1. Košický bikemaratón

30.06.2012
7. kolo - Cyklomaratónska séria
MTB maratón
Košice (Slovensko)

Propozície, Výsledky
@Lakko: na to, že si mal v čase tej fotky v nohách nejakých 70km/2500m výškových si mi pripadal byť nejaký moc čiloučkej :)

@MSH: ber to s nadhľadom, ja keď som popri fotení zahlásil, že "posledný kopec, užite si ho, viacej nebude", tak mi oranžový biker™ odvrkol niečo v zmysle, že on to tu pozná a nejde maratón a som mal z toho pocit, že najlepšie by bolo, keby som sklapol. Iní sa zase zasmiali a poďakovali - nuž každý sme nejaký. :)
02.07.2012 - 09:35:39
00
Pre mna je tato tema uzavreta ;) .ziadne flame. kellys...ne vsetci su taky. bedo ako som pisal.Pre mna je tato tema uzavreta. :ninja: beriem bike a hajde na chalupu. kazdemu pekne leto,dovolenku alebo prazdniny. :sun:
02.07.2012 - 09:46:45
00
@Lakko: na to, že si mal v čase tej fotky v nohách nejakých 70km/2500m výškových si mi pripadal byť nejaký moc čiloučkej :)

Neviem aky je to cilouckej, ale bude to asi tym ze mam dost natrenovane a ja som nesiel cely kopec od Klatova, ale len od razcestia (od Lajosky). O dva tyzdne idem na Salzkammergut do Rakuska na 120 km a 4000 nastupanych, takze 70/2500 by mi problem robit nemalo.
02.07.2012 - 10:07:45
00
Ak ste sa uz dohadali o fotkach, pridam aj ja svoj postreh :D (inak vdaka za foto)
Zacal by som znacenim, pre mna osobne bolo nevyhovujuce, tie sipky boli jednoducho male. Na rozboceniach som casto musel spomalit aby som som rozoznal sipku od X – nedalo sa ich nastriekat vacsie, alebo na stromy? Pripadne par faboriek by to v poho vyriesilo. Ten spadnuty strom som skoro nabral, vcelku som si to tam palil, zbadal som ho na poslednu chvilu a kedze ziadne upzornenie, mal som dojem, ze sa da nejako obist. (to sa zopakovalo aj druhe kolo, ale tam to bolo sposobene trochu prevarenym mozgom :rofl: )
Regulovcikov bolo podla mna dost, ale casto na nevhodnych miestach, niekde sa zjavili az druhe kolo (konkretne na tom mieste, co sa preberalo tu na fore)
Obcerstvovacky boli nahusto, voda , banany, sol boli ludia privetivy :hai: –nemam co vytknut, mozno mi trochu chybali hrozienka
Sprchy – luxus
Strava – samotne jedlo nehodnotim, koli gurmanskym zazitkom chodim na ine akcie...., ale vydavanie obcerstvenia nezvladnute, ked som tam bol, boli za pultom 3 baby a cakal som nenormalne dlho. Ak viem, ze budem capovat stovky piv (kofol), tak si rozcapujem a nie zacat capovat az pre kazdeho kto je na rade! (boli 3, jedna moze iba capovat kofolu, druha iba pivo, tretia podava gulas a nehrozi nejake zdrziavanie)
Priestory startu ciela boli paradne, bolo sa kde zvali do travy
PS: blata minimum, ale to co bolo smrdelo paradne :P
no a niekto by mi mohol vratit aj pumpu, co som mu na trati pozical :devil:
02.07.2012 - 10:14:36
00
@Lakko: v pohode, ja som si len včera po dlhom čase zasa pozrel Černých baronov. :)

Ale inak sa mi tá Tvoja sobotňajšia trasa pozdáva, už som si ju aj hodil do Garmina a keď bude vonku menší hic, pôjdem si ju prejsť. Vďaka za trasovanie!
02.07.2012 - 10:21:11
00
Ahojte,
v prvom rade chcem aj touto cestou este raz podakovat vsetkym, kt. sa roznym sposobom pricinili o zdarny priebeh 9. rocnika 1.KBM, vratane fotografa/ov/ ;) Osobna ma zaujimaju Vase postrehy, hlavne negativna, pripadne konstruktivne napady a nazory, takze sem s nimi. Niektore som si precital, nemal by som na tomto fore reagovat, skor sa sustredit na ich odstarnenie, ale pri niektorych je to predsalen potrebne:
2 alfireto: ano, s dobrovolnikmi je to vzdy zlozite, aj ked tohto roku sme mali naozaj stastie na podporu nadsencov /Dorka, SK Klokan/; toalety a zazemie na Jahodnej velmi nevieme ovplyvnit, kadopadne posledne roky pristupuju k tomuto podujatiu seriozne a takisto prejavuju snahu o zlepsenie; strava a vydaj stravy doznal takisto zlepsenie, gulas bol v pohode - predsalen je to zariadenie v lyziarskom stredisku a nie hotel Ritz :); vyhlasovanie vitazov - kategorii, tu su pravidla jasne danne CMSkou, to, ze my ich dodrziavame a niektori robia napriek dohodam zmeny, si mysli cti skor nas ako tych druhych, nikdy nebudeme svojvolne menit dane CMS pravidla; tazko reagovat na stupajuci, ci klesajucu uroven, je vsak potrebne si uvedomit, ze uroven preteku robia aj samotni pretekari
Aj nas, vo Vasom mene, mrzia tie desiatky tiez pretekarov bez cisel, kt. dokonca maju odvahu sa zastavit aj na obcerstvovackach... a mnohi z nich su nasi znami.
Ocenujem vsak Vase vyjadrenie, ze napriek vsetkemu pridete o rok znova na "nas" maraton, kebyze kazdy z Vas dotiahne este jedneho partaka - bikera, aj ta atmosfera moze byt lepsia;
2 MSH - skoda, ze sme o tjeto tvoje aktivite nevedeli, urcite by sme ta bez mihnutia oka pasovali za oficialneho fotografa a za tu sqele odvedenu robotu by sa gulas a kofolka, ci pivo pre teba naslo; ak mozes nechaj nam odkaz na facebook page, radi by sme sa s Tebou stretli
Radovan Rades Lukac
02.07.2012 - 11:17:55
00
Skúsme si zopakovať tri čarovné slovíčka.Ďakujem všetkým, kto sa zaslúžili o hladký priebeh pretekov aj pre nás pomalších.Veĺká vďaka tým,čo nám pri Lajoške podávali nápoje so slovami -Nech sa páči,to je ďalšie krásne spojenie a to treti-prepáčte tí,ktorým sme zavadzali na trati.Vrtulníkom som predsa len neletela, ako som si na začiatku myslela ,ale jeden mladý muž mi ponúkol v Klatovskom kopci benzín/stál tam so skútrom/,tak som to bez zosadnutia na moje počudovanie vyšliapla.Urobila som si osobák,na neuverenie.Je mi smutno,že som vo svojej kategórii bola len sama.Na dlhšiu trasu sa neodvážim v mojom veku a pri mojich diagnózach,ale chcem pochváliť mladú klogyńu,ktorá sa nezĺakla a aj napriek mierne vyššiemu BMI indexu zvládla bravúrne našu trať.Obrovská vďaka fotografom za prekrásne fotky a nekonečnú výdrž v tak horúcom počasí.Počasie prekrásne tak ako prostredie,až na niektoré momenty to organizátori zvládli celkom dobre,aj pretekárov dostatok ,na to,že sa v sobotu išli tri maratóny.Ak dožijeme,teším sa na ďalší ročník.Toľko moj krátky príspevok.Ešte raz veľká vďaka.
02.07.2012 - 11:47:02
00
Čo som to tak "z diaľky" sledoval, si myslím, že tohtoročný maratón dopadol veľmi dobre. A organizátorom želám veľa energie do ďalšieho ročníka. A (nielen) košickým bikerom dobrú kondičku, aby sa neobávali na maratón prihlásiť. Lebo bez dostatočného počtu bikerov maratónu niet. Ekonomika jednoducho nepustí. Takže, dajme si záväzok, že sa na budúci rok prihlásime. Ja som si ho už dal. Bude to presne po desiatich rokoch od môjho zatiaľ jediného absolvovaného maratónu (Dubničák 2003 - 96 km/3440m - 08:04:54,25).

@mamuš-babuš: Pozerám, že sme rovnaký ročník.
02.07.2012 - 13:24:49
00
A ešte dohodnúť termíny, aby neboli naraz cez jeden víkend tri zaujímavé mtb maratóny.
02.07.2012 - 14:14:23
00
Tak pre mna prvy maraton v tejto sezone. Pocasie vsetkym prialo, mozno az moc. Znacenie bolo myslim dostatocne. Na par odbockach som sice na chvilu zavahal ale hned som zbadal kade. Mozno par faboriek by k dokonalosti pomohlo. Obcerstvovacky boli fajn, ludia mily a ochotny. Zazemie na Jahodnej tradicne vyborne. Sprchy luxusne. V podstate vsetko bolo v norme a k spokojnosti ucastnikov (pokial niesu moc rozmaznany) az na 2 veci:

1. Vyhlasovanie vysledkov. Sice len taka drobnost ale ak sa na nieco este caka, tak staci do mikrofonu povedat napriklad: Cakame na udaje z casomiery, zacneme za 20 min. A nie sa vykecavat, ze v propoziciach to bolo aj tak o hodinu neskor a bla bla bla. To nikoho nebavi pocuvat

2. Kolega sa vysypal na trati a po dojazde do ciela potreboval ocistit a vydenzifikovat rany. Po asi 1,5 hodine cakania mu to osetrila nejaka ochotna pani (doktorka) ktora tam bola nahodou. Neviem co by ste robili ak by sa niekto vaznejsie zranil alebo v tom teple odpadol. Toto mi pride dost zavazne a dufam, ze na dalsom rocniku zdravotnici v cieli nebudu chybat.
02.07.2012 - 14:33:07
00
Tiež ďakujem všetkým za veľmi dobrý maratón! Všetky nedostatky tu už boli spomenuté, takže z mojej strany len chvála. Košický maratón som navštívil prvý krát. Odteraz patrí medzi moje obľúbené maratóny, takže ak sa bude dať, v budúcnosti sa opäť rád zúčastním.

MSH vďaka za fotky! Dobrá práca, našiel som sa niekoľko krát. ;)
02.07.2012 - 14:34:38
00
Treba veci uviesť na pravú mieru: pani doktorka bola v cieli dohodnutá, nebola to náhoda, ale je treba si uvedomiť, že tých šrámov bolo viac a počas celých pretekov sme tohto roku nezaznamenali žiadny vážnejší úraz, v kopcoch boli dve osádky mobilných záchranárov - špecialistov a na dostup bola osádka RZP s vozidlom, ktorá tieto veci ešte istila, zdravotná služba bola zabezpečená štandardne a jej rozsah bol odborne konzultovaný, len si treba uvedomiť, že lekári ošetria rany, ale nebudú umývať prach a blato z tela pretekára a hneď a odrazu
02.07.2012 - 16:14:58
00
prikladam dcerine fotky :

http://picasaweb.google.com/bruntels/1KBM2012?authkey=Gv1sRgCIzluLjfmqPRjwE
02.07.2012 - 18:03:58
00
@bruntels: pekné foto,dik , pozdravujem dcéru :) (foto č.188)
02.07.2012 - 21:31:55
00
V rámci testovania, čo znesie Picasa, som pridal do https://picasaweb.google.com/109126286058206416576/1KBM2012# ďalších 126 obrázkov, ktoré pôvodne neprešli sitom prvotného výberu (kompozícia, neostrosť a už ani neviem čo všetko, predsa len bolo už okolo polnoci), ale môžu sa niekomu hodiť. Picasa to zvládla v pohode, samotný export z Lightroomu trval pár minút.

A ešte jedna vec - nestihol som pofotiť všetkých, lebo tesne po tom, ako okolo prešiel Mišo Lami sa mi porúčala baterka. Že má toho v tom teple dosť. A čelo 27čky bolo zasa príliš rýchle, nestíhal som sa dostatočne včas dostaviť na stanovištia.


Naposledy upravil bedo dňa 03.07.2012 - 08:52:30, celkovo upravené 1 krát.

03.07.2012 - 08:35:05
00
keyboard_arrow_up