Sorry za odmlku, bol som po uspesnom vyrieseni problemu (+ prehodeni letnych gum na auto) dat dve pivka...

Dovod problemu bol uplne stupidny a musim uznat ze clovek sa stale uci aj vo vyssom veku a najhorsie je, ked je to na vlastnych chybach... Lanko bolo na jednom mieste zalomene a to drhlo v bowdene. Asi synator oprel bicyklik, alebo ked som bol po treku niekde na pive :beer: ...Vcera som to sice mazal, ale sposobom, ze som vybral lanko z vedenia, posunul bowden po lanku a volnu dlzku namazal... Never more, vzdy vybrat cele lanko z bowdenu!

Jogcar, bol si najblizsie identifikacii, vdaka za rady.

BTW : Trocha ma zarazilo, ze v bikeshope mi predali ako radiace lanko o priemere 1,1 mm, original aj na viacerych weboch ma 1,2 mm... Zeby mal Author ine normy ? Ale ide to ako po masle...

Ludo.
07.04.2012 - 20:28:07
00
Zdravím,
nechcem zakladať novú tému, tak by som sa rád priživil na tejto. Mám podobné problémy s nastavením radenia. Keď sledujem prácu prehadzovačky bez reťaze, všetko vyzerá v najlepšom poriadku. Radí smerom hore aj dole bez zadrhávania, pozície sú v osi jednotlivých pastorkov. Akonáhle nahodím reťaz začína to blbnúť. Max. sa mi podarilo dosiahnuť bezproblémový chod na najväčší pastorok. Podradením z najväčšieho o jedno cvaknutie, však buď nedôjde k podradeniu, resp. dôjde, ale prehadzovač je v polohe medzi pastorkami, takže reťaz má tendenciu preskakovať. Ostatné pozície pri podraďovaní vyzerajú v norme.
Bike nemá viac najazdené ako 200 km, reťaz som meral, ešte je v norme, stav kazety neviem posúdiť, ale vzhľadom na počet km, by mala byť v pohode (i keď na dvoch blatových pretekoch dostal bike na hubu). Napadá vás, kde je pes zakopaný.
10.08.2012 - 09:56:44
00
v bowdene
10.08.2012 - 09:58:34
00
Bowden vyzeral zvonku v pohode a ani som nemal pocit, že by sa lanko zadrhávalo. Nemal som doma náhradný, aby som skúsil vymeniť, takže som vymenil len lanko. Samozrejme všetko je poriadne vyčistené. Predpokladal som, že keď to bez reťaze funguje v pohode, tak by problém mal byť inde ako v bowdene.
Pripájam aj foto kazety, i keď nie je dva razy veľmi kvalitné.

Prílohy:

DSCN5849.JPG
DSCN5849.JPG 180.57 KiB thumb_up0thumb_down

10.08.2012 - 10:06:51
00
keyboard_arrow_up