Riešim nákup nových kolies na cesťák a preto by som Vás chcel poprosiť o Vaše skúsenosti a prípadne nejaké tipy. Momentálne vážne uvažujem o Fulcrum Racing 5 Evo len neviem ako by to bolo s dostupnosťou náhradných dielov. Cenová hladina asi do tých 300 Eur, nie som žiadny veľký pretekár.
Je zaujimave citat taketo silne slova od ludi ktory take nieco este neosedlali a skrivaju sa len pod znackove veci...v cechach sa na takychto materialoch jazdi cyklokros a dokonca to vozia aj na majstrak sveta.
tonito: dovol, mi vyjadrit sa k tomu tvojmu vcerajsiemu prispevku
Takze karbonove no name kolesa otestovane.Idu skvelo.38cky aj ked dost fukalo super drzia a nieje citit aby sa do nich opieral vietor aj ked fukalo z boku
Osobne nepocitujem ziadny problem ani pri 50mm vysokych rafikoch a bocnom vetre. Je to urcite aj hmotnostou jazdca - keby som mal 60kg mozno by som sa vyjadril inak.
Carbonove naby a ceramickre loziska si myslim je citit aj vo vetre.
Prepac, ale toto je cisty nezmysel.
Co ma vsak najviac prekvapuje, ze nikde nepises o pouziti plochych drotoch, ktore su dost dolezite u aero vypletov a rozhodne dolezitejsie ako karbonove naby alebo hybridne loziska (som presvedceny, ze keramicke tam urcite nemas).
Kolo dobre drzi stopu.
Tak tomuto pri cestnych kolesach uz "vonkoncom" nerozumiem, tu je dolezita geometria ramu, resp. uhol prednej vidlice ako aj trail kolesa v sucinnosti s plastom/galuskou.
Co tam mas obute?
Kazdopadne, ako som ti uz raz napisal, nech si kazdy jazdi na com uzna za vhodne, ale ja by som do takych kolies nesiel
Raver nemas sajnu co mam za naby tak ako mozes tvrdit ci mam ceramicke loziska alebo nie...ucite ale niesi jasnovidec pretoze by si sa sekol.mam tam tieto naby http://www.ebay.com/itm/CAMPY-20-24-Token-TK520TBT-Carbon-Road-Hub-SET-Ceramic-Bearing-CAMPAGNOLO-BLACK-/300656340842?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item460083af6a#ht_3010wt_808
Mna prekvapuje ze nikoho nezaujima recenzia od cloveka ktory take nieco jazdi.
Jazdil som a mal som aj vyssie rafky a to konkretne ZIPP 404 a nerozpravaj nezmysli ze ak mas tak vysoke rafky necitis ked sa do Teba oprie bocny vietor!Okrem Zippov som mal aj talianske vuelty s aero dratmy a to bolo estehorsie.Nevravim ze sa na to neda zvyknut ale pri tychto 38kach je to ine.Ak nieco pojazdis na roznych kolesach tak sa vyjadri.Ja nikoho nenahovaram len konstatujem ako sa na nich jazdi.Mam na to aby som mal aj ine ale kamosi v cechach ich bezne jazdia a suspokojny tak som chcel skusit aj ja co to spravy a je to nad moje ocakavanie.
Aj Ty si jazdi na com chces.
Keramicke lozisko je take, ktore ma z keramiky gulicky aj drahy. Ty tam mas len keramicke gulicky a drahy ocelove a to je hybridne lozisko. Na to narazal.
A vymenit Zippy za nejake crepy je fakt divne, hlavne ked na to mas
Tie Zippy maly obycajne loziska priemyslove a nebolo to ono.Kto jazdil Zippy dobre vie ze maju problematicke naby.Nebol som spokojny.
Ak das na kolo kolesa blato tak by si videl ako sa bude kolo chovat pocas jazdy a hlavne pri jazde zo sedla.Ak tam das pevne kolesa jazdne vlastnosti sa zmenia.
dajako som sa za 3 mesiace nedopracoval k aksiam a včera som zbrusil cestný ráf / skoro som sa zachmalil bo mi strelila duša a rozsekal plášť/ a zhánam dajaké kolesá
mám 84kg a len sa vozím po okolí a doteraz som mad da22 rims 32 dír
neviem či zobrať fulcrum 5 - len neviem či na naše cesty nie je škoda a neviem ako ss prípadným servisom kolies
alebo zobrať základné mavic CXP22 32dier na priemysloch tu nemám problém s prípadnou výmenou špice a centrovaním
Zhodou okolnosti mam aj Fulcrum 5 aj Mavic CXP22 na 105kovych nabojoch .. F5ky su docela odolne kolesa, oproti mojim CXP22 aj znatelne lahsie, lepsie idu. Myslim ze uz maju tiez priemyselne loziska, takze so servisom by snad problem byt nemal, alebo?
ja som myslel že ked prdne š***** a podobne
tie cxp22 su na mavic nabojoch a nie shimano čiže su na priemysloch nie na konusoch
ale tie cxp su o 1/2 lacnejšie jak fulcrumy cca 80€
CPX 21 som vozil 8 rokov, majú najazdených cez 40 tis. km a bez problémov. No, posledné dva roky som cítil, že mäknú, preto som ich vymenil. Ale na zimáka sú ešte dobré.
tie shimana vyzeraju dosť labilne ale možno realita je iná
a jedna š***** určite stojí aspoň 20eur a čakať na ňu treba asi pol sezony
asi kupim tie fulcrumy päťky...okolo domu stačia
a na staré poškodené splaším dajaký lacný ráfik a budu do rezervy....ak by mal dakto dajaký 700c 32 dier zvyšný nový alebo minimálne použitý nech dá vedieť / dajake DA22 alebo CXP/
Uvazujem nad novymi kolesami, momentalne mam 2kg kola 32 dierove na novatec nabojoch ktore pri mojej vahe cca 94kg zatial drzia co sa centrovania tyka ale bocna tuhost a ta vaha je na tom dost zle. Preto by som potreboval poradit niake overene,tuhe,plastove a podla moznosti lahke kolesa do cca 400eur.Precital som toho celkom dost a najviac sa mi pozdavaju fulcrum racing 3 ale pozeral som aj po campagnolo zonda vyzeraju oboje dost dobre co by ste odporucili vy?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Osobne nepocitujem ziadny problem ani pri 50mm vysokych rafikoch a bocnom vetre. Je to urcite aj hmotnostou jazdca - keby som mal 60kg mozno by som sa vyjadril inak.
Prepac, ale toto je cisty nezmysel.
Co ma vsak najviac prekvapuje, ze nikde nepises o pouziti plochych drotoch, ktore su dost dolezite u aero vypletov a rozhodne dolezitejsie ako karbonove naby alebo hybridne loziska (som presvedceny, ze keramicke tam urcite nemas).
Tak tomuto pri cestnych kolesach uz "vonkoncom" nerozumiem, tu je dolezita geometria ramu, resp. uhol prednej vidlice ako aj trail kolesa v sucinnosti s plastom/galuskou.
Co tam mas obute?
Kazdopadne, ako som ti uz raz napisal, nech si kazdy jazdi na com uzna za vhodne, ale ja by som do takych kolies nesiel
Mna prekvapuje ze nikoho nezaujima recenzia od cloveka ktory take nieco jazdi.
Jazdil som a mal som aj vyssie rafky a to konkretne ZIPP 404 a nerozpravaj nezmysli ze ak mas tak vysoke rafky necitis ked sa do Teba oprie bocny vietor!Okrem Zippov som mal aj talianske vuelty s aero dratmy a to bolo estehorsie.Nevravim ze sa na to neda zvyknut ale pri tychto 38kach je to ine.Ak nieco pojazdis na roznych kolesach tak sa vyjadri.Ja nikoho nenahovaram len konstatujem ako sa na nich jazdi.Mam na to aby som mal aj ine ale kamosi v cechach ich bezne jazdia a suspokojny tak som chcel skusit aj ja co to spravy a je to nad moje ocakavanie.
Aj Ty si jazdi na com chces.
A vymenit Zippy za nejake crepy je fakt divne, hlavne ked na to mas
Ak das na kolo kolesa blato tak by si videl ako sa bude kolo chovat pocas jazdy a hlavne pri jazde zo sedla.Ak tam das pevne kolesa jazdne vlastnosti sa zmenia.
mám 84kg a len sa vozím po okolí a doteraz som mad da22 rims 32 dír
neviem či zobrať fulcrum 5 - len neviem či na naše cesty nie je škoda a neviem ako ss prípadným servisom kolies
alebo zobrať základné mavic CXP22 32dier na priemysloch tu nemám problém s prípadnou výmenou špice a centrovaním
díky
tie cxp22 su na mavic nabojoch a nie shimano čiže su na priemysloch nie na konusoch
ale tie cxp su o 1/2 lacnejšie jak fulcrumy cca 80€
CXP22 a CXP22 aero to je to isté?
a jedna š***** určite stojí aspoň 20eur a čakať na ňu treba asi pol sezony
asi kupim tie fulcrumy päťky...okolo domu stačia
a na staré poškodené splaším dajaký lacný ráfik a budu do rezervy....ak by mal dakto dajaký 700c 32 dier zvyšný nový alebo minimálne použitý nech dá vedieť / dajake DA22 alebo CXP/
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/zapletena-kola-ac-420-road-wave/1386