pri nadstavovani zadneho saltra, mi pri 6. 7. a 8mom pastorku (od najmensieho hore) drhne retaz o vedlajsie pastorky. neprijemny "plechovy" zvuk, nepreskakuje vsak.
Pri malej pile je to este hlucnejsie...
Ked povolim lanko, uz to nepocujem, ale problematicky potom radi z 2. na 3. pastorok.
Patka je vyrovnana, dorazy dobre nadstavene.
2x10 SRAM Apex
Dakujem
posledný komentár: 18. 9. 2022 o 14:22
Podobný prípad som po dlhých nervoch zrealizoval tak, že som upravil doraz šaltra na najmenšom koliesku. Pôvodne mi to z dola nahor išlo OK ale späť na malé mi to pri dvoch pastorkoch ostalo trčať a rachotilo. Keď som hodil ďalší kvalt, prehdilo až dva pastorky.
Jemný posun dorazu šaltra pmohol.
ale je to papracka na nervy. nikdy som takyto problem nemal a ked kdesi cosi drhlo, malym pootocenim sa vsetko poriesilo a funguje 100% spolahlivo.
Ale tu zas akoby bol cert zakliaty.
Na strane druhej davat doraz vyssie sa aj bojim aby mi zas retaz na naspodnejsie vobec presla...
neskutocne...
ale to bolo skutocne o milimetroch. viem ze bike je novy a vsetko si sada, ale toto byva niekedy hruza na zaciatku.
ked si spomeniem co som sa natrapil s Cannondalom, tak zacinam verit ze kazdy novy bike mam zakliaty.
tak dufam ze dnes to definitiv doladim a budem sa uz len kochat jazdenim.
GaliPe dakujem
Ak by kohosi cosi este napadlo, dakujem za rady.
Obdobný problém riešim aj na MTB. Mám dva páry kolies. Keď prehodím kolá musím jemne doladiť brzdy a aj šalter. Šalter síce prehadzuje ale pri posúvaní kvaltu na menší pastorok mi to na dvoch pastorkoch drieme.
teraz jazdi neskutocne bajecne
Podmienka: original campa bowdeny a lanka, kazeta a orech.
Tieto veci som postupne riesil, ale najvacsi problem boli tie bowdeny. povodne boli jagwire.
teraz chodi neuveritelne
Kazeta vyzera byt OK, pozreli sme ju, dotiahli.
ja tomu fakt nechapem. alebo to tak ma byt?
preco potom nesu aj na inych pastorkoch?
Nie je zlé aj skontrolovať vedenie lanka. Trocha oleja do bowdenu neuškodí
funguje to, radi to pekne, ale nechapem tomuto posunu a suchaniu na tychto pastorkoch.
mam vyskusat inu kazetu?
Zacinam si mysliet, ci nie je problem medzi riadidlami a sedlom...
Skús ešte skotrolovať, či reťaz nie je zjavne našikmo.
Ak máš len dvojprevodník kontroluj to takto: Predné veľké - zadné cca. štvrté , resp. predné malé - zadné cca. siedme.
Nové bajky u distribútora často skladajú brigádnici. Za kvalitu a funkčnosť zodpovedá predajca. Keď to máš nové, nech sa s tým trápi on. Keď nevie chybu odstrániť, nech to ide na reklamáciu.