Zdravim, potreboval by som radu pri kupe pedalov. Bicykel som kupil celoodpruzeny AM ci mam dat na neho spd alebo klasicke pedale. Som zaciatocnik. Co by ste odporucili?
Dakujem
Záleží, že čo chceš aj jazdiť.
SPD sú dobrá vec povedzme na XC jazdu.
No keď idem do skál a na techniku náročného terénu, radšej nahodím klasiku.
Obojstranné sú univerzálne, odporúčam ich aj ja.
obojstranné znamená že z jednej strany máš nášlapný SPD systém a z druhej strany platformu ... ja som išiel hned do normálnych SPD a naučil som sa to pomerne rýchlo ale ja zase jazdím len XC pomerne dobré,rozšírené a lahko čistitelné su tieto http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-pedale-shimano-m520-cierne/87 a hlavne majú obojstranný SPD systém
kludne SPD... jazdim aj koreniste a kameniste pasaze, mensie skoky a SPD ma nikdy v nicom neobmedzilo, je to vsak o zvyku.
obojstranne su take, no podla mna na hovno, vzdy sa ti to pretoci stranou ktoru prave nepotrebujes:)
ako niekto môže zabudnúť vycvaknúť nohu? ja som nespadol ani raz..
zabudnut mozno nie ale nestihnut urcite, par krat som zastavil tak ze ledva som stihol nohu dat dole a to som ani spdcka este nemal, tak neverim ze by som to stihol vycvaknut a hlavne ze by ma v takej kritickej situacii napadlo nieco vycvakavat )
treba si vypestovat reflex: akonahle stlacam brzdu (hociktoru) tak nohy su vstrehu a pripravene vycvaknut. Su situacie kedy treba velmi rychlo a prudko zabrzdit a tam je to len o reakcii. Sam som zoparkrat hodil bokovku
kludne spd. hlavne si ich na zaciatku uplne povol. mam kufre co sa vypinaju len doboku. kvoli pedalom som nepadol ani raz veru, vzdy som to ustal a inak ak ide nejaka situacia ze by som mohol tresknut na hubu tak pedale vypnem a idem opatrnejsie (napr. hlboke blato ktore ta rychlo zastavi). nemenil by som za nic na svete uz. hlavne ak pojdes do kopcov ocenis ze mozes zabrat aj smerom nahor s druhou nohou.
co za blbost si napisal? za cele tie roky co mam SPD sa mi podarilo KVOLI PEDALOM spadnut mozno 3x. preco by mal mat obite kolena nechapem.
ako uz pisalo par ludi predo mnou, tiez sa im to stavalo zo zaciatku. predpokladam ze ked sa pyta takuto otazku tak jazdil iba na normalnych pedaloch. a ked prvykrat sadne na bike s tretrami tak mi nehovor ze hned vie co a ako a hlavne kedy. alebo ich len moze mat prilis dotiahnute a hned je uraz na svete. samozrejme to bude trvat prvych par raz, ale nikto dokonaly z neba nespadol ja som si tak na prvom vyjazde s tretrami a novym bikom dochramal latkove sedlo zboku
no mne to prislo take intuitivne ked som ich nahodil ze som to rovno hodil aj na druhy bajk s ktorym som nebol este zzity , ked planujem zastavit tak nad tym nerozmyslam a vypnem pedal v poho, ale v krizovej no neviem zatial som nemal take uvidime
Ja som pouzival SPD 2 roky, ale vratil som sa k platformam, lebo na SPDckach som sa stale bal, ze nevypnem nohu a parkrat som mal na male, ked som skoro nestihol...
SPD je fajn. ale keďže používam jeden bike na všetko - aj na denné dochádzanie do práce, aj "do obchodu na pivo" (klasická obuv), aj na celodňové víkendové výjazdy(s tretrami) - tak som kúpil obojstanné shimano PD-A530 a stažovať sa veru nemôžem. spokojnosť.( zatiaľ najazdená iba ca. tisícka).
ako uz pisalo par ludi predo mnou, tiez sa im to stavalo zo zaciatku. predpokladam ze ked sa pyta takuto otazku tak jazdil iba na normalnych pedaloch. a ked prvykrat sadne na bike s tretrami tak mi nehovor ze hned vie co a ako a hlavne kedy. alebo ich len moze mat prilis dotiahnute a hned je uraz na svete. samozrejme to bude trvat prvych par raz, ale nikto dokonaly z neba nespadol ja som si tak na prvom vyjazde s tretrami a novym bikom dochramal latkove sedlo zboku
ja som si kupil vcera bike prvy krat od detstva preto sa to pytam nebikoval som asi 15 rokov
tak pojazdi kus na klasickych pedaloch kym si na bajk zvyknes ze co kde ako funguje reaguje a aby si mal na nom istotu ze ho mas pod kontrolou. na to by ti malo stacit prejst zo 200km, potom nahod spdcka
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale inak ked si raz zvyknes na SPD tak nebudes chciet menit.
SPD sú dobrá vec povedzme na XC jazdu.
No keď idem do skál a na techniku náročného terénu, radšej nahodím klasiku.
Obojstranné sú univerzálne, odporúčam ich aj ja.
co za blbost si napisal? za cele tie roky co mam SPD sa mi podarilo KVOLI PEDALOM spadnut mozno 3x. preco by mal mat obite kolena nechapem.
aj ja odporucam obojstranne. ja sitce jazdim len SPD ale vzhlaodm na zaciatocnika sa priklanam tiez k obojstrannym. aspon bude vediet porovnat a potom si casom kupi to co mu bude viac vyhovovat.
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-pedale-ht-leopard/4320
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-pedale-exustar-pm812/4126
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-pedale-shimano-m647/2582
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-pedale-shimano-m545/2581
Exustar PM812 nášľapné/platformové pedále MTB, čierna/strieborná
40,99 €
obojstranne su take, no podla mna na hovno, vzdy sa ti to pretoci stranou ktoru prave nepotrebujes:)
zabudnut mozno nie ale nestihnut urcite, par krat som zastavil tak ze ledva som stihol nohu dat dole a to som ani spdcka este nemal, tak neverim ze by som to stihol vycvaknut a hlavne ze by ma v takej kritickej situacii napadlo nieco vycvakavat
ako uz pisalo par ludi predo mnou, tiez sa im to stavalo zo zaciatku. predpokladam ze ked sa pyta takuto otazku tak jazdil iba na normalnych pedaloch. a ked prvykrat sadne na bike s tretrami tak mi nehovor ze hned vie co a ako a hlavne kedy. alebo ich len moze mat prilis dotiahnute a hned je uraz na svete. samozrejme to bude trvat prvych par raz, ale nikto dokonaly z neba nespadol
ja som si kupil vcera bike prvy krat od detstva preto sa to pytam