Chcel by som kupit tuto vidlu http://www.spoke-store.sk/komponenty/vidlice/_2011/6389-2011-sr-suntour-raidon-lo/. Vsetci tu pisu ze ak by kupovali tak E*****na ale ja akosi nechem liezt s cenou hore (poznam sa ak prihodim 20€ tak si poviem sak dalsich 20€ nie je vela atd atd a zastavim niekde na 250€ mne ale taku vidlu netreba ja som bol spokojny aj so suntour XCM). Viete mi niekto odporučiť niečo ine v podobnej cene, po pripade povedat preco by som nemal kupit tuto ?
Je to celkom slušná vidlica,má vzduchovú pružinu takže si môžeš nastavovať tvrdosť ako len chceš bez kupovania a menenia pružiny,ak ešte skúsiš spraviť menšiu úpravu(mazanie olejom) tak pôjde ešte lepšie.Za tých 116 eur je to dobrá kúpa
Vidlicu rozoberieš (vonkajšie nohy dole,VYPUSTÍŠ vzduch,rozoberieš vzduchovú komoru,všetko očistíš od vazelíny,poskladáš,nasadíš vonkajšie nohy ale len tak aby sa cez dierky pre šróbi dal naliať olej a striekačkou napustíš do každej nohy 30-40 ml vidlicového 5-7,5 WT oleja (10wt je príliš hustý).Po poskadaní odskrutkuj viečko z ventilom na korunke a nalej tam trochu oleja,nejakého hustého (napríklad prevodoví,prípadne ten čo si použil aj do nôh vidlice)tak aby bol piestik mierne ponorený v oleji,tot vše.Ak niečo nebude OK,stačí vyliať olej,poutierať a znova použit vazelínu.
1. Praveze vsetko tym pokazi. Liat olej do vidlice, ktora na to nie je usposobena a utesnena, znamena zadrbat vsetko od oleja a nic viac. Olej totiz logicky nebude drzat na tych miestach, kde by mal mazat, ale stecie na spodok vonkajsich noh a bude cez ne presakovat postupne von a vsetko bude stale spinave.
2. Este som nevidel, aby vzduchova vidlica tuhla v zime kvoli vazeline pouzitej na mazanie klznych puzdier. Jedine tuhnutie suvisi s olejom v tlmiacej patrone, nie s vazelinou, cize ani ta "fantasticka" prerabka na nefunkcne mazanie olejom nic nezmeni a vidlica bude tuhnut v zime rovnako.
Za prve,je to moja prva a zatial jedina odpruzena vidlica,ktoru som mal moznost odskusat,takze nazor moze byt subjektivny:Podla mna je necitliva,ak nastavim SAG na cca 20 %,ruky pri rychlej jazde cez vela za sebou nasledujucich nerovnosti,trpia.Zlepsi sa to,ak sa nastavi nizsi tlak vzduchu,ale potom sa na moj vkus dost zanara pri jazde z prudkeho kopca.
Za druhe,mam verziu RL kde sa neda nastavovat tlmenie a podla mna to je dost velka nevyhoda,pretoze clovek si ju nemoze prisposobit podla charakteru terenu.
1. Praveze vsetko tym pokazi. Liat olej do vidlice, ktora na to nie je usposobena a utesnena, znamena zadrbat vsetko od oleja a nic viac. Olej totiz logicky nebude drzat na tych miestach, kde by mal mazat, ale stecie na spodok vonkajsich noh a bude cez ne presakovat postupne von a vsetko bude stale spinave.
2. Este som nevidel, aby vzduchova vidlica tuhla v zime kvoli vazeline pouzitej na mazanie klznych puzdier. Jedine tuhnutie suvisi s olejom v tlmiacej patrone, nie s vazelinou, cize ani ta "fantasticka" prerabka na nefunkcne mazanie olejom nic nezmeni a vidlica bude tuhnut v zime rovnako.
Najpr treba vyskúšať,a až potom písať.Napríklad noví axon išiel dobre z vazelínou asi tak mesiac,z olejom sa to zlepšilo.Axon z TT akosi nejaké extra uspôsobenie na olej tiež nemal,ak nerátam 2 dierky a 1-2 tesnenia,tam olej drží ako?
Je to zaklad raidon bez osky, znizit sa da pomocou podloziek (treba rozobrat). Fungovat bude ale na tvoju vahu (ja mam 92kg) by som pozrel nieco s pevnou oskou. Co som mal qr9 vsetko sa krutilo...
Daj to na nejakú bezpečnú hodnotu (zo 80 psi) a potom uberaj/pridávaj podľa SAG-u a využívania zdvihu. Tabuľku absolútne nepotrebuješ, je úplne zbytočná. Maximum pri nejakých modeloch bolo 180 psi, niekto s hmotnosťou okolo 100kg mal okolo 140 psi. To sa mi zdá byť veľa, preto by som začal s menšími hodnotami a pridával pokiaľ to nebude OK.
nik neodpoveda, tak snad v tejto teme: chcem sa spytat na tuto vidlicu http://www.bicycles.sk/shop/vidlica-suntour-raidon-lo-air-26-1-1-8/5826/ da sa na nej zmenit zdvih? zo 100 na 120. na pravej nohe dole sa fuka. a na lavej ju imbusovy srob. vpravo hore zamykanie a vlavo iba stupel.
diky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ICEPITKE, kup si ju a nic nerozoberaj. Mas na nu zaruku, tak ju jazdi tak ako je a nevymyslaj nejake prerabanie doma na kolene.
ináč ak by si predsa chcel pepikona:
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/sr-suntour-e*****n-rld-disc/2331
-15% SR SUNTOUR REE015 puzdro Raidon/Epicon RS17
3,39 € -15%
MOC 4 €2. Este som nevidel, aby vzduchova vidlica tuhla v zime kvoli vazeline pouzitej na mazanie klznych puzdier. Jedine tuhnutie suvisi s olejom v tlmiacej patrone, nie s vazelinou, cize ani ta "fantasticka" prerabka na nefunkcne mazanie olejom nic nezmeni a vidlica bude tuhnut v zime rovnako.
Za druhe,mam verziu RL kde sa neda nastavovat tlmenie a podla mna to je dost velka nevyhoda,pretoze clovek si ju nemoze prisposobit podla charakteru terenu.
Najpr treba vyskúšať,a až potom písať.Napríklad noví axon išiel dobre z vazelínou asi tak mesiac,z olejom sa to zlepšilo.Axon z TT akosi nejaké extra uspôsobenie na olej tiež nemal,ak nerátam 2 dierky a 1-2 tesnenia,tam olej drží ako?
a aka je to vidla na jazdca 180/95?
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/sr-suntour-raidon-lo-r-cierna/5162
-17% SR SUNTOUR RAIDON LO tlmič, 165x38 mm
128 € -17%
MOC 155 €diky