ked som kupoval novy bajk tak som filozofoval o nevyhodach SPDciek jake to je nahovno byt pripnuty a blabla... ale ked som ho kupil, nahodil tretry, zapol sa a zvykol si (tak 1,2 jazdy) tak som nechapal ako som bez nich existoval... kontrola nad bikom je odost vacsia, slapanie lepsie, skoky... moc padov nemam ale este ani jeden neskoncil tak ze by som sa neodopol... to uz akosi automaticky podvedome ide samo...
jazdim XC a SPD jednoznacne doporucujem
13.06.2005 - 15:43:23
00
no s tym skakanim... ha! no neviem,kto vyskoci viac -ja mat este tak prilepene nohy, tak ani nejazdim po zemi..
ale skus si taky bunnyhop na murik to manual.. z toho sa teda len tak nevyzujes! alebo taky wallride.. na svoj speslik never, ale mam cestak a tam by sa mi to dost hodilo.. ale mat 6k na pedale aj s tretrami, tak kupujem novu vidlu, abo co..
13.06.2005 - 23:12:42
00
MMX napísal/a:
-------------------------------------------------------
> Stavim sa ze s SPD-ckami by si dal 60... :-P
>
> Co sa tyka XC, ide tam aj o to ze tahas aj smerom
> hore, takze pri rovnakej frekvenci, rovnakom
> prevode a rovnakej vynalozenej sile ides
> rychlejsie.

ty si asi nechodil na fyziku.
ked tahas aj dohora ides rychlejsie ale aj musis vynalozit viac sily (prace) inak by si nikdy nemohol ist rychlejsie.

ja sam tretry mam a je to super vec, odporucam kazdemu xc jazdcovi.

samozrejme ze chalanom co v meste skacu po muroch su tretry na dve veci.
27.07.2005 - 20:38:29
00
SPD su fakt v pohode, zozaciatku som voci nim mal obrovsky respekt a je fakt pravda, ze som sa naucil ovela viac pracovat telom a tak ovladat bike aj v najhorsich kopcoch...

no a ta pomoc pri tahani je poriadna, hlavne nelieta noha z pedalu (cestou hore netaham - to je skoro kontraproduktivne podla mna), takze mozes rychlejsie tocit a rovnomernejsie.

jazdim XC
11.08.2005 - 21:28:01
00
Dňa 13.8.2005 som bol na Horalovi vo Svite, kde bol zaradený úsek v dĺžke asi 1km "trialová časť" same kopčeky, borovčaky, kamene, korene, skaly, blato, močiar a pod. Tento úsek bol pre mňa ťažký a dvakrát som preletel cez bicykel a stratil približne 10 minút. Celá táto časť trate mala klesajúci charakter. Poradí mi niekto ako jazdiť takéto úseky? Či sa to jazdí v stoji, na pedáloch, alebo sa jazdec presunie za sedadlo, celý čas sedí pevne na sedle, alebo inakším spôsobom. Odvahy mám síce dosť, ale prí jazde z kopca narážať do ´dalších protikopčekoch je niečo podobné ako jazdiť cez hlboké rigoly. Je to asi niečo podobne ako jazdiť v zime na Lyžiach po neupravenej zjazdovke. Ja síce dúfam, Horal 2006 sa nebude jazdiť po tomto úseku a usporiadateľ sa vráti späť k osvedčenej starej trase, ale mať skúsenosť aj sinými úsekmi trate tiež nebýva na škodu.

Pozdravujem všetkých MTB baikerov a kto môže nech poradí.
15.08.2005 - 10:25:09
00
To kurator: Mal by si do jazdiť v stoji, váha prenesená na zadné koleso a telo uvolnené. Potom by tie nárazy mali byť omnoho manšie už len kvoli tomu z celý bajk v podstate tlačíš váhou pred sebou. Skús to a uvidíš že to funguje.
17.08.2005 - 17:38:52
00
keyboard_arrow_up