Dnes klasický problém "nepoznám pravidlá cestnej premávky". Prichádzal som (zelená) po cyklotrase od Apolla a pri Aréne, ako je odbočka na parkovisko pri Dunaji, si to hnala sliepka na Felde (červená). Pribrzdiť netreba, však je na "hlavnej", telefón pri uchu, veselo sa vykecávala. Surovo som jej tam vbehol, hoci som videl, že nemá v úmysle zastaviť. Len jej gumy zapískali, ako dupla na brdu. A ťukala si na čelo, čo za ***** jej vošiel do cesty... Stretnúť ju včera... Dnes mám celkom dobrú náladu.
Presne na tom mieste riešim skoro vždy ten istý problém. Nedanie prednosti z prava. Veľa krát mi tam tesne prefrčali, alebo prudko dupli na brzdu.
fuu riskujes ako vidim. ja tiez niekedy podobne situacie riesim ako ty ale raz na to doplatime...
Ako píše Jezus, odhad mám a keď vidím, že to buď ja na poslednú chvíľu ubrzdím alebo majiteľ motorového vozidla, idem do toho. Nech sa naučia. Hoci to by im bolo aj treba vysvetliť, o čo išlo. Sami to nepochopia asi...
JOLI, toto je o prípad "vozidlo odbočujúce vľavo musí dať prednosť protiidúcemu vozidlu". Potom je tam ešte "problém", keď ideš cyklotrasou proti prúdu a z parkoviska vychádza auto, treba ho pustiť.
keď ideš cyklotrasou proti prúdu a z parkoviska vychádza auto, treba ho pustiť.
To je predsa logické, keď ti musí dať prednosť ten čo ide na parkovisko, tak ty musíš dať prednosť tomu čo vychádza z toho parkoviska, keďže ho máš z prava.
Skôr by mali na tejto neprehľadnej križovatke umiestniť značky určujúce hlavnú a a vedľajšiu cestu a zrkadlo pre tých, ktorý vchádzajú na to parkovisko, keďže je to celé v takej neprehľadnej zákrute. Samozrejme hlavná cesta by mala byť zároveň tá s cyklotrasou.
No nie som nejaky expert hosi, ale neplati nahodou podla vyhlasky nieco v zmysle "pri vychadzani z parkoviska alebo miesta mimo cesty na cestu je vodic povinny dat prednost vozidlam pohybujucim sa po ceste"? Inak povedane nie som si vedomy, ze by som mal davat prednost niekomu, kto vychadza z parkoviska na cestu. Nejedna sa totiz o krizovatku a teda sa ani neuplatnuje pravidlo pravej ruky.
mna dnes tiez pekne zblokovala jedna truba na aute, isiel som po hlavnej a ona vychadzala na nu a vobec ju nazaujimalo ze idem, tak som rychlo strhol do protismeru, lebo by som skoncil v nej. Isiel som som chvilku na jej urovni, a kedze mala v aute dve male deti, tak som si zakusol do jazyka
Jezus, tmax. Vyhláška už roky neplatí. Teraz platí ZÁKON a ten je o dva stupne vyššie ako "nejaká" vyhláška. To len naokraj... Ale aj tak ho naši skvelí pretekári "F1" majú na saláme.
pracoval som pár mesiacov minulého roka v holandsku a tam sú cyklisti posvätný majú všade prednosť jazdia po dvoch vedľa seba a všade majú potahané cyklotrasy. nebodaj by si zrazil cyklistu tak ta zavrú a neriešia kto bol na vine... problém je ten že cyklisti sú si vedomý toho a správajú sa absolútne arogantne ... jazdieval som tam autom a ak nemáš ako okolo nich prejsť tak máš smolu a vlečieš sa za nimi ... neuhnú a keď zatrúbiš nadávajú a chcú volať policiu... toto už je veľa ,ale trochu by sa s toho zišlo u nás...
Však to je jasné že aj veľa cyklistov patrí do stáda debilov. Keď sedím v aute , idú dvaja vedľa seba a veselo debatujú, tak to ma vie naštvať. Hlavne vtedy ak sa na to pozriem aj zo strany cyklistu a vidím že napr. krajnica je široká a v dobrom stave a aj tak si to bikerí ženú rovno v jazdnom pruhu.
Ale už sa mi viackrát stalo že som napr. ako šofér auta cyklistu prehliadol alebo som zle odhadol jeho rýchlosť. Preto ja fajn keď človek jazdí aj autom a zároveň je aj cyklistom, pretože sa vie vžiť aj do pozície toho druhého.
včera okolo 17:30 som išiel cez devínsku, a ako som už vychádzal z kruhového výjazdu nejaký debil prechádzal cez cestu. vliekol som sa rýchlostou asi 35km/h, a samozrejme som to neubrzdil. aspoň som mu prešiel po prstoch nohách debilovi.
btw.. kto išiel včera z patrónky smerom do stupavy? červený bike, sedlo Fizik a taštička pod sedlom Campagnolo alebo Cannondale. bol celý v červenom.
winter78, zo zákona cyklista nieje povinný jazdiť po krajnici, ale pri pravom okraji vozovky. Bez ohľadu na šírku a kvalitu krajnice. Krajnicu SMIE použiť ak neohrozí chodcov.
Presne ako píšeš. A fámu o tom, že krajnicu "musí" využívať cyklista má v hlave zafixovaných väčšina dvojstopových gumokolov, ktorý sa naposledy bicyklovali u babky na prázdninách.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Presne na tom mieste riešim skoro vždy ten istý problém. Nedanie prednosti z prava. Veľa krát mi tam tesne prefrčali, alebo prudko dupli na brzdu.
Ako píše Jezus, odhad mám a keď vidím, že to buď ja na poslednú chvíľu ubrzdím alebo majiteľ motorového vozidla, idem do toho. Nech sa naučia. Hoci to by im bolo aj treba vysvetliť, o čo išlo. Sami to nepochopia asi...
JOLI, toto je o prípad "vozidlo odbočujúce vľavo musí dať prednosť protiidúcemu vozidlu". Potom je tam ešte "problém", keď ideš cyklotrasou proti prúdu a z parkoviska vychádza auto, treba ho pustiť.
To je predsa logické, keď ti musí dať prednosť ten čo ide na parkovisko, tak ty musíš dať prednosť tomu čo vychádza z toho parkoviska, keďže ho máš z prava.
Skôr by mali na tejto neprehľadnej križovatke umiestniť značky určujúce hlavnú a a vedľajšiu cestu a zrkadlo pre tých, ktorý vchádzajú na to parkovisko, keďže je to celé v takej neprehľadnej zákrute. Samozrejme hlavná cesta by mala byť zároveň tá s cyklotrasou.
EDIT: Dimitrij ma predbehol.
takže treba dávať bacha aby to nedopadlo tak ako tu:
http://3.bp.blogspot.com/_It73V04CZjM/S72GYuQJVDI/AAAAAAAAAxs/-iMlZll2bok/s1600/meg+ryan.JPG
EDIT: aftermath - http://videogum.com/img/thumbnails/photos/twmoat_city_angels/dead.jpg
ked som zacal vela jazdit autom ,uz to nevnimam len jednostranne... je ak kopec cyklistov KKtov...
Ale už sa mi viackrát stalo že som napr. ako šofér auta cyklistu prehliadol alebo som zle odhadol jeho rýchlosť. Preto ja fajn keď človek jazdí aj autom a zároveň je aj cyklistom, pretože sa vie vžiť aj do pozície toho druhého.
btw.. kto išiel včera z patrónky smerom do stupavy? červený bike, sedlo Fizik a taštička pod sedlom Campagnolo alebo Cannondale. bol celý v červenom.
Presne ako píšeš. A fámu o tom, že krajnicu "musí" využívať cyklista má v hlave zafixovaných väčšina dvojstopových gumokolov, ktorý sa naposledy bicyklovali u babky na prázdninách.