Prvá je s vidlou. (SR XCM-HLO 120) Peruje dobre ale keď prijde "neočakávaný" uder, vídla vydáva zvlaštny zvuk podobný na uder. Je to len za to že nie je rozperovana ? Mal by som tam strieknuť kus WDčka?
Druhá je s brzdami (Tektro Draco 180/180 mm). Som počul že kotúče môžu šuchať nejaký čas. Ale ja mam to šuchanie nejaké zvláštne. A je zvlažte tým že keď v zákrute nakloním bike na nejakú stranu, počujem ako šuchajú. Myslel som si najprv že zle sú upevnene kolesa, ale tam je všetko v poriadku, tak čo s tým?
a btw ak to mas v zaruke tak to ries najskor tam de si to kupil
ale ted ma napadlo ze na cestaku mi tiez 'klepalo' a tam odpruzena vidla nie je
A čo ku tomu výpletu. Nie som žiadny odborník na táke veci, ale keby že špice nemali pevnosť ako písal "misopetrovic", ták pri manualnom natlačaní by som mal citiť ako sa hybu. Ale oní su pevne .. (teraz som skontrolovál)
typicke u lacnych vidiel, da sa to odstranit netiahnutim tenkej duse na pruzinu, dalej to moze byt doraz ak tam teda je nejaky gumeny kruzok... necakaj zazraky
neviem ake mas naboje ale to suchanie pri naklone robia + sa krutia nohy vidlice
Ale prd. Kónusové náboje rovnako ako ložiskové pri správnom nastavení žiadnu vôlu nemajú.
Ďalšia vec. 1.Mäkký výplet nespôsobuje škrtanie rotora o platničky.
2. Nemaž vidlu WDčkom ani teflonom. Maž ho silikonom.
3. Ako tu bolo spomenuté vidla vydáva ten zvuk najskôr práve kvôli tej pružine. Odporúčam si to nevšímať. Riešenie je tu už spomenuté. Vybrať pružinu a v strede pružiny ju obaliť kusom nejakej gumy. Netreba ju obalovať celú.