Je pravda, že tématicky sa stále vraciam k stavu stopy na F. sedle - ale momentálne čo sa týka výhľadov, terénu, kvality a dostatku snehu je to zaručene príjemne strávený deň.
Moja reč ,ale dá sa bežkovať aj v Cígly po trase Bielej stopy
Ak sa podarí, tak budúci rok skúsim aj ten Cígeľ. Dúfam, že sneh bude aspoň taký parádny ako tento rok. A keby nie, tak pobikujeme - ale ako pozerám, téma tohto fóra má už nové pomenovanie. Tak sa tu nebudem cítiť tak zle, keď sa budem tešiť aj na ten sneh
Neviete aka je situacia v Sutovskom sedle? Da sa ist na bezkach zo Sutka smerom na Plesinu?
ked som bol s l_lacom v sobotu na Bohatke tak sme stretli neakeho chlapika a spominal ze tam je len chodnik od pesiakov. Podlamna by to malo byt prebeskovatelne uplne no problem
Neviem, ci to patri do tejto temy, ale nech. Milan Barenyi skocil minuly vikend na 47 km na Bielej stope na Skalke 2. vo svojej kategorii a celkove 8. a to nechal za sebou aj vicemajstra sveta. Gratulujem! Takze hor sa na bezky. Ved dole kopcom setris naboje na kolesach a takisto olej v brzdach a vzduch vo vidlici. Len aby ti nezamrzla voda v kolenach. Aj ked ohladom Milana: citat:
Na majstrovstvách sveta v cyklokrose v belgickom Koksijde (28. - 29. januára) sa napokon predstaví len pätica Slovákov. Pôvodne mal slovenský výber štartovať na pobreží Atlantiku so siedmimi cyklokrosármi, ale v Belgicku sa napokon nepredstavia Milan Barényi ani Róbert Gavenda. Informuje o tom sobotňajšie vydanie denníka Šport.
"Gavenda má zlomenú zápästnú kostičku. Spadol doma pri tréningu. Ide o zranenie, ktoré sa dlho a ťažko hojí a ak by s ním jazdil v belgickom piesku, mohlo by to mať pre neho nepríjemné dôsledky. Pre problémy s kolenom sa na štart nepostaví ani Barényi," uviedol pre Šport tréner Slovákov.
Naspat k bezkam. Vybehana trasa je aj z lesoparku v Prievidzi,spociatku bieda kvoli pesiakom, potom dobra, neskor prichod k preoranej ceste lesakmi-dalej som dnes nesiel. Na nejaky kratsi trening staci,no kto ma dobre namazane, bude oblepeny listim. Cez vikend po avizovanom snezeni by sa to mohlo zlepsit. Ale pojdem vyskusat aj propagovane "Kutovske polia"
Naspat ku Skalke: chodim tam casto a vacsinou mam volne miesto v aute. V pripade zaujmu sa ozvite. Aktualne podmienky su na Bezkar.sk. Snehu je tam viac nech dost, ide hlavne o aktualnu opravenost trati. 300 km od stredu Europy lepsie trate nenajdete. Kto to tam raz vyskusa, po prvom snezeni na zaciatku zimy svoj bike ponori do oleja, aby vydrzal bez pohybu do aprila.
Na trening by sa dali vyuzit aj trate vo Chvojnici pri hoteli Magura,ktore udrzuju novacki bezci na lyziach. Nedavno som tam bol, bol upraveny kratsi okruh - aj na korculovanie. Kontakt tam zatial nemam,no mali by organizovat 18.2.12 preteky, takze trate by mali udrziavat aj v ramci svojho treningu. Nevyhodou je prijazdova cesta. Na Fackovskom sedle by to chcelo presvedcit majitela lyz.strediska, ze je aj v jeho zaujme upravit obcas bezecke stopy, na ktore su tam naozaj vhodne tereny.
Na Fackovskom sedle by to chcelo presvedcit majitela lyz.strediska, ze je aj v jeho zaujme upravit obcas bezecke stopy, na ktore su tam naozaj vhodne tereny.
Fačkovské sme prešli včera, v smere značenej trasy šipkami od hríbika Staré cesty až za chatu pod Bukovcom je turistická diaľnica, viacmenej asi lepšie vybehnúť hore na vrchol stúpania napešo ako na bežkách...
Od vrcholu stúpania popri chate sme na kuse potiahli paralelnú trasu, no nedúfam, že aj tú nezničia turisti. Ďalej sa už ako-tak dalo. Od soboty ma prekvapilo, že medveď prešiel ďalší (cca 2 km) úsek trasy!!!
Stopa je už vyjazdená, na úsekoch kde svieti slnko aj miestami zľadovatelá. Poničená od medveďa, turistov a aj samotných bežkárov (krátery po pádoch ). Fakt by to chcelo minimálne sneženie, o ratráku alebo aspoň skútri môžme asi len snívať... Z bežkárov prevádzkovateľ nič nemá (neplatia si vleky, jedine tak bufet )... Úprava trate niečo stojí. Podľa mňa aj na Skalke za pár rokov spoplatnia bežkárske trasy (tento rok ako sledujem bezkar.sk je to tam fakt dobre udrziavane...). Ale pri rozumnom poplatku by som asi neváhal zaplatiť pár Eur za upravenú trať...
V prílohe pár foto (z mobilu) a gps záznam trasy pre tých čo by sa tam chceli kuknúť...
... Vybehana trasa je aj z lesoparku v Prievidzi,spociatku bieda kvoli pesiakom, potom dobra, neskor prichod k preoranej ceste lesakmi-dalej som dnes nesiel. Na nejaky kratsi trening staci,no kto ma dobre namazane, bude oblepeny listim. Cez vikend po avizovanom snezeni by sa to mohlo zlepsit....
Keď je dosť snehu, je to fajn trasa... Aj ja čakám len na nový sneh, naposledy som tam bol 20.1. a 22.1., mizéria a to ešte nebolo preorané lesákmi...
V prílohe pár foto (mobil) a záznam trasy pre prípadných záujemcov...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ešte tak vedieť korčulovať, to už potom budem v inom levely
Ale na nejakú hodinku to možno pôjdem niekedy skúsiť - trochu sa potrápiť, ak sa mi ešte podarí.
s chalanmi chodievame z PD cez sedlo Gricu do Handlovej. Zo sedla sa da po zvazniciach premotat az na ziarsku stranu cez bansku vetracku az do Novej Lehoty. Odtial si to musis pozret na Earthe alebo Google maps, popripade napisat chalanom z ZH. Ja pomerne casto jazdievam z Tren. Teplic domov do Bojnic cez kopce(malo asfaltu a redsia premavka ako je na Homolu)ak by si siel do PD daj info a mozme ist spolu.
post533107.html#p533107
post533107.html#p533107
V prílohe gpx záznam okruhu PD - Handlová - PD (Holux). Vieš použiť buď smer PD - Hradec - Tri studničky - Handlová (pre tvoj cieľ vhodnejšia) alebo PD - Lesopark - Kanie pysky - Remata - Handlová (od Rematského tunela sa dá ísť do Handlovej po fialovej trase 2308, ale to som dakde zapotrošil záznam...).
Samozrejme je tam v oboch smeroch viacero variánt, toto je trasa čo jazdím(e) okruh na cross bicykloch, takže pravoverní MTB sa budú snažiť eliminovať asfaltové úseky...
Z Handlovej do ZH a späť som voľakedy jazdil na cesťáku po ceste E50, ale ako píšem, bolo to dávno (kurnik, aspoň 18 rokov je tomu už!
Trasu HA Nová lehota - V. Grič - PD ti môžem poslať cez pm ako gps záznam z turistiky (turistický výstup cez reťaze v stene V. Griča - doporučujem!), ako píše kocnere z tadiaľ vyklikať v GE, cykloserver...
Aleba. Clovek ide po 5 tyzdnoch domov z toho hnusneho mesta na Zapade a zeby si doma ani nezabikoval? Verim ze aspon na nejaku hodku dve niekam vybehnem. Pri najhorsom sa ide na zimny tripy na peso
Moja reč
Prečo ja každý pracovný deň bikujem do práce a späť, veď suché cesty sú bezpečnejšie ako zľadovatené chodníky.
Mne ráno stačila prechádzka hore Handlovou pri dnešnom maxime -15°C, keď už začali aj sople namŕzať...
ked som bol s l_lacom v sobotu na Bohatke tak sme stretli neakeho chlapika a spominal ze tam je len chodnik od pesiakov. Podlamna by to malo byt prebeskovatelne uplne no problem
Mne ráno stačila prechádzka hore Handlovou pri dnešnom maxime -15°C, keď už začali aj sople namŕzať...
to tam bolo potom kolko ked maximum bolo -15°C, nie na hodou minimum???
post547437.html
Na majstrovstvách sveta v cyklokrose v belgickom Koksijde (28. - 29. januára) sa napokon predstaví len pätica Slovákov. Pôvodne mal slovenský výber štartovať na pobreží Atlantiku so siedmimi cyklokrosármi, ale v Belgicku sa napokon nepredstavia Milan Barényi ani Róbert Gavenda. Informuje o tom sobotňajšie vydanie denníka Šport.
"Gavenda má zlomenú zápästnú kostičku. Spadol doma pri tréningu. Ide o zranenie, ktoré sa dlho a ťažko hojí a ak by s ním jazdil v belgickom piesku, mohlo by to mať pre neho nepríjemné dôsledky. Pre problémy s kolenom sa na štart nepostaví ani Barényi," uviedol pre Šport tréner Slovákov.
Naspat k bezkam. Vybehana trasa je aj z lesoparku v Prievidzi,spociatku bieda kvoli pesiakom, potom dobra, neskor prichod k preoranej ceste lesakmi-dalej som dnes nesiel. Na nejaky kratsi trening staci,no kto ma dobre namazane, bude oblepeny listim. Cez vikend po avizovanom snezeni by sa to mohlo zlepsit. Ale pojdem vyskusat aj propagovane "Kutovske polia"
Naspat ku Skalke: chodim tam casto a vacsinou mam volne miesto v aute. V pripade zaujmu sa ozvite. Aktualne podmienky su na Bezkar.sk. Snehu je tam viac nech dost, ide hlavne o aktualnu opravenost trati. 300 km od stredu Europy lepsie trate nenajdete. Kto to tam raz vyskusa, po prvom snezeni na zaciatku zimy svoj bike ponori do oleja, aby vydrzal bez pohybu do aprila.
Na trening by sa dali vyuzit aj trate vo Chvojnici pri hoteli Magura,ktore udrzuju novacki bezci na lyziach. Nedavno som tam bol, bol upraveny kratsi okruh - aj na korculovanie. Kontakt tam zatial nemam,no mali by organizovat 18.2.12 preteky, takze trate by mali udrziavat aj v ramci svojho treningu. Nevyhodou je prijazdova cesta. Na Fackovskom sedle by to chcelo presvedcit majitela lyz.strediska, ze je aj v jeho zaujme upravit obcas bezecke stopy, na ktore su tam naozaj vhodne tereny.
Fačkovské sme prešli včera, v smere značenej trasy šipkami od hríbika Staré cesty až za chatu pod Bukovcom je turistická diaľnica, viacmenej asi lepšie vybehnúť hore na vrchol stúpania napešo ako na bežkách...
Od vrcholu stúpania popri chate sme na kuse potiahli paralelnú trasu, no nedúfam, že aj tú nezničia turisti. Ďalej sa už ako-tak dalo. Od soboty ma prekvapilo, že medveď prešiel ďalší (cca 2 km) úsek trasy!!!
Stopa je už vyjazdená, na úsekoch kde svieti slnko aj miestami zľadovatelá. Poničená od medveďa, turistov a aj samotných bežkárov (krátery po pádoch
V prílohe pár foto (z mobilu) a gps záznam trasy pre tých čo by sa tam chceli kuknúť...
Keď je dosť snehu, je to fajn trasa... Aj ja čakám len na nový sneh, naposledy som tam bol 20.1. a 22.1., mizéria a to ešte nebolo preorané lesákmi...
V prílohe pár foto (mobil) a záznam trasy pre prípadných záujemcov...
Išlo to na mňa nejako rýchlo. Stopa pre mňa trocha zladovateľa tak som sa šmýkal.